Supă cremă de praz cu parmezan, gustoasă și consistentă
Dacă adori supele cremă gustoase și consistente, încearcă și o rețetă de supă cremă de praz cu parmezan. Te va cuceri atât gustul și aroma, cât și textura cremoasă și catifelată.
Galerie foto
Prazul este o legumă foarte sănătoasă, de toamnă, dar îl găsești în magazinele alimentare pe tot parcursul anului. Este înrudit cu ceapa, usturoiul și leurda. Are o aromă mai subtilă și un gust mult mai dulce decât al cepei. Este foarte apreciat atât pentru gustul său specific, cât și pentru conținutul ridicat de vitamine și minerale, precum și pentru proprietățile sale terapeutice.
Îl poți consuma și simplu, pe un platou cu legume, dar îl poți include și în multe alte preparate culinare. Poți include prazul în diferite supe și ciorbe, în salate, gustări și aperitive, dar și în mâncăruri scăzute. Descoperă aici și cea mai populară rețetă de praz cu măsline, specifică zonei Oltenia. Este delicioasă servită cu mămăliguță. Mai jos poți urmări rețeta pentru supă cremă de praz cu parmezan, gustoasă și consistentă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea tuturor ingredientelor, pentru a le avea la îndemână când pornești aragazul. Mai întâi curăță ceapa, clătește-o și toac-o în bucăți mai mici. Prazul îl vei toca rondele, după ce îndepărtezi prima foaie și îl clătești. De asemenea, morcovul îl vei toca în rondele, după curățare, la fel și doi căței de usturoi. Pe ceilalți doi îi vei adăuga la finalul preparării, răzuiți. Toacă mărunt și țelina, iar când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți da startul preparării supei cremă.
Cum prepari supă cremă de praz cu parmezan
Pune uleiul de măsline într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului. Adaugă untul și lasă-l să se topească. Este necesar și uleiul pentru a nu se arde untul. Când untul este topit și se spumează pe margini adaugă toate legumele. Presară și puțină sare peste ele și amestecă-le bine prin grăsimea topită, până se pătrund ușor și își degajă toate aromele.
Adaugă supa de legume și mai fierbe ingredientele pentru aproximativ 20-30 de minute. Poți adăuga și supă de pui.
După ce toate legumele sunt bine pătrunse și se strivesc, scurge-le de lichid și transformă-le într-un piure fluid cu ajutorul blenderului. Apoi adaugă frunzele de busuioc, smântâna lichidă, sare, piper, cei doi căței de usturoi răzuiți și pudră de nucșoară. Procesează bine totul cu blenderul, pentru omogenizare.
Potrivește textura supei cremă adăugând treptat din supa scursă și amestecând intens. Apoi mai fierbe delicioasa supă cremă de praz cu parmezan pentru 5-6 minute.
După ce ai stins focul, lasă supa să se răcească 5 minute și adaugă parmezanul răzuit fin. Amestecă intens pentru a se topi parmezanul și a se omogeniza supa.
Este delicioasă servită ușor caldă sau rece cu crutoane aromate. Dacă ți-a mai rămas parmezan, prepară și câteva bucăți de dantelă din el, topindu-l ușor într-o tigaie încinsă.
Pentru data viitoare când vei mai prepara o supă cremă, poți încerca rețeta de supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină.