Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
Pentru una dintre garniturile zilelor de post, rețeta de cartofi aurii în crustă de mălai poate fi alegerea perfectă. Se prepară simplu și ușor, iar lista de ingrediente este scurtă și foarte accesibilă.
Cartofii preparați astfel sunt delicioși serviți cu o salată de legume, cu mujdei sau cu un sos de roșii. Dar merg foarte bine și ca garnitură la fripturile din pește, în zilele de post cu dezlegare la pește. Se prepară la cuptor, așezați pe hârtie de copt sau într-o tavă unsă cu ulei. Iar pentru zilele când nu ții post, îi poți prepara cu unt.
Cartofii sunt printre cele mai versatile alimente pe care le poți include cu ușurință în meniurile zilnice. Îi poți include într-o mulțime de rețete, cuprinzând toate categoriile de preparate. Cea mai simplă rețetă cu cartofi este rețeta cartofilor prăjiți, urmată de rețeta cartofilor natur. Nici rețeta cartofilor copți nu este anevoioasă și este una dintre cele mai sănătoase rețete cu cartofi.
Descoperă aici și o rețetă de cartofii acordeon. Este o variantă inovatoare și delicioasă a cartofilor clasici, cu o textură crocantă și un aspect spectaculos. Iar mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pentru a prepara și tu garnitura de cartofi aurii în crustă de mălai, în varianta de post.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti o tavă de cuptor încăpătoare, în care așezi hârtie de copt. Apoi vei pregăti cartofii, și aduci pe masa de lucru și celelalte ingrediente. Când le ai pe toate pregătite, pornești cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari rețeta de cartofi aurii în crustă de mălai
Curăță cartofii de coajă și spală-i bine, apoi șterge-i cu prosoape de hârtie. Porționează cartofii mai întâi în felii, apoi în bastonașe, dar mai grosiere decât la cartofii pai. Apoi curăță usturoiul și pisează-l în mojar cu puțină sare, ca pentru mujdei.
Adaugă și uleiul și amestecă bine până când obții o pastă cremoasă. Cu această pastă unge bine cartofii porționați. Dacă mai necesită, mai poți adăuga ulei.
Amestecă într-un bol mălaiul cu sare, piper, boiaua de ardei și busuioc uscat. Poți folosi și rozmarin, dacă îți place aroma acestuia.
Presară acest amestec de mălai și condimentele peste cartofi. Amestecă bine pentru a se acoperi toți cartofii cu acest amestec de ingrediente.
Pune-i în tava pregătită, întinși în strat uniform.
Introdu tava în cuptor și coace delicioșii cartofi aurii în crustă de mălai timp de 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius. Mai amestecă-i pe parcursul coacerii, pentru a se rumeni uniform.
Servește-i calzi alături de alte ingrediente, însă vor fi delicioși și reci, ca gustare în timp ce urmărești emisiunea preferată.
Dacă mai dorești și altă rețetă cu cartofi, simplă și ușoară, mai poți încerca și rețeta de coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci.