5 trucuri pentru găluște pufoase. Cum poți să prepari o supă perfectă
Supa cu găluște este un preparat clasic, reconfortant și delicios, care poate fi găsit în bucătăriile din întreaga lume. Această mâncare simplă și hrănitoare este apreciată pentru gustul său reconfortant, textura sa confortabilă și versatilitatea sa. Iată câteva trucuri pentru găluște pufoase astfel încât supa ta să fie perfectă.
Supa cu găluște este o supă tradițională în multe culturi culinare, inclusiv în Europa, America de Nord, Asia și Orientul Mijlociu. Această supă este formată dintr-un bulion sau o bază de supă, îmbogățită cu legume, carne sau alte ingrediente, împreună cu găluște de diferite forme și dimensiuni.
Găluștele pot fi făcute din diverse ingrediente, precum griș, făină de grâu, orez, cartofi sau altele, iar forma și dimensiunea lor variază în funcție de tradiția culturală și preferințele personale. În România, de cele mai multe găluștele se fac din griș și ou.
Trucuri pentru găluște pufoase ca la mama acasă
Pentru a pregăti găluștele de griș în supă atât de pufoase ca la mama acasă, iată câteva trucuri și sfaturi practice:
Raportul corect între griș și ou
Asigură-te că folosești un raport corect de ingrediente pentru compoziția de găluște. De obicei, se folosește o parte de griș la două părți de lichid. Ține cont de faptul că un ou de dimensiuni medii are în jur de 50 g. Acest lucru va ajuta la menținerea texturii moi și pufoase a găluștelor.
Amestecarea compoziției
După ce ai adăugat grișul în ouăle bătute, amestecă bine și asigură-te că îl încorporezi uniform. Lasă compoziția să se odihnească câteva minute, astfel încât grișul să absoarbă lichidul și să se umfle înainte de a forma găluștele.
Cum se formează găluștele
Când formezi găluștele, folosește o linguriță de dimensiuni medii. O poți uda cu apă rece pentru a te asigura că nu se lipește compoziția de ea.
Temperatura de fierbere
Fierbe găluștele la foc mic spre mediu, nu la foc puternic. Fierberea prea rapidă poate face ca găluștele să se dezintegreze sau să devină tari.
Alege o oală suficient de mare pentru a oferi găluștelor spațiu pentru a pluti și pentru a se umfla frumos în timpul fierberii.
Cât timp se fierb găluștele
Fiindcă găluștele de griș se gătesc destul de rapid, este important să nu le fierbi prea mult. Odată ce au crescut și au început să plutească la suprafața apei, continuă să le mai fierbi încă 1-2 minute și apoi oprește focul, spun cei de la EatThis.
De ce se întăresc găluștele
Găluștele trebuie să fie pufoase și moi, dar nu îți ies întotdeauna așa. Dacă sunt fierte prea mult timp în supă, se vor întări. Este important să urmărești timpul de fierbere și să oprești focul cu puțin timp înainte ca ele să fie perfect gătite.
Fierberea găluștelor în apă care fierbe prea tare poate duce la gătirea excesivă la exterior a găluștelor înainte ca interiorul să fie complet gătit, ceea ce poate face ca acestea să devină tari.
Asigură-te că fierbi găluștele în apă la foc mediu spre scăzut pentru a evita această problemă.
Dacă compoziția pentru găluște este prea uscată, acestea pot deveni tari. Adaugă suficient lichid, de obicei ouă, în compoziție pentru a menține găluștele moi și pufoase.
De asemenea, trebuie să fii atentă să nu amesteci prea mult compoziția pentru că vei obține niște găluște cu o textură gumoasă.