Supă cremă de conopidă. Rețetă simplă și gustoasă

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Nu ezita să introduci conopida în alimentația ta zilnică, pentru că ai o gamă variată de rețete pe care le poți prepara cu ea. Una dintre acestea este rețeta de supă cremă de conopidă. Este o rețetă simplă, dar gustoasă și consistentă.

Publicat: 21 octombrie 2022, 06:00

Galerie foto

Din câteva bucăți de conopidă se pot prepara chipsuri pentru a decora supa cu ele / Shutterstock

Preparată sub formă de supă cremă, vei adora gustul conopidei, chiar dacă altfel ți se pare banal. Chiar și copiii vor îndrăgi un astfel de preparat.

Specialiștii în nutriție ne spun despre conopidă că reprezintă unul dintre alimentele benefice funcționării organismului la cote maxime. Datorită conținutului bogat în fibre și apă, consumul de conopidă ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Citește și

În același timp, conopida este sursă excelentă de antioxidanți. Știm că antioxidanții au un rol important în protejarea celulelor organismului împotriva radicalilor liberi. În plus, preparatele cu conopidă pot înlocui cu succes preparatele cu un conținut mai ridicat de calorii, precum cele cu orez sau paste.

Printre rețetele pe care le mai poți prepara cu conopidă poți trece pe listă și rețeta de conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe. Este una dintre cele mai simple rețete, dar cu gust delicios. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de supă cremă de conopidă.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor, în special cu a conopidei. Curăță conopida de frunzele verzi și de cotoare, apoi poți începe să o desfaci în buchețele. Curăță ceapa și clătește-o, apoi toacă ceapa mărunt. Curăță usturoiul și toacă-l rondele, iar morcovul și cartoful, curăță-i, clătește-i și toacă-i în cuburi. Când ai toate aceste ingrediente pregătite poți să aprinzi aragazul și să dai start preparării supei.

Cum prepari supă cremă de conopidă

Așază o oală pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate mică spre medie și toarnă uleiul în ea. Lasă-l să se înfierbânte, apoi adaugă ceapa și usturoiul. Călește-le ușor amestecându-le pentru a nu se arde. Presară și un praf de sare pentru ca ceapa să se deshidrateze ușor și să devină mai suculentă, așa încât să nu se prăjească.

Apoi adaugă pe rând morcovul, cartoful și bucățile de conopidă. Completează cu supă de legume sau cu apă și lasă ingredientele să fiarbă timp de 15-20 de minute.

Scurge legumele din supă și, cu ajutorul unui blender vertical, pasează-le. Adaugă treptat din supa scursă și amestecă intens până când ai obținut o compoziție cremoasă. Adaugă și smântâna de gătit și mai fierbe supa cremă pentru 5-6 minute. În acest interval de timp îi poți potrivi gustul cu sare și piper.

Din câteva bucăți de conopidă, tăiate în felii subțiri, poți prepara chipsuri la cuptor pentru a decora supa cu ele.

Servește delicioasa supă cremă de conopidă cu crutoane de pâine aromate și cu 1-2 linguri de smântână acră.

Vezi aici cum poți prepara crutoane de pâine, aromate. Iar pentru data viitoare când vei dori să mai prepari supă cremă, îți oferim o rețetă de supă cremă de cartofi dulci, aromată cu ghimbir și usturoi.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Cum să faci cea mai cremoasă supă. 12 ingrediente care te ajută cu adevărat
Cum să faci cea mai cremoasă supă. 12 ingrediente care te ajută cu adevărat
Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez
Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez
Conopidă pane la cuptor. Rețeta vedetă a toamnei
Conopidă pane la cuptor. Rețeta vedetă a toamnei
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
2 mai, 06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
2 mai, 06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao