Brownie fără făină sau zahăr. Desertul sănătos din doar 3 ingrediente
Știai că poți face brownie fără făină sau zahăr, din doar 3 ingrediente? Sunt mult mai sănătoase și sunt gata în aproximativ 20 de minute. Le poți păstra apoi la frigider și vor fi o gustare sau un desert numai bun pentru a te răsfăța.
Pentru a face rețeta clasică de brownie ai nevoie de făină, zahăr, ouă și unt. Pentru aceasta îți trebuie doar trei ingrediente. Chiar și așa vei obține o prăjitură cu o textură gumoasă, dar plăcută, cu un gust dulce și aromat.
Această rețetă va ieși foarte bine dacă folosești curmale medjool, ele au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Sunt mari, au o pulpă mai moale, ceea ce este perfect pentru a obține o pastă cremoasă de curmale.
Rolul lor nu este doar acela de a face brownie dulce, dar și de a da textura caracteristică. Dacă sunt uscate sau par tari, înmoaie-le în apă aproximativ 15 minute pentru a se rehidrata. După aceea, usucă-le cu un prosop de hârtie și le poți folosi în rețetă.
Un alt ingredient de care vei mai avea nevoie este untul de migdale natural neîndulcit. Trebuie să te asiguri că folosești un produs fără uleiuri adăugate sau aditivi alimentari.
Dacă nu găsești, poți să îl înlocuiești cu untul de arahide natural. Dacă ești alergică la nuci este bun și untul natural din semințe de floarea-soarelui. Pentru aroma de ciocolată vei folosi pudră de cacao neîndulcită.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se taptează cu hârtie de copt o tavă de 20×10 cm.
Cum prepari rețeta de brownie fără făină sau zahăr
Se pun curmale în robotul de bucătărie și se procesează până se formează o pastă netedă. Poate fi necesar să fie răzuite curmalele de pe părțile laterale ale robotului de bucătărie de câteva ori pentru a-l ajuta să mixeze mai bine compoziția. Apoi se pune untul de migdale și se procesează până când amestecul este foarte bine omogenizat. Se răzuiesc cu o spatulă părțile laterale ale robotului.
După aceea, se adaugă pudra de cacao și se continuă procesarea până când se încorporează, iar amestecul capătă o culoare uniformă. Compoziția va semăna cu un aluat și poate fi ușor sfărâmicios.
Se adună amestecul de brownie și se apasă între palme pentru a-l ajuta să se îmbine și să capete forma unui aluat. Apoi se pune în tavă și se apăsă cu degetele pentru a-l uniformiza în tava pregătită. Se dă la cuptor pentru aproximativ 10 minute sau până când suprafața începe să se umfle ușor și pare uscată.
Prăjitura nu își va schimba mult aspectul în timpul coacerii, al cărei scop este de a întări aluatul. Se scot și se lasă să se răcească înainte de a le tăia și servi.
Glazură pentru brownie din 3 ingrediente
Pentru a glazura aceste brownie poți folosi ulei de cocos, pudră de cacao și sirop de arțar.
Topește două linguri de ulei de cocos într-un vas mic, apoi adaugă 80 g de pudră de cacao neîndulcită și se amestecă până se omogenizează. După aceea se pun 2 linguri de sirop de arțar care se încorporează până compoziția se îngroașă.