Toarnă câte puțin din uleiul de floarea soarelui, în timp ce amesteci intens, apoi toarnă câte puțin și din laptele de soia. Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Dă-i formă de bilă, acoperă-l cu folie de prospețime și lasă-l la odihnit timp de 15-20 de minute. Nu este necesar să îl introduci în frigider.
Descoperă și o rețetă de melcișori cu scorțișoară, tot din categoria deserturilor de post.
Cum formezi și coci biscuiții
După ce a expirat timpul de odihnă a aluatului, presară puțină făină pe masa de lucru. Scoate aluatul din folie, pune-l pe masă și întinde-l în foi de 3-4 mm grosime. Cu ajutorul unor forme de decupat sau a două pahare decupează biscuiții. O parte din biscuiți îi lași întregi, iar o parte îi decupezi la mijloc.
Așază biscuiții împreună cu decupajele în tavă, la mici distanțe unii față de ceilalți. Pune tava în cuptor și coace biscuiții pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius. Lasă delicioșii biscuiți fragezi de post să se răcească în tavă, apoi lipește doi câte doi cu gem de căpșuni. Poți opta și pentru un alt gem, cu condiția să fie consistent, nu fluid.
Dacă mai ai loc pe lista cu deserturi de post, îți mai recomandăm și rețeta de fursecuri nuci de post și alte forme.