Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Tort fantezie de toamnă
Poți transforma momentele petrecute alături de cei dragi în momente dulci, răsfățându-i cu un tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Este un tort fantezie de toamnă care cucerește instant orice gurmand.
Rețeta nu este foarte complicată. Tot ce ai de făcut pentru acest tort este să prepari un blat cu ciocolată neagră și o cremă de ciocolată albă. Apoi fierbi câteva pere de toamnă în vin cu scorțișoară. Cu acestea decorezi frumos tortul, după propria imaginație.
Perele poșate în vin sunt un adevărat deliciu culinar. Le prepară și marii bucătari atât ca desert, cât și ca garnitură la diferite fripturi sau alte preparate. Perele poșate pot fi acompaniate de diferite sosuri dulci sau picante. Dar până când le vei prepara pentru diferite fripturi, prepară-le pentru rețeta de tort pe care ți-o oferim mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea blatului de tort. Cât timp blatul stă la cuptor, te poți ocupa de crema de ciocolată albă și de perele poșate în vin.
Pași necesari pentru blat de tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin
Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presără sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei până când pregătești ciocolata.
Taie ciocolata în bucăți mici și pune-o într-un vas. Adaugă untul tăiat în bucăți și laptele și pune cratița pe flacăra aragazului. Amestecă continuu până când untul și ciocolata se topesc și se omogenizează compoziția. Când e gata, o poți lua de pe foc și las-o la răcit.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Bate albușurile până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul și bate-le în continuare cu un tel sau cu mixerul, până când bezeaua devine fermă. Amestecă gălbenușurile cu compoziția de ciocolată, răcită. Adaugă amestecul rezultat peste bezeaua de albușuri.
Folosește o spatulă și amestecăm ușor de jos în sus cu mișcări circulare până când se omogenizează din nou compoziția. Apoi, cu aceleași mișcări de jos în sus, adaugă lingură cu lingură făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.
Pune hârtie de copt la baza tăvii, iar pereții laterali îi ungi cu ulei și presari făină. Întinde compoziția pentru blat de tort în forma de copt. Niveleaz-o uniform și pune forma de copt la cuptor pentru 35 de minute. Lasă blatul de tort să se răcească în forma de copt. Apoi îl transferi pe un grătar de răcire și cureți forma de copt pentru că vei monta deliciosul tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin tot în ea.
Pași necesari pentru cremă de ciocolată albă
Pune 150 ml de smântână într-o crăticioară la încălzit. Adaugă ciocolata ruptă în ea și amestecă până când se topește. Stinge focul și lasă compoziția să se răcească. După răcire, adaugă vanilia și mascarponele și omogenizează compoziția. Bate restul de smântână până când capătă consistență și încorporeaz-o în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Adaugă și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.
Pași necesari pentru pere poșate în vin
Decojește perele, dar nu le îndepărta codițele. Toarnă vinul într-o cratiță și adaugă zahărul, batoanele de scorţişoară şi pe cel de vanilie. Așază cratița la foc mediu și și fierbe ingredientele amestecând continuu până când se topește zahărul. Adaugă perele, câte încap și fierbe-le la foc mic timp de 30 de minute.
Scoate perele în alt vas și fierbe vinul pentru alte 30 de minute. Adaugă în el și un cub de ciocolată neagră, pentru consistență.
Cum asamblezi tortul cu ciocolată albă și pere poșate în vin
Pune blatul de tort înapoi în forma de copt și întinde crema de ciocolată albă peste el. Adaugă perele deasupra și presară alune peste cremă. Pune tortul la rece pentru cel puțin două ore. Blatul de tort este ușor umed, deci nu necesită însiropare, iar crema de mascarpone va deveni mai fermă la rece.
Decorează tortul cu siropul de vin și ciocolată înainte de a-l porționa.
Dacă te va cuceri gustul și aspectul acestui tort, salvează pentru data viitoare și rețeta de tort cu mousse de ciocolată și pere poșate în vin.