Chec cu inimioară albă și ciocolată. Un desert spectaculos pentru momente dulci
Dacă dorești să-ți surprinzi persoana iubită cu un cadou dulce și aspect spectaculos, prepară rețeta de chec cu inimioară albă și ciocolată.
Chiar dacă vei petrece mai mult timp în bucătărie preparând acest chec, rezultatul final va merita atât timpul alocat, cât și efortul depus. Va trebui să coci două checuri pentru realizarea acestui minunat desert. Mai întâi vei prepara checul alb după rețeta clasică de chec. După coacere și răcire, acest chec se va transforma în inimioarele albe, pe care le decupezi cu o formă specială.
Al doilea chec îl vei prepara folosind aceste inimioare peste care se va răsfăța o compoziție de chec cu ciocolată. Aromele celor două checuri le alegi după preferințe, iar pentru decor mai prepari o glazură simplă de ciocolată. Este ideal un astfel de chec, preparat pentru a sărbători iubirea, de Valentine’s Day sau în ziua de Dragobete. Tot pentru aceleași evenimente îți mai oferim și o rețetă biscuiți cu forme de inimioară și jeleu de zmeură. Mai jos îți oferim rețeta completă a checului cu inimioară și ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a aduce pe masa de lucru mai întâi ingredientele pentru checul alb. Compoziția acestui chec o prepari după cea mai simplă rețetă de chec. După răcirea checului îl vei tăia în felii mai grosiere, iar din acestea decupezi inimioarele. Apoi vei pregăti și compoziția pentru checul cu ciocolată
Pașii necesari pentru chec cu inimioară albă și ciocolată
Pentru a prepara checul alb, mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește tava de copt în care așezi hârtie pergament.
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri, presară un praf de sare. Folosește mixerul sau un tel și amestecă intens albușurile până când devin cristaline. Adăugă zahărul, puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens. Când bezeaua devine foarte fermă te oprești din amestecat.
Gălbenușurile le amesteci cu uleiul și esența de vanilie doar până se omogenizează. Apoi le adaugi peste bezeaua de albușuri și le încorporezi cu ajutorul unei spatule. La final, încorporezi în compoziție și făina, adăugată treptat.
Toarnă compoziția pentru chec alb în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune tava în cuptor și coace checul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească, apoi taie-l în felii mai groase. Cu forma specială, decupează inimioare din feliile de chec.
Descoperă și o rețetă de chec din albușuri cu mac și aromă de lămâie.
Cum prepari compoziția de chec cu ciocolată
Primul pas constă în topirea ciocolatei împreună cu untul. Rupe ciocolata în bucăți mici, iar untul taie-l în cuburi și adaugă-le în laptele pus într-o crăticioară pe flacăra aragazului. Amestecă energic ingredientele, la foc de intensitate minimă, până la topirea acestora. Stinge focul, omogenizează bine compoziția și las-o la răcit.
Ca și la pasul anterior, separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le cu mixerul sau telul. Când devin spumoase adăugă câte puțin din zahăr și amestecă intens.
Adaugă gălbenușurile și esența de rom în compoziția de ciocolată, după răcirea acesteia. Adaugă această compoziție peste bezeaua de albușuri și amestecă-le folosind o spatulă. La final, adaugă și făina amestecată cu praful de copt.
Așază o altă hârtie de copt în tava de chec și toarnă în interiorul ei 1/3 din compoziția de chec cu ciocolată. Așază inimioarele de chec alb una lângă alta, cu vârfurile în jos. Toarnă restul de compoziție cu ciocolată deasupra inimioarelor, dar și pe laterale.
Pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și coace deliciosul chec cu inimioară albă și ciocolată pentru 30-35 de minute.
După răcire prepară glazura de ciocolată prin încălzirea ciocolatei împreună cu smântâna lichidă. Decorează checul cu glazura fierbinte. Adaugă și câteva fructe proaspete de zmeură sau căpșuni pentru un plus de culoare. Decupajele rămase de la checul alb le poți folosi la prepararea unui desert la pahar. Îți oferim în acest scop și o rețetă de desert cu căpșuni și cremă caramel cu banane, în care poți înlocui pișcoturile cu bucățile din checul alb.