Tort brazilian cu morcovi și glazură de ciocolată - Bolo de Cenoura

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Pentru momentele dulci petrecute cu familia și prietenii, îți recomandăm o rețetă simplă și rapidă de tort brazilian cu morcovi și glazură de ciocolată. Pe cât de simplu se prepară tortul, pe atât de delicios și spectaculos este.

Maria Udrea
Publicat: 28 octombrie 2023, 07:00

Galerie foto

Culoarea blatului este de un galben cuceritor, iar textura ușor umedă sporește atracția pentru acest tort / Shutterstock

Tortul brazilian cu morcovi sau „Bolo de Cenoura” este unul dintre cele mai populare deserturi în Brazilia. Este compus doar din două elemente. Poate fi încadrat mai degrabă în categoria checurilor. Are un blat cu textură ușor umedă și fragedă, dar și o culoare deosebită de la morcovii răzuiți. Iar glazura de ciocolată lucioasă și cursivă îi desăvârșește gustul și aspectul. Se prepară simplu și rapid, dar tot rapid va dispărea de pe platou pentru că este irezistibil.

Citește și

Tortul brazilian este ușor asemănător cu checul american cu morcovi, însă modul de preparare este mai simplificat și nu conține nuci. Se aromatizează cu vanilie sau se poate lăsa doar cu aroma morcovilor.

Descoperă și rețeta de prăjitură cu morcovi și cremă de brânză, inspirată din bucătăria americană. Iar mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pentru deliciosul tort brazilian cu morcovi și glazură de ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului, în rețeta clasică se folosește blenderul electric, doar pentru a amesteca ingredientele lichide. Acest procedeu influențează foarte mult culoarea compoziției, intensificând-o. Culoarea acestuia va ieși de un galben cuceritor, iar textura ușor umedă sporește atracția pentru acest tort.

Cum prepari blatul pentru tort brazilian cu morcovi și glazură de ciocolată

Mai întâi pregătește o formă de guguluf cu diametrul de 28 cm sau dacă îți lipsește această formă, pregătește o tavă de tort cu diametrul de 24 cm. Copt în forma de guguluf tortul va fi mai spectaculos, având în vedere că este foarte simplu. Unge forma de copt cu unt moale.

Descoperă și o rețetă de guguluf cu morcovi și nuci, de post.

Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Curăță morcovii, clătește-i și șterge-i, apoi toacă-i în cuburi sau în rondele. Adaugă-i în recipientul unui blender electric. Peste aceștia adaugă uleiul și ouăle. Pornește blenderul și procesează ingredientele până când rezultă o pastă omogenă și spumoasă. Adaugă zahărul, sarea și vanilia și din nou amestecă ingredientele până când se dizolvă zahărul.

Amestecă făină cu praful de copt și bicarbonatul și trece amestecul prin sită. Adaugă treptat acest amestec în compoziția de mai sus, dar fără a mai folosi blenderul. Folosești o spatulă ca și la rețeta pentru blat clasic de tort.

Întinde aluatul rezultat în forma de copt și nivelează-i uniform suprafața. Apoi pune forma în cuptor și coace blatul pentru tort brazilian cu morcovi și glazură de ciocolată timp de 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă-l să se răcorească puțin în forma de copt, apoi îl răstorni pe platou.

Cum prepari glazura de ciocolată

Pune frișca lichidă într-un vas, pe baie de aburi și încălzește-o, dar fără a o lăsa să fiarbă. Adaugă celelalte ingrediente și amestecă până când compoziția devine omogenă. Lasă glazura să se tempereze puțin, apoi toarn-o deasupra blatului răcit.

Porționează tortul după ce glazura se răcește.

Tot din categoria deserturilor cu blaturi colorate îți mai recomandăm să încerci o rețetă de chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post