Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Această supă cremă de dovleac cu usturoi copt este o combinație perfectă între dulceața naturală a dovleacului și aroma intensă a usturoiului copt. Textura catifelată și gustul bogat o transformă într-un preparat reconfortant, ideal pentru zilele răcoroase. Rețeta este un exemplu simplu și delicios al modului în care ingredientele de sezon pot crea o masă memorabilă.
Galerie foto
Dovleacul copt împreună cu usturoiul se îmbină armonios cu aroma acestuia, iar gustul supei va fi delicios. Poți opta pentru orice tip de dovleac comestibil, care poate fi copt. Însă dovleacul plăcintar are miezul mai dens și gustul mai dulce. Poți la fel de bine să folosești mai multe tipuri de dovleac, pentru un gust desăvârșit.
Usturoiul copt este un ingredient minunat, care devine mai cremos și mai gustos după coacere. Este folosit în diverse preparate, de la supe și sosuri, până la tartine sau piureuri. Procesul de coacere reduce compușii sulfurici din usturoi, cei responsabili de aroma sa înțepătoare, și scoate în evidență notele naturale și delicate.
Descoperă aici mai multe despre usturoiul copt, ingredientul de care nu știai că ai nevoie pentru a face mâncăruri delicioase. Iar în rândurile următoare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu această delicioasă supă cremă de dovleac cu usturoi copt.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea dovleacului și a usturoiului. Apoi secționează dovleacul în jumătăți și îndepărtează semințele. Taie-l, apoi, în felii mai subțiri pentru a-l putea curăța. Toacă miezul în cuburi mai mari. Taie și vârfurile de la căpățânile de usturoi sau secționează-le în jumătăți, pe rotund.
Cum prepari supă cremă de dovleac cu usturoi copt
Când ai dovleacul și usturoiul pregătite preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Așază cuburile de dovleac pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu o lingură de ulei de măsline și presară un praf de sare peste ele.
Descoperă cum alegi cel mai bun dovleac, pentru copt.
Așază în tavă și căpățânile de usturoi și stropește-le cu puțin ulei de măsline.
Pune tava în cuptorul cald și coace totul timp de 25-30 de minute, până când dovleacul devine moale și ușor caramelizat, iar usturoiul capătă o textură cremoasă.
Într-o oală, încălzește o lingură de ulei de măsline și sotează ceapa tocată și morcovii tocați până se înmoaie.
Adăugați ghimbirul ras (dacă folosești) și mai gătește ingredientele timp de 1-2 minute.
Scoate pulpa coaptă de usturoi din coajă și adaug-o în oală, împreună cu cuburile de dovleac și supa de legume.
Fierbe totul la foc mic timp de 10 minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Folosește un blender vertical sau un blender obișnuit pentru a transforma compoziția într-o supă fină și cremoasă.
Adaugă smântâna vegetală și amestecă bine. Gustă supa și ajustează-i gustul cu sare și piper.
Pentru servire toarnă delicioasa supă cremă de dovleac cu usturoi copt în boluri și decoreaz-o cu smântână și semințe prăjite. Poți adăuga și ierburi proaspete, precum cimbru sau pătrunjel.
Iar dacă mai dorești să asociezi dovleacul și cu alte ingrediente în preparate savuroase, mai poți încerca și rețeta de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor.