Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Fără coacere

Dacă nu mai ai idei de supe creme care să pună în valoare gustul și proprietățile legumelor de toamnă, încearcă rețeta de supă cremă de conopidă cu praz. Combinația dintre aroma delicată a conopidei și dulceața subtilă a prazului, se transformă într-un preparat cremos, hrănitor și reconfortant.

Maria Udrea
Publicat: 30 noiembrie 2024, 05:16

Galerie foto

Supa cremă de conopidă cu praz este ideală pentru zilele răcoroase / Shutterstock

Supa este ideală pentru zilele răcoroase, iar rețeta este simplă și ușor de preparat. Conopida este recunoscută pentru valoarea sa nutritivă și versatilitatea în bucătărie. Bogată în vitamina C, K, fibre și antioxidanți, conopida susține sănătatea sistemului imunitar și digestiv. Cu un conținut caloric scăzut, este ideală pentru diete echilibrate. Gustul său este delicat, ușor dulceag, ceea ce o face un ingredient excelent în supe, piureuri sau ca substitut pentru preparatele pe bază de carbohidrați.

Citește și

Prazul, o rudă apropiată a cepei și usturoiului, are o aromă blândă și dulce, ce devine mai subtilă prin gătire. Este bogat în vitaminele A, C și K, precum și în minerale precum fierul și magneziul. Conținutul său de antioxidanți și compuși sulfurați contribuie la protecția cardiovasculară și la detoxifierea organismului. Prazul este foarte apreciat în bucătăria europeană, mai ales în supe, tarte și tocane, fiind un ingredient ce adaugă rafinament preparatelor.

Combinația dintre conopidă și praz aduce un echilibru armonios între gust și nutrienți, transformând orice supă într-un deliciu sănătos. Descoperă mai jos rețeta detaliată, pentru a prepara și tu delicioasa supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea legumelor care necesită curățare, clătire și tocare în bucăți mai mici. Conopida va trebui desfăcută în buchețele și înlăturate frunzele și cotoarele.

Cum prepari supă cremă de conopidă cu praz

Într-o oală mare așezată pe flacăra aragazului pune uleiul la încălzit. Poți folosi ulei de floarea soarelui, de măsline sau o combinație de ulei cu unt, pentru un plus de cremozitate. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le la foc mic până devin translucide.

Descoperă și o rețetă de supă cremă de praz cu parmezan.

Pune prazul feliat în rondele și călește-l ușor timp de 5 minute, amestecând ocazional, până se înmoaie și eliberează aroma specifică. Adaugă buchețelele de conopidă și cuburile de cartof. Toarnă supa de legume, astfel încât să acopere legumele. Dacă este necesar, mai adaugă puțină apă.

Lasă supa de legume să fiarbă la foc mediu timp de 20-25 de minute sau până când toate legumele devin foarte moi.

Transferă legumele fierte și scurse în recipientul unui blender sau folosește un blender vertical pentru a pasa supa până devine fină și cremoasă. Adaugă smântâna de gătit și condimentează supa cu sare, piper și nucșoară, după gust.

Mai fierbe supa la foc mic pentru câteva minute, astfel încât să se combine armonios toate aromele.

Servește delicioasa supă cremă de conopidă cu praz fierbinte, garnisită cu crutoane crocante, semințe de dovleac sau floarea-soarelui prăjite ori un strop de ulei de măsline aromatizat.

Această supă este perfectă alături de o felie de pâine integrală sau baghetă prăjită.

Dacă mai dorești să incluzi conopida și în alte rețete, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de piure de conopidă cu lapte de cocos.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Te-ar mai putea interesa și
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Conopidă pane la cuptor. Rețeta vedetă a toamnei
Conopidă pane la cuptor. Rețeta vedetă a toamnei
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Cele mai neobişnuite lucruri amanetate de români de Crăciun. Cei mai avantajaţi sunt patronii: "Primim absolut orice"
Cele mai neobişnuite lucruri amanetate de români de Crăciun. Cei mai avantajaţi sunt patronii: "Primim absolut orice"
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Un nou super-continent se va forma pe Pământ. Cât de schimbată va fi planeta
Un nou super-continent se va forma pe Pământ. Cât de schimbată va fi planeta
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă