Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor
Pentru că aripioarele de pui sunt printre cele mai îndrăgite dintre specialitățile din carne, îți oferim mai jos o rețetă de aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor.
Galerie foto
Dacă dorești ca membrii familiei să nu mai poftească la aripioarele de pui din fast food, nu ezita să le prepari în propria bucătărie. Rețetele sunt simple și ușoare, dar și foarte versatile. Poți prepara aripioarele de pui în cel mai simplu mod, pe grătar sau la tigaie, dar le poți prepara și la cuptor. Poți opta doar pentru sare și piper, pentru a le oferi gust, dar le poți glazura și cu sosuri delicioase.
Unul dintre sosurile clasice cu care se glazurează fripturile este sosul barbeque. Vezi aici: cum poți face sos barbeque acasă. Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de aripioare pe care nu ai cum să n-o adori.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas înainte de prepararea rețetei, constă în pregătirea aripioarelor de pui.
Porționează aripioarele, clătește-le cu apă rece și șterge-le cu prosoape de hârtie. Apoi, pune aripioarele de pui într-un bol și stropește-le cu ulei de măsline. Amestecă-le pentru a te asigura că sunt toate unse.
Amestecă în alt bol toate condimentele apoi presară-le peste aripioare. Din nou, amestecă bine aripioarele pentru a se condimenta uniform. Acoperă bolul cu o folie de prospețime și pune-l la frigider pentru cel puțin o oră. Astfel, aromele condimentelor au timp să pătrundă în interiorul cărnii.
Pasul de preparare la cuptor al rețetei de aripioare de pui dulci-picante
După ce au stat suficient la frigider aripioarele de pui, pregătește un vas termorezistent și unge-l cu puțin ulei în interior.
Pune aripioarele în vas și dă-le la cuptor pentru 40 de minute. După ce trece jumătate din timpul stabilit, scoate tava din cuptor și întoarce aripioarele pe partea cealaltă.
Pași de preparare ai sosului dulce-picant
Curăță cei doi căței de usturoi și pisează-i într-un mojar cu sare, ca pentru rețeta de mujdei. Adaugă uleiul și amestecă până când obții o pastă cremoasă. Adaugă peste pasta de usturoi pe rând: mierea, fulgii de chili și crema de oțet balsamic. Omogenizează bine sosul dulce-picant.
Folosește o pensulă de patiserie și unge aripioarele cu acest sos, după expirarea timpului setat. Așază peste ele și crenguțe proaspete de rozmarin pentru un plus de aromă. Presară și semințe de susan peste aripioare pentru un plus de gust și efect crunch.
Vezi mai multe imagini cu aripioarele în GALERIA FOTO!
Mai lasă vasul cu aripioare dulci-picante la cuptor pentru 7-8 minute.
Servește aripioarele cu sos dulce-picant, cu ketchup sau cu sos cremos de usturoi. Sunt delicioase și simple și vor dispărea cât ai clipi de pe platou.
Pentru următoarea dată când îți propui să prepari friptură de pui, poți încerca rețeta de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente.