Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Această supă cremă de dovleac cu usturoi copt este o combinație perfectă între dulceața naturală a dovleacului și aroma intensă a usturoiului copt. Textura catifelată și gustul bogat o transformă într-un preparat reconfortant, ideal pentru zilele răcoroase. Rețeta este un exemplu simplu și delicios al modului în care ingredientele de sezon pot crea o masă memorabilă.

Maria Udrea
Publicat: 21 noiembrie 2024, 06:32

Galerie foto

Textura catifelată și gustul bogat transformă supa într-un preparat reconfortant / Shutterstock

Dovleacul copt împreună cu usturoiul se îmbină armonios cu aroma acestuia, iar gustul supei va fi delicios. Poți opta pentru orice tip de dovleac comestibil, care poate fi copt. Însă dovleacul plăcintar are miezul mai dens și gustul mai dulce. Poți la fel de bine să folosești mai multe tipuri de dovleac, pentru un gust desăvârșit.

Citește și

Usturoiul copt este un ingredient minunat, care devine mai cremos și mai gustos după coacere. Este folosit în diverse preparate, de la supe și sosuri, până la tartine sau piureuri. Procesul de coacere reduce compușii sulfurici din usturoi, cei responsabili de aroma sa înțepătoare, și scoate în evidență notele naturale și delicate.

Descoperă aici mai multe despre usturoiul copt, ingredientul de care nu știai că ai nevoie pentru a face mâncăruri delicioase. Iar în rândurile următoare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu această delicioasă supă cremă de dovleac cu usturoi copt.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea dovleacului și a usturoiului. Apoi secționează dovleacul în jumătăți și îndepărtează semințele. Taie-l, apoi, în felii mai subțiri pentru a-l putea curăța. Toacă miezul în cuburi mai mari. Taie și vârfurile de la căpățânile de usturoi sau secționează-le în jumătăți, pe rotund.

Cum prepari supă cremă de dovleac cu usturoi copt

Când ai dovleacul și usturoiul pregătite preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Așază cuburile de dovleac pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu o lingură de ulei de măsline și presară un praf de sare peste ele.

Descoperă cum alegi cel mai bun dovleac, pentru copt.

Așază în tavă și căpățânile de usturoi și stropește-le cu puțin ulei de măsline.

Pune tava în cuptorul cald și coace totul timp de 25-30 de minute, până când dovleacul devine moale și ușor caramelizat, iar usturoiul capătă o textură cremoasă.

Într-o oală, încălzește o lingură de ulei de măsline și sotează ceapa tocată și morcovii tocați până se înmoaie.

Adăugați ghimbirul ras (dacă folosești) și mai gătește ingredientele timp de 1-2 minute.

Scoate pulpa coaptă de usturoi din coajă și adaug-o în oală, împreună cu cuburile de dovleac și supa de legume.

Fierbe totul la foc mic timp de 10 minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Folosește un blender vertical sau un blender obișnuit pentru a transforma compoziția într-o supă fină și cremoasă.

Adaugă smântâna vegetală și amestecă bine. Gustă supa și ajustează-i gustul cu sare și piper.

Pentru servire toarnă delicioasa supă cremă de dovleac cu usturoi copt în boluri și decoreaz-o cu smântână și semințe prăjite. Poți adăuga și ierburi proaspete, precum cimbru sau pătrunjel.

Iar dacă mai dorești să asociezi dovleacul și cu alte ingrediente în preparate savuroase, mai poți încerca și rețeta de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte
Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte
Vichyssoise, supa franțuzească rece și cremoasă. Rețeta preparată din doar 3 legume
Vichyssoise, supa franțuzească rece și cremoasă. Rețeta preparată din doar 3 legume
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: „Nu mi-a plăcut deloc gustul”
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: „Nu mi-a plăcut deloc gustul”
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025 amp;#8211; 2026. Ce condiții impune Ministerul Educației pentru copiii care nu au mers la grădiniță
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post