Brownie cu brânză și cireșe, pentru momentele dulci ale familiei
Dacă nu mai ai idei ce rețetă de desert să prepari pentru momentele dulci ale familiei, încearcă rețeta de Brownie cu brânză și cireșe. Este și delicioasă și spectaculoasă, dar și ușor de preparat.
Brownie este denumirea unei prăjituri din bucătăria americană, care se prepară pe bază de ciocolată în compoziție. O mai găsim și sub denumirea de ”Negresă americană” pentru că este ușor asemănătoare cu negresa clasică pe care o preparau mamele și bunicile în copilărie. Gustul intens de ciocolată și textura umedă și lipicioasă fac din această prăjitură una specială. Odată ce i-ai descoperit gustul vei dori s-o repeți necontenit.
Brownies pot fi preparate și în diferite combinații, cu creme sau cu fructe adăugate. Un exemplu îl poți descoperi lecturând rețeta de brownie cu mere caramelizate și cremă de mascarpone. Iar mai jos, poți urmări rețeta de Brownie cu brânză și cireșe, pe care o poți prepara spre deliciul celor dragi.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în pregătirea compoziției de ciocolată. În timp ce compoziția se răcește, poți pregăti cireșele și compoziția de brânză.
Cum prepari rețeta de Brownie cu brânză și cireșe
Rupe ciocolata în bucăți mai mici și pune-o la topit împreună cu untul. Amestecă bine ingredientele până când se topesc și se omogenizează compoziția. Apoi lasă compoziția de ciocolată să se mai răcorească și ocupă-te de celelalte ingrediente.
Curăță cireșele de codițe și impurități, clătește-le cu apă rece și îndepărtează sâmburii din ele. Lasă-le într-o sită la scurs, pentru a elimina din sucul acestora.
Adaugă zahărul peste compoziția de ciocolată cu unt. Amestecă ușor, atât cât să se omogenizeze, nu să se topească zahărul. Încorporează în compoziție unul câte unul, cele trei ouă. Omogenizează ușor compoziția, după fiecare ou adăugat.
Trece făina prin sită, amestecată cu pudra de cacao și sarea, apoi adaugă amestecul peste compoziția de mai sus. Adaugă și esența de vanilie, sau altă aromă preferată.
Descoperă și o rețetă de tartă cu ciocolată și cireșe.
Prepară compoziția de brânză
Amestecă într-un bol, brânza cremoasă cu zahărul. Adaugă și un praf de sare și esența de vanilie. Apoi încorporează ouăle și omogenizează bine compoziția de brânză.
Înainte de a monta prăjitura în tavă, pornește cuptorul la 175 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească. Pune hârtie de copt într-o tavă de aproximativ 20 x 30 cm.
Cum formezi prăjitura Brownie cu brânză și cireșe
Acoperă baza tăvii cu un strat subțire din compoziția cu ciocolată. Apoi adaugă un strat din compoziția cu brânză. Nivelează stratul cu o spatulă și presară din loc în loc cireșe. Pune din nou un strat din compoziția de ciocolată și peste aceasta al doilea strat din compoziția de brânză. Presară cireșe și acoperă-le cu ultimul strat de compoziție cu ciocolată.
Pune tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură brownie cu brânză și cireșe pentru aproximativ de 30-35 de minute, la 175 de grade Celsius. Las-o să se răcească înainte de a o porționa, pentru a nu se deforma straturile de la interior.
Dacă ți-am deschis apetitul pentru prăjituri cu fructe, îți mai oferim pentru testare și rețeta de brownie cu zmeură și fistic.