Beneficiile ceaiului de ghimbir. Când și cum se consumă

Fără coacere

Ghimbirul este un aliment foarte bun pentru sănătatea organismului. Beneficiile ceaiului de ghimbir îl fac ideal de consumat atât la micul dejun, cât și în timpul zilei. Poți să-l faci fie din bucăți de ghimbir proaspăt, fie din pliculețele pe care le găsești pe rafturile magazinelor.

Publicat: 25 iulie 2022, 07:30 / Actualizat: 12 august 2022, 12:50
Ghimbirul este un aliment foarte bun pentru sănătatea organismului / Shutterstock

Ghimbirul e una dintre cele mai cunoscute și mai des folosite plante medicinale. Acesta are un gust ușor iute pe care nu-l tolerează multă lume. Pentru a-l estompa, adaugă miere sau îndulcitor când îți prepari ceaiul. Acest ceai era consumat încă de acum 5000 de ani, în China, ca un tonic, datorită faptului că este foarte bun pentru sănătate.

Cea mai folosită parte a ghimbirului este rădăcina, care se găsește la magazine, sau în capsule ori chiar sub formă de pudră.

Beneficiile ceaiului de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este recunoscut pentru proprietățile lui. Acesta este renumit pentru că rezolvă rapid problemele digestive. Deși nu se recomandă să-l bei în loc de medicamente, ai putea să-l incluzi în dieta zilnică. Are un puternic rol antioxidant, proprietăți antibacteriene, e energizant și de multe ori folosir ca un antibiotic natural.

Acesta sunt doar câteva dintre proprietățile care sporesc beneficiile ceaiului de ghimbir. Studiile au arătat că ghimbirul este antimicrobian, iar efectul lui atunci când este consumat contribuie la îmbunătățirea sănătății întregului organism.

Citește și

Ajută la reglarea presiunii din sânge

Un consum constant de ceai de ghimbir poate reduce presiunea sângelui. Cei care au băut zilnic acest tip de ceai au avut un risc mai mic de a face hipertensiune arterială. Ca să-ți protejezi inima, poți să mănânci o serie de alimente recomandate de specialiștii în nutriție. Iată o listă cu 10 alimente bune pentru inimă.

Poate reduce senzația de foame

Studiile au arătat că există o legătură între ghimbir și obezitate.  Ghimbirul poate avea un impact pozitiv asupra celor care suferă de obezitate prin diferite macanisme. Acesta controlează senzația de foame și crește ritmul procesului de ardere a grăsimilor. Beneficiile ceaiului de ghimbir sunt puse mai bine în evidență într-o dietă echilibrată. Un alt aliment care contribuie la instalarea senzației de sațietate este piperul.

Diminuează efectele migrenelor

Dacă te confrunți cu migrene severe sau cu dureri de cap foarte dese, ai putea să încerci să consumi ceai de ghimbir. Acesta are proprietăți care reduc aceste dureri. Ghimbirul care este introdus cât mai des în dietă poate chiar să prevină durerile de cap și să le rărească frecvența.

Acționează asupra celulelor tumorale

Este bogat în antioxidanți și s-a dovedit că acționează asupra celulelor tumorale, în special a celor care produc cancer pancreatic sau de colon. Încă un motiv în plus de a consuma ceai de ghimbir cât de des se poate, spun specialiștii.

Poate ameliora durerea și inflamația

Oamenii au folosit ghimbirul pentru a trata inflamația de secole, iar acum știința susține această practică. Cercetările recente arată că compușii din ghimbir numiți gingerol și shogaol ajută la reducerea producției de markeri proinflamatori. Oamenii au studiat în special ghimbirul pentru efectul său în ameliorarea durerii cauzate de osteoartrita genunchiului.

Ceaiul de ghimbir poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea crampelor menstruale dacă îl consumi încă de la începutul menstruației. Cercetările arată că poate fi la fel sau mai eficient decât medicamentele eliberate fără prescripție medicală pentru ameliorarea durerii.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Cel mai sănătos soi de mere. Cum să alegi pe cele potrivite pentru tine
Cel mai sănătos soi de mere. Cum să alegi pe cele potrivite pentru tine
4 motive pentru care brânza feta ar trebui consumată cât mai des
4 motive pentru care brânza feta ar trebui consumată cât mai des
Ce influențează culoarea gălbenușului de ou. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce influențează culoarea gălbenușului de ou. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor