3 metode pentru a coace rapid avocado. Poți avea un fruct moale și cremos în 30 de secunde
Avocado trebuie să fie suficient de copt pentru a fi moale și cremos. Abia atunci este numai bun de pus în salate, de transformat în sosuri și creme sau să îl mănânci pur și simplu cu un praf de sare deasupra. Numai că se întâmplă destul de des să descoperi acasă că ai cumpărat niște fructe tari. Iată 3 metode pentru a coace rapid avocado.
Avocado este considerat un superaliment datorită proprietăților sale nutritive. Majoritatea caloriilor din avocado provin din grăsimi sănătoase, în special grăsimi mononesaturate, care sunt benefice pentru inimă și reduc nivelul de colesterol LDL („colesterolul rău”). De asemenea, este o sursă excelentă de fibre, care susțin sănătatea digestivă și contribuie la senzația de sațietate.
Avocado furnizează vitamine esențiale, cum ar fi vitamina K, vitamina E, vitamina C și complexul de vitamine B, potasiu, cupru, magneziu și fier.
Având în vedere toate aceste beneficii nu ai niciun motiv să nu consumi cât mai des avocado. Problema apare atunci când trebuie să alegi din magazin fructele coapte suficient cât să poată fi mâncate. De cele mai multe ori, fie sunt necoapte, fie sunt trecute și găsești o pulpă maro, foarte moale.
Metode pentru a coace rapid avocado
Ca să nu ai probleme, alege avocado care are culoarea în nuanțe de verde închis. Dacă este verde deschis sau are pete verzi strălucitoare, este posibil să nu fie suficient de copt. Atunci când apeși ușor cu degetul pe partea de sus a fructului de avocado, acesta ar trebui să cedeze ușor, fără să fie prea moale. Dacă degetul intră prea mult în fruct atunci este deja trecut.
Un alt indicator util este să-i verifici codița. Dacă se poate desprinde ușor și sub ea se află o nuanță de verde deschis sau galben, este probabil copt sau aproape copt. Dacă coada nu se desprinde ușor, este posibil să fie crud.
Ideal este să găsești fructe de avocado coapte suficient sau aproape coapte. Totuși, dacă ai cumpărat unele tari, nu îți face probleme. Există metode pentru a coace rapid avocado. Iată 3 dintre cele mai eficiente.
La cuptorul cu microunde
Chiar dacă pare ciudat poți să coci rapid avocado folosind cuptorul cu microunde. Acoperă-l cu o folie de plastic și pune-l la microunde până când devine suficient de moale pentru a fi consumat. Acest truc funcționează mai bine atunci când ai avocado foarte verde, dur ca piatra.
Pentru a coace avocado la microunde trebuie să îl tai prima dată pe jumătate pe lungime. Scoate sâmburele, dar păstrează coaja. Apoi acoperă-l cu o folie de plastic rezistentă la cuptorul cu microunde. După aceea, pune-l în cuptorul cu microunde și lasă-l 30 de secunde. Apoi, verifică ce consistență are și mai pune-l încă 10 secunde. Repetă până când este suficient de moale.
Când este gata lasă-l să se răcească puțin și servește-l așa cum îți place.
Cum se coace avocado la cuptor
Cuptorul aragazului nu îți va coace avocado la fel de repede precum o face cuptorul cu microunde, dar este mult mai eficientă decât dacă ai lăsa fructul să se coacă singur. Preîncălzește cuptorul la 90°C. Înfășoară avocado în folie de aluminiu.
Odată ce cuptorul este încălzit, pune avocado pentru 10-15 minute. După aceea, lasă-l să se răcească după plac și folosește-l în rețetele preferate.
Avocado copt în pungă de hârtie
Dacă nu vrei să folosești nici cuptorul cu microunde, nici pe cel am aragazului și ai puțină răbdare poți coace avocado folosind o pungă de hârtie închisă la culoare. Fructul se va coace în decurs de 2-4 dacă este lăsat la temperatura camerei.
Încearcă și rețeta de maioneză de avocado. Este o rețetă care se prepară ușor și este foarte gustoasă.
Pe măsură ce avocado se coace, eliberează un gaz numit etilenă. Păstrarea lor într-o pungă închisă ține acest gaz închis ceea ce accelerează procesul de coacere. Pentru scurtarea timpului poți pune alături de avocado un alt fruct care produce etilenă, cum ar fi o banană sau un măr.