Care sunt secretele restaurantelor de sushi și ce nu vor să știi despre preparatele lor

Sushi nu este tocmai cel mai ieftin fel de mâncare, dar merită fiecare ban dacă este făcut așa cum trebuie. Poate fi un adevărat răsfăț, indiferent de tipul de sushi pe care îl alegi. Ca să știi ce să ceri, trebuie să afli care sunt secretele restaurantelor de sushi.

Publicat: 4 iulie 2022, 23:34 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:13
Oameni mâncând sushi în restaurant, la o masă cu mai multe feluri de mâncare
Sushi nu este tocmai cel mai ieftin fel de mâncare, dar merită fiecare ban dacă este făcut așa cum trebuie / Shutterstock

Sushi e genul de preparat pe care este mai bine să îl mănânci la restaurant, pentru că acasă ai multe șanse să nu îți iasă așa cum trebuie. Nu doar că este posibil să nu fie gustos, dar fiind vorba de pește nepreparat termic există și riscuri cu privire la sănătate.

Care sunt secretele restaurantelor de sushi

E important de menționat înainte de toate că cei care au gustat măcar o dată sushi nu s-au oprit la o singură experiență. În funcție de buget, fiecare se răsfață cu preparatele japoneze ocazional sau constant. Hai să aflăm mai multe despre acest preparat care se pare că dă dependență. 

Uneori s-ar putea să ai ghinion chiar dacă alegi să mergi la un restaurant unde se presupune că sushi este preparat de un chef profesionist. Ai nevoie de câteva sfaturi pentru a alege un local potrivit ca să nu îți pară rău nici de bani și să nici nu te alegi cu vreo problemă de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de a te așezat la masa unui restaurant de sushi și de ai spune bucătarului “Osusume wa nan desu ka?” (”Ce îmi recomandați?”) citește aceste secrete pe care, poate, unii proprietari de localuri nu ar vrea să le știi, potrivit EatThis.com.

Citește și

Ești încurajat să pui prea mult sos de soia

Atunci când sushi este gătit corect nu are nevoie de multe condimente sau arome suplimentare. Atunci de ce ți se aduc la masă cantități destul de mari de sos de soia? Răspunsul este simplu. Când înmoi sushi în sos acoperi lipsa gustului, calitatea proastă a unor ingrediente, în special a peștelui. Dacă ți se aduc sticle de sos de soia care au gaura mare e cazul să îți pui întrebări legate de corectitudinea modului de gătire.

Bucățile de ton sunt uneori amestecate cu ulei vegetal

Tekkamaki sushi este un preparat foarte des în restaurantele cu specific. Conține orez, alge nori și ton crud. Totuși, uneori se folosește ton în ulei vegetal. Poate că arată bine, însă nu are gustul pe care ar trebui să îl aibă. În plus, tu plătești pentru ton crud care este mai scump și primești ceva ieftin. Ca să verifici ce fel de ton a fost folosit apasă bucata de sushi. Dacă se strivește atunci ai fost păcălită. Din păcate, și acest obicei se află pe lista secretele restaurantelor de sushi.

Nu folosești ghimbirul așa cum trebuie

Ghimbirul proaspăt răzuit așezat deasupra bucăților de sushi arată foarte bine, însă trebuie să te gândești de două ori cum îl consumi. Dacă alegi să iei în aceeași mușcătură atât sushi cât și o porție generoasă de ghimbir s-ar putea să nu mai simți deloc gustul peștelui. Ghimbirul are un gust atât de puternic încât îl acoperă pe cel al tuturor celorlalte ingrediente. El trebuie consumat între tipurile de sushi pentru a curăța papilele gustative.

Bucățile de sushi vin destrămate

Atunci când pentru sushi este folosit mai mult orez decât pește sau alte umpluturi specifice preparatul arată ca și când a fi fost dezmembrat. Metoda este folosită pentru ca preparatul să aibă un cost de producție cât mai ieftin.

Numele tipului de pește folosit este menționat greșit

Poți găsi în multe restaurante sushi cu ton alb. Nu te entuziasma însă prea mult pentru că acesta este un tip de pește de calitate îndoielnică. Tonul alb nu face parte din aceeși categorie cu tonul roșu. În plus, poate avea o cantitatea mare de mercur, ceea ce îl face și periculos pentru sănătate.

Cu cât sushi este mai condimentat, cu atât este mai prost

Condimentele, în special cele picante, așa cum este sosul de sriracha, sunt folosite pentru a masca utilizarea unor ingrediente de proastă calitate și a unor tipuri de pește ieftine. De fapt, nici nu mai simți ce mănânci. Poate fi sushi, poate fi orice altceva.

Ai grijă în ce zile se aprovizionează restaurantele cu pește

Restaurantele de sushi au anumite zile în care primesc pește proaspăt de la furnizori. Așa că, dacă știi această informație ai toate șansele să mănânci sushi proaspăt. Dacă mergi în altă zi, nu înseamnă că preparate nu sunt sigure de consum, dar nu sunt foarte fragede.

Alege restaurantele aglomerate

Nu așteaptă nimeni o oră să prindă o masă dacă nu știe că ceea ce se servește acolo nu este proaspăt sau gustos. În plus, ai garanția că ingredientele sunt mereu proaspete pentru că rulajul clienților este mare.

Citește și
CELE MAI CITITE
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
mochi colorate puse pe un platou de lemn
Mochi, desertul tradițional japonez care a cucerit lumea
Mochi, desertul tradițional japonez care a cucerit lumea
mochi pe o farfurie neagră alături de câteva flori
Mochi, cel mai savuros desert japonez. Cum îl poți face la tine acasă
Mochi, cel mai savuros desert japonez. Cum îl poți face la tine acasă
modul corect de a mânca sushi ilustrat cu ajutorul unui platou mare cu sushi
Care este modul corect de a mânca sushi. Reguli pe care trebuie să le respecți în restaurantele japoneze
Care este modul corect de a mânca sushi. Reguli pe care trebuie să le respecți în restaurantele japoneze
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
9 mai, 06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
9 mai, 05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
8 mai, 09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
4 semne că te afli într-o relație karmică, nu alături de un suflet pereche
4 semne că te afli într-o relație karmică, nu alături de un suflet pereche
4 semne că te afli într-o relație karmică, nu alături de un suflet pereche
Un fermier din Franţa a crezut că a dat lovitura vieţii după ce a găsit 150 de tone de aur pe pământurile zile. Ce s-a întâmplat cu comoara de 4 miliarde de euro
Un fermier din Franţa a crezut că a dat lovitura vieţii după ce a găsit 150 de tone de aur pe pământurile zile. Ce s-a întâmplat cu comoara de 4 miliarde de euro
Un fermier din Franţa a crezut că a dat lovitura vieţii după ce a găsit 150 de tone de aur pe pământurile zile. Ce s-a întâmplat cu comoara de 4 miliarde de euro
Milionarul român are parte de pierderi uriaşe! Mărturia incredibilă a acestuia: „Mă simt un cerşetor”
Milionarul român are parte de pierderi uriaşe! Mărturia incredibilă a acestuia: „Mă simt un cerşetor”
Milionarul român are parte de pierderi uriaşe! Mărturia incredibilă a acestuia: „Mă simt un cerşetor”
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Interviu cu Rebecca Nicolescu. Cine este cel mai mare susținător al actriței din Ana, mi-ai fost scrisă în ADN
Interviu cu Rebecca Nicolescu. Cine este cel mai mare susținător al actriței din "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Interviu cu Rebecca Nicolescu. Cine este cel mai mare susținător al actriței din "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
fresh
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant

Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)

Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
închide