Ardei umpluți cu legume și orez. Un preparat de post, gustos și consistent
Dacă vrei să gătești un preparat de post, gustos și consistent, pentru masa de prânz, încearcă rețeta de ardei umpluți cu legume și orez.
Chiar dacă le lipsește carnea tocată din compoziție, ardeii umpluți în varianta de post sunt alegerea ideală pentru o masă gustoasă și hrănitoare. Orezul amestecat cu multe legume este opțiunea perfectă atât pentru umplerea ardeilor, cât și a sarmalelor de post. Este delicios servit și simplu. De altfel, există multe rețete de post doar din orez cu diferite legume.
Poți opta pentru a umple ardei roșii, verzi sau chiar multicolori. Important este să alegi ardei sănătoși și potriviți de mari. Ca și ingrediente pentru umplutură, amestecul de legume mexicane sunt nelipsite dintr-o astfel de rețetă, pentru că fac echipă bună cu orezul. În plus, se prepară într-un timp scurt, pentru că sunt deja semipreparate.
Descoperă și o rețetă de chiftele de cartofi cu legume mexicane, pentru una dintre gustările zilei. Iar în continuare te invităm să descoperi rețeta detaliată pentru ardeii umpluți în varianta de post.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor mexicane și a orezului, ingredientele necesare umpluturii ardeilor. Când acestea sunt gata, poți pregăti și ardeii, apoi sosul în care îi vei fierbe.
Pașii necesari pentru ardei umpluți cu legume și orez
Pentru a pregăti legumele mexicane, pune un vas cu apă la fiert,. Lasă apa să atingă punctul de fierbere, apoi adaugă o linguriță de sare mare. Amestecă intens până când se dizolvă sarea. Lasă apa să clocotească din nou și adaugă legumele mexicane, direct congelate.
Pune orezul într-o sită și clătește-l cu apă rece. După ce au fiert legumele mexicane timp de 10 minute, adaugă orezul clătit și scurs peste ele. Lasă orezul să fiarbă până când se hidratează și absoarbe toată apa din vas. Adaugă sare și piper după gust, dar și puțin cimbru uscat. Apoi lasă orezul cu legumele mexicane să se răcească, timp în care pregătești ardeii și sosul.
Decupează cotoarele ardeilor și cu ajutorul unei lingurițe răzuiește nervurile și semințele din interiorul acestora. Clătește ardeii în interior și lasă-i la scurs într-o sită. Umple-i cu amestecul de legume și orez și așază-i într-o cratiță încăpătoare. Adaugă peste ei sucul de roșii amestecat cu puțină apă. Adaugă apă doar atât cât să fie ardeii ușor acoperiți. Asezonează sosul cu sare, piper și frunze de busuioc tocate mai mărunt. Poți adăuga și o crenguță de cimbru și 1-2 foi de dafin.
Fierbe delicioșii ardei umpluți cu orez și legume mexicane în sosul de roșii, la foc mediu, până încep să se pătrundă. În aproximativ 15-20 de minute ardeii umpluți sunt fierți. Garnisește-i cu pătrunjelul verde, tocat și te poți bucura de gustul lor.
Dacă adori ardeii umpluți cu carne și orez, poți încerca și rețeta de ardei umpluți și gratinați cu cașcaval, la cuptor.