Ce e recomandat să mănânci la micul dejun atunci când călătorești. Idei sănătoase și sățioase
În curând începe sezonul vacanțelor, care nu înseamnă doar plimbări, vizite și soare, ci și mâncare bună, diversă și, de multe ori, cu multe zaharuri și grăsimi. Află ce e recomandat să mănânci la micul dejun atunci când călătorești. Descoperă câteva idei sănătoase și sățioase
Este normal să vrei să te răsfeți în vacanță, să încerci preparatele specifice locului în care te afli, să guști prăjituri și tot ce îți iese în cale și ți se pare apetisant. Toate aceste capricii culinare pot însemna și probleme cu stomacul.
Un mic dejun cu alimente potrivite, de calitate te va ajuta să reglezi cantitatea de zahăr din sânge, îți va da energie și îți va potoli pofta de ronțăit. Alege fibre și proteine care să îți țină de foame până la masa de prânz. În plus, pentru că reglează nivelul de zahăr din sânge îți va potoli poftele de dulce de pe parcursul zilei.
Ce e recomandat să mănânci la micul dejun atunci când călătorești
Uneori este greu să mănânci sănătos la micul dejun în vacanță, dar poți face acest lucru și dacă ai masa asigurată la locul unde ești cazat sau nu. Dacă ai bufet suedez este simplu să alegi legume cu ouă fierte sau omletă, fulgi de ovăz cu iaurt, măsline. Dacă trebuie să îți asiguri tu prima masă a zilei poți cumpăra de seara ceea ce ai nevoie.
Poți să eviți crampele și durerile alegând să iei un mic dejun sănătos, potrivit Huffpost.com.
Micul dejun la hotel
Indiferent de hotelul la care stai nu se poate să nu găsești câteva opțiuni sănătoase pentru micul dejun. Alege orice fel de fructe, legume, cereale, ouă, iaurt, brânzeturi, semințe sau nuci.
Mic dejun pe cont propriu în vacanță
Când nu ai micul dejun asigurat poți să mergi să mănânci la o cafenea sau restaurant sau poți să îți cumperi ingrediente și să îți pregătești tu ceea ce vrei.
Avocado toast
Dacă ai cazare prin Airbnb poți să alegi avocado toast. Fructul de avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, care asigură sațietatea pe termen lung. Dacă folosești pâine din cereale integrale, care are o cantitate mare de fibre vei avea un mic dejun cu adevărat sănătos. Varianta completă include și un ou poșat sau fiert pus deasupra.
Fulgi de ovăz
Dacă nu vrei să gătești în vacanță soluția cea mai simplă pentru un mic-dejun sănătos este un bol de iaurt cu fulgi de ovăz. Ambele ingrediente pot fi găsite oriunde fără prea mari probleme. Dacă adaugi și câteva nuci sau migdale și căpșuni sau ce alte fructe mai ai la dispoziție îți vei începe ziua perfect.
Cereale lăsate peste noapte la înmuiat
Indiferent cât de obosit ești după o zi de colindat pe străzi sau de bălăcit în apă poți pune într-un borcan cu iaurt câteva semințe de in sau de chia. Ambele îți vor asigura un aport proteic important, dar și fibre necesare bunei funcționări a sistemului digestiv.
Ouă fierte tare
Cât timp îți pregătești lucrurile pentru o zi de vizitat muzee sau o zi la plajă, poți pune la fiert două ouă. Acestea conțin o cantitate mare de proteine care vor alunga senzația de foame pentru un timp destul de îndelungat.
Micul dejun la restaurante locale
De multe ori opțiunile de mic dejun de la cafenele sunt mai sănătoase decât cele de la restaurante. Vei găsi salate sau terciuri gata preparate. În plus, mâncând la o cafenea ai șansa să vezi orașul cum se trezește la viață și să te bucuri de o dimineață în mijlocul localnicilor.