Turtă dulce la tavă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă adori gustul aromat al turtei dulci, dar nu ai timp să prepari rețeta clasică, poți prepara o rețetă mai simplă și mai ușoară de turtă dulce la tavă.
Galerie foto
Nimic nu se compară la sărbătorile de iarnă cu parfumul de turtă dulce proaspăt scoasă din cuptor. Complexul de condimente ce fac deliciul aluatului de turtă dulce răspândesc un miros de sărbătoare inconfundabil în toată casa. Scorțișoară, nucșoară, cuișoare, coriandru, ghimbir, cardamom și anason stelat, toate sunt adunate într-un singur preparat. Aromele lor vor persista în casă pe toată perioada sărbătorilor de iarnă și te vor învălui într-o minunată stare de bine și de nostalgie.
Nu degeaba se spune că în timpul sărbătorilor de iarnă oamenii devin mai nostalgici și mai buni. Este nostalgia anilor trecuți, petrecuți în jurul bradului împodobit, alături de prieteni și familie. Prepară și tu rețeta noastră de turtă dulce pentru a-i impresiona pe cei dragi cu gustul și aroma ei de poveste. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca pentru orice rețetă de desert, ce necesită coacere în cuptor, începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește o tavă clasică de chec sau o tavă de blat de prăjitură rotundă sau pătrată. Cantitățile ingredientelor sunt suficiente pentru o formă de copt cu diametrul de 28-30 cm sau una pătrată cu latura de 20 cm.
Cum prepari blatul pentru turtă dulce la tavă
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară un praf de sare peste albușuri și amestecă-le bine cu un tel sau cu mixerul până când devin spumoase și cristaline.
În celălalt bol, amestecă untul moale cu zahărul până când ai obținut o compoziție cremoasă. Este necesar să scoți untul din frigider cu 15-20 de minute înainte de a începe procesul de preparare. Adaugă, pe rând, gălbenușurile, smântâna amestecată cu bicarbonatul și mierea. Omogenizează bine compoziția după fiecare ingredient adăugat.
Descoperă și o rețeta de cozonac fără frământare, perfectă pentru sărbători.
Amestecă făina cu praful de copt, pudra de cacao și mixul de condimente pentru turtă dulce. Trece acest amestec printr-o sită și încorporează-l în compoziția de unt cu miere și gălbenușuri.
La final, încorporează în compoziție și bezeaua de albușuri, adăugată treptat. Amestecă ușor bezeaua în compoziție, folosind o spatulă, pentru a se menține compoziția aerată.
Întindem aluatul pentru turtă dulce în tava de chec tapetată cu hârtie de copt. Pune tava la cuptor și coace turta dulce la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Lasă turta dulce să se răcească mai întâi în tavă, apoi o poți transfera pe un platou. Se porționează după răcirea completă.
Dacă nu găsești acel amestec de condimente pentru turtă dulce în comerț, îl poți prepara acasă. Descoperă aici rețeta pentru mix de condimente pentru turta dulce.