Ce se întâmplă dacă mănânci pâine în fiecare zi, potrivit experților
Pâinea este unul dintre ingredientele de bază în meniul românilor. Probabil că nu există casă în care să nu existe măcar câteva felii. Iată ce se întâmplă dacă mănânci pâine în fiecare zi.
Pe cât este de bună pâinea, pe atât este de controversată.
Oricât de gustoasă ar fi, pâinea este bogată în carbohidrați, iar dacă alegi variantele din făină albă, atunci lucrurile stau și mai rău.
Ce se întâmplă dacă mănânci pâine în fiecare zi
Când este pâinea bună și când îți poate face rău? Iată ce spun experții publicației EatingWell.
Pâinea este o excelentă sursă de acid folic, fibre, fier, vitamine din grupul B și alte vitamine. Totuși, atunci când mănânci pâine goală organismul tău poate avea de suferit.
Pentru ca acest lucru să nu se întâmple trebuie să alegi un produs de calitate. În plus, trebuie să o consumi în combinațiile potrivite.
Vei avea un aport mai mare de fibre
Indiferent de tipul de pâine ales vei avea un aport mare de fibre. Corpul tău are nevoie de ele pentru buna funcționare a sistemului digestiv.
Diferența între diferitele tipuri de pâine constă în cantitatea de fibre conținută. Cele preparate din făinuri integrale vor avea mai multe. Află mai multe despre alimentele bogate în fibre.
O singură felie de pâine integrală conține 2 grame de fibre, aproximativ 7% din doza zilnică recomandată pentru un adult, potrivit Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii.
Dacă într-un sandvici cu pâine pui și legume și proteine de calitate atunci cu siguranță va fi hrănitor, cu multiple beneficii nutriționale.
Dacă alegi să nu mănânci pâine atunci va fi nevoie să consumi mult mai multe fructe și legume pentru a-ți asigura necesarul zilnic de fibre.
Vei beneficia de o mulțime de nutrienți dacă consumi pâine
Chiar și mult blamata pâine albă îți va aduce vitamine și minerale.
Aceasta este o sursă bună de acid folic, două felii asigurând 31% din necesarul zilnic al unui adult. Toate tipurile de pâine conțin fier, acid folic, proteine, vitamine din grupul B, mangan, zinc, tiamină.
Nivelul zahărului din sânge va crește
Consumând pâine în fiecare zi vei avea un aport semnificativ de nutrienți, fiind un aliment bogat în carbohidrați îți va arunca ridica rapid nivelul zahărului din sânge.
Pe măsură ce acesta va crește, organismul va produce insulină pentru ca celulele să absoarbă zahărul și să îl transforme în energie.
Indexul glicemic al pâinii este foarte mare. Cu cât făina din care este preparată cu atât acesta va fi mai ridicat. În sânge va ajunge o cantitate mare de zahăr.
Te vei simți obosită
Chiar dacă pâinea conține nutrienți care îți dau energie, dacă nu este consumată alături de grăsimi sănătoase, de proteine sau de un aliment bogat în fibre cu eliberare lentă, te vei simți sleită de puteri la puțin timp după terminarea prânzului. Află și cum să păstrezi pâinea proaspătă până la două luni.
Secretul este să alegi pâine din făinuri integrale pe care să o combini cu alimente care se digeră ușor astfel încât să te simți sătulă mai mult timp și să ai energie multe ori după ce te-ai ridicat de la masă.