Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Pentru atunci când se anunță prietenii în vizită și vrei să-i surprinzi cu un desert delicios și spectaculos îți oferim o rețetă trifle cu aromă de cafea și coniac. Este un desert inspirat din bucătăria engleză asamblat în straturi și preparat dintr-o combinație de blaturi, creme, sosuri aromate, frișcă și fructe. Se montează în vase de sticlă transparentă, pentru a se vedea aspectul său spectaculos.
Galerie foto
Rețeta desertului este mai complexă decât cea a unui desert clasic. Are la bază o rulada de cacao cu frișcă, un sos de cafea cu bezea și coniac și două creme delicioase, pe bază de gălbenușuri, frișcă și ciocolată. Chiar dacă lista de ingrediente este mai lungă, ingredientele sunt simple și foarte comune deserturilor clasice.
O parte din elementele desertului pot fi preparate în avans, cum ar fi rulada și cremele. Sau, poți prepara întreg desertul cu o zi înainte de servire și păstrat acoperit la rece. Astfel aromele folosite au timp să se întrepătrundă într-un gust armonios.
Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de trifle cu aromă de cafea și coniac.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas și cel mai laborios constă în prepararea ruladei, care va sta la baza desertului. Pentru aceasta vei coace o foaie de pandișpan cu cacao și vei prepara o cremă de frișcă cu mascarpone.
Cum prepari rulada pentru trifle cu aromă de cafea și coniac
Pregătește mai întâi tava de copt în care așezi hârtie pergament, apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase.
Adaugă puțin câte puțin din zahăr, amestecând energic pentru ca bezeaua să devină fermă. Trece prin sită pudra de cacao cu făina și adaugă-le treptat în compoziția de mai sus. Apoi întinde compoziția pentru foaia de ruladă în tava pregătită și nivelează-i uniform suprafața. Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă cu cacao la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
În timp ce foaia de ruladă se răcește în tavă amestecă frișca lichidă până când devine fermă. Apoi adaugă treptat zahărul, în timp ce amesteci energic.
Secționează foaia de ruladă în două, după răcire. O parte unge-o cu frișcă și ruleaz-o, iar a doua parte secționeaz-o în bucăți micuțe. Pune la rece frișca rămasă pentru a decora la final desertul.
Descoperă și o rețetă de ruladă cu ness.
Cum prepari sosul de cafea cu coniac
Mai întâi prepară o cafea tare din 250 ml apă și cafeaua proaspăt măcinată. Adaugă zahărul și amestecă pentru dizolvare, apoi adaugă coniacul. Presară sare peste cele trei albușuri și mixează-le până când rezultă o bezea fermă. Peste aceasta toarnă în fir subțire cafeaua fierbinte, amestecând energic până când obții un sos spumos și foarte aromat.
Cum prepari cremele pentru trifle cu aromă de cafea și coniac
Mai întâi vei fierbe o cremă de gălbenușuri în care adaugi sos de cafea cu coniac și o împarți în două. O parte de cremă o lași simplă, iar a doua parte o amesteci cu ciocolată topită.
Pune gălbenușurile într-o crăticioară și amestecă-le cu un praf de sare. Diluează-le cu 100 ml de lapte rece, apoi adaugă amidonul de porumb și omogenizează amestecul. Restul de lapte fierbe-l într-un vas, împreună zahărul.
Amestecă până când zahărul este topi. Lasă laptele să atingă punctul de fierbere, după care adaugă în el compoziția de gălbenușuri, amestecând energic pentru omogenizare. Fierbe crema, amestecând continuu până când se îngroașă. Las-o să se răcească bine și încorporează în ea brânza mascarpone și 50 gr din sosul de cafea cu coniac. Apoi împarte crema în două părți egale.
Topește ciocolata mărunțită în frișca lichidă încălzită, amestecând intens până la omogenizare. Adaugă compoziția rezultată peste una dintre creme și omogenizează. Apoi lasă cele două creme la răcit.
Descoperă și o rețetă de cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi.
Cum montezi trifle cu aromă de cafea și coniac în vasul de servire
La baza vasului așază un strat de felii din rulada de cacao cu frișcă. Așază un rând și pe pereții laterali ai vasului. Apoi întinde puțin din sosul de cafea cu coniac peste feliile de ruladă de la bază. Acest sos va siropa feliile de ruladă.
Folosește un săculeț pentru decorat deserturi și adaugă un strat din crema simplă. Peste aceasta așază neuniform bucățile tăiate din foaia de ruladă simplă. Toarnă ce a mai rămas din sosul de cafea cu coniac, apoi adaugă crema cu ciocolată. Decorează desertul cu frișcă bătută și zmeură proaspătă și pune vasul cu desert la rece pentru cel puțin o oră, apoi îl poți servi.