Tartă cu banane și jeleu de căpșuni, decorată cu fulgi de migdale

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Franceză

Această tartă cu banane și jeleu de căpșuni este un desert răcoritor și delicios, perfect pentru zilele calde de vară. Este ușor de preparat și poate fi un desert elegant pentru orice ocazie specială.

Maria Udrea
Publicat: 14 iunie 2024, 10:41

Galerie foto

Fulgii de migdale aduc o notă crocantă tartei și un plus de aspect / Shutterstock

Crusta crocantă de aluat, combinată cu jeleul aromat de căpșuni și rondele de banane, oferă un contrast de texturi și arome care va încânta papilele gustative. Câteva căpșuni proaspete adăugate aleatoriu prin umplutura tartei, aduc un plus de aspect și prospețime. Fulgii de migdala oferă un efect crocant, dar și un plus de sățietate. Iar frunzele de mentă adăugate ca decor, aduc o aromă proaspătă și un contrast de culori.

Citește și

Tartele cu fructe sunt un desert clasic și elegant, cu rădăcini adânci în tradițiile culinare europene, în special în Franța. Sunt un simbol al rafinamentului culinar, combinând simplitatea ingredientelor naturale cu complexitatea tehnicilor de patiserie. Fiecare tartă poate fi o operă de artă culinară, aducând împreună aromele proaspete ale fructelor și texturile delicate ale cremelor și aluatului.

Descoperă și o rețetă de tartă cu cremă de vanilie și fructe, delicioasă și spectaculoasă. iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasa tartă cu banane și jeleu de căpșuni, decorată cu fulgi de migdale și mentă.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului pentru crusta tartei, care este un aluat fraged, ușor și rapid de preparat. În intervalul de timp cât aluatul va sta la rece, poți pregăti jeleul de căpșuni și ingredientele pentru umplutură și pentru decor.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu banane și jeleu de căpșuni

Într-un bol mare, amestecă făina cu untul rece până obții un amestec nisipos. Adaugă zahărul pudră, praful de sare și oul. Frământă rapid până când aluatul devine omogen. Formează o bilă din aluat, înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

După ce aluatul s-a răcit, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină până obții o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Așază aluatul într-o tavă de tartă (cu diametrul de aproximativ 23 cm), presând bine pe margini. Înțeapă baza cu o furculiță și coace aluatul fraged de tartă la 180°C timp de 15-20 de minute, sau până când devine auriu.

Prepararea jeleului de căpșuni

Pasează căpșunile într-un blender până când obții un piure fin. Dacă folosești căpșuni congelate, lasă-le să se dezghețe înainte de a le pasa.

Într-o cratiță, pune piureul de căpșuni împreună cu zahărul și apa. Fierbe la foc mediu până când zahărul se dizolvă complet.

Adăugarea gelatinei: Dizolvă gelatina conform instrucțiunilor de pe pachet și adaug-o în piureul de căpșuni cald. Amestecă bine până când gelatina se încorporează complet.

Lasă jeleul să se răcească ușor, apoi toarnă-l în interiorul crustei de tartă, răcită. Uniformizează suprafața jeleului și adaugă felii rotunde de banane și căpșuni întregi, cu vârful în sus. Pune delicioasa tartă cu banane și jeleu de căpșuni în frigider pentru cel puțin 2 ore, sau până când jeleul se întărește.

Scoate tarta din frigider cu puțin timp înainte de servire. Decoreaz-o cu fulgi de migdale și frunze de mentă, un efect crocant și un plus de prospețime.

Savureaz-o rece, alături de un suc sau alături de cafea.

Iar dacă mai dorești o altă rețetă de tartă cu fructe pentru data următoare, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu aluat împletit, umplută cu gem și crumble.

Citește și
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricui
Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricui
Te-ar mai putea interesa și
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
13:02
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
13:01
Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri
27 septembrie, 09:46
Tartă Tatin cu gutui caramelizate și blat cu nuci Tartă Tatin cu gutui caramelizate și blat cu nuci
27 septembrie, 08:16
Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărie Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărie
26 septembrie, 11:21
Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare
26 septembrie, 11:20
Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză
25 septembrie, 06:31
Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci
25 septembrie, 06:09
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...

Parteneri

Relațiile care trec de anul 2024 sunt construite să dureze întreaga viață, potrivit astrologilor
Relațiile care trec de anul 2024 sunt construite să dureze întreaga viață, potrivit astrologilor
Anchetă în poliţie, după ce patroana unui salon din Galaţi şi-a făcut reclamă îmbrăcată în uniformă. Femeia voia, astfel, să atragă clienţi angajaţi la stat
Anchetă în poliţie, după ce patroana unui salon din Galaţi şi-a făcut reclamă îmbrăcată în uniformă. Femeia voia, astfel, să atragă clienţi angajaţi la stat
Cum arată iubitul fiicei lui Leonard Doroftei! Vanessa, imagini rare cu parterenul ei: „Meriţi tot!”
Cum arată iubitul fiicei lui Leonard Doroftei! Vanessa, imagini rare cu parterenul ei: „Meriţi tot!”
Imagini adorabile cu fiica lui Sorin Brotnei de la Asia Express. Micuța blondă și cu ochi albaștri seamănă leit cu tatăl ei
Imagini adorabile cu fiica lui Sorin Brotnei de la Asia Express. Micuța blondă și cu ochi albaștri seamănă leit cu tatăl ei
Demet Evgar publică imagini noi din serialul în care joacă rolul de protagonistă. Actrița își continuă proiectul prfesional
Demet Evgar publică imagini noi din serialul în care joacă rolul de protagonistă. Actrița își continuă proiectul prfesional
Misterul din Groapa Marianelor a fost elucidat. Ce ar fi zgomotul care se aude din adâncuri, de fapt
Misterul din Groapa Marianelor a fost elucidat. Ce ar fi zgomotul care se aude din adâncuri, de fapt
Spaghete cu pesto de sfeclă roșie
Spaghete cu pesto de sfeclă roșie
Sarcina după 40 de ani: riscuri și beneficii pentru sănătatea ta, dar și a copilului
Sarcina după 40 de ani: riscuri și beneficii pentru sănătatea ta, dar și a copilului
O vedetă rock a anilor ’70 a comparat-o pe Taylor Swift cu The Beatles: „Îmi place ce face ea”
O vedetă rock a anilor ’70 a comparat-o pe Taylor Swift cu The Beatles: „Îmi place ce face ea”
Proprietățile sucului de dovleac. Care sunt efectele consumului acestei băuturi
Proprietățile sucului de dovleac. Care sunt efectele consumului acestei băuturi
fresh

Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărie

Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărie

Tartă Tatin cu gutui caramelizate și blat cu nuci

Tartă Tatin cu gutui caramelizate și blat cu nuci

Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica

Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica

Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri

Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri