Brioșe proteice cu afine. Desertul delicios pe care îl mănânci fără vinovăție
Brioșele proteice cu afine sunt un mic dejun gustos și foarte sățios. Datorită cantității mari de fibre îți vor da senzația de sațietate pentru o perioadă foarte lungă de timp. În plus, au și puține calorii așa încât te poți bucura de ele la o ceașcă de cafea fără niciun regret.
Brioșele proteice cu afine se fac atât de simplu încât vor deveni micul tău dejun favorit. De fapt, pot fi servite și la gustare sau la desert după mesele principale ale zilei. Sunt bogate în proteine, iar fiecare brioșă are aproximativ 60 de calorii. Ce îți poți dori mai mult de la un preparat care este și foarte gustos și aromat?
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se unge cu ulei o tăvă pentru brioșe.
Cum gătești rețeta de brioșe proteice
Se pun toate ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie și se procesează până se omogenizează. Se umplu formele de brioșe cu aluat doar ¾. Deasupra se pun afine și se mai pune o linguriță de aluat. Se coace 20-25 de minute.
Cum alegi ingredientele pentru brioșe proteice cu afine
Pentru a prepara brioșe proteice cu afine ai nevoie de fulgi de ovăz, o banană coaptă bine, pudră proteică, praf de copt, sirop de arțar și lapte. Dacă nu ai pudră proteică poți să adaugi mai mulți fulgi de ovăz până când aluatul capătă consistența potrivită.
Încearcă mai multe rețete cu banane coapte. Sunt rapide și ușor de făcut.
În cazul în care ai alergie la proteina din lapte alege un lapte vegetal. Ține cont de faptul că sortimentul ales va influența gustul final al brioșelor.
De asemenea, dacă vrei ca preparatul să păstreze cantitatea mare de proteine și numărul mic de calorii, trebuie să folosești un lapte vegetal fără adaosuri de zahăr sau alte ingrediente.
În funcție de preferințe, poți decora brioșele cu cremă de vanilie, frișcă neîndulcită sau chiar cu înghețată. Orice ai alege ai grijă să nu conțină zahăr sau alți îndulcitori calorici. De asemenea, folosește cantități mici pentru a nu influența caracteristicile nutritive ale brioșelor.
Cu ce poți înlocui afinele
Afinele sunt fructe de pădure cu proprietăți nutritive extraordinare, fiind considerate superalimente. Totuși, nu sunt pe placul tuturor și nici nu sunt disponibile tot timpul anului. Pentru această rețetă poți folosi și afine congelate, însă lasă-le să se scurgă pentru că lichidul poate să afecteze consistența aluatului.
În cazul în care nu vrei să folosești afine ai alternative la fel de gustoase. Zmeura este unul dintre cei mai buni înlocuitori ai afinelor, mai ales dacă vrei un aliment bogat în antioxidanți.
Are o consistență mai moale, dar acest lucru nu influențează prea mult rezultatul final. Coacăzele sunt și ele o alternativă excelentă, având o aciditate plăcută și o culoare frumoasă care poate îmbogăți aspectul brioșelor.
Murele adaugă o notă de dulceață și pot fi o alternativă excelentă dacă îți plac fructele mai intense ca aromă. Dacă sunt de sezon, cireșele pot fi o alegere minunată pentru brioșe, oferind o dulceață și un gust distinct.