Ciorbă de lobodă. Rețetă de primăvară

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Românească

Odată cu sosirea primăverii, apar pe piață și verdețurile pline de savoare și de vitamine, numai bune de inclus în dieta zilnică. Printre rețetele pe care le poți prepara primăvara, pentru porția de vitamine, trece pe listă și rețeta de ciorbă de lobodă.

Maria Udrea
Publicat: 7 martie 2024, 04:11

Galerie foto

Ciorba de lobodă este gustoasă atât caldă cât și rece / Shutterstock

Loboda este una dintre legumele verzi care apare primăvara. Ne bucură cu gustul ei acrișor și mirosul de natură renăscută. Loboda se cultivă în grădinile oamenilor. Nu crește pe câmpuri, precum ștevia sau urzicile. Are frunze mai mici și mai rotunde, de culoare verde sau ușor roșiatice. Frunzele de lobodă sunt bogate în vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc și seleniu, dar sunt bogate și în proteine și fibre.

Citește și

Datorită conținutului bogat în vitamine, minerale și nutrienți, loboda are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Iar pentru a beneficia din plin de proprietățile ei, nu ezita să o incluzi în alimentația ta zilnică.

Din lobodă se prepară, în special, supe și ciorbe. Însă poate fi inclusă și în rețete de salate, de aperitive sau de mâncăruri scăzute. Poate fi combinată cu ștevia, spanacul sau urzicile, pentru un plus de gust și de consistență. Un exemplu de astfel de combinații îl poți descoperi în rețeta de ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ou. Iar în continuare vei descoperi rețeta completă pentru ciorbă de lobodă.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi te vei ocupa de pregătirea ingredientelor necesare rețetei de ciorbă. Spală bine frunzele de lobodă, în 2-3 ape și pune-le într-o sită la scurs. Curăță ceapa morcovul și păstârnacul, clătește-le și toacă-le mărunt. când ai aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul pentru prepararea ciorbei.

Descoperă și o rețetă de supă cremă de urzici cu crutoane aromate, plină de gust și de sănătate.

Cum prepari rețeta de ciorbă de lobodă

Pune o oală cu apă la fiert. Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Adaugă mai întâi ceapa și călește-o doar până când începe să devină sticloasă. Adăugă morcovul și păstârnacul și amestecă-le bine cu ceapa. Adaugă și câțiva stropi de apă fierbinte, pentru a nu se arde ingredientele.

Când rădăcinoasele sunt ușor pătrunse, adaugă sucul de roșii și amestecăm bine toate ingredientele din vas. Fierbe sosul de roșii cu legume timp de 4-5 minute, apoi adaugă orezul și toarnă apa fierbinte.

Toacă loboda scursă în fâșii și adaug-o în oala cu ingrediente când orezul este aproape hidratat.

Mai fierbe delicioasa ciorbă de lobodă pentru minim 10 minute, timp în care îi potrivești gustul cu sare. Apoi stinge focul și adaugă leușteanul verde, tocat.

În timpul servirii, poți acri ciorba cu suc de lămâie sau cu oțet. Servește-o cu ceapă verde, sau cu ceapă roșie. Este delicioasă chiar și servită rece, de la frigider.

Dacă mai dorești să prepari și alte rețete de ciorbă din verdețuri de primăvară, mai poți încerca și rețeta de ciorbă de spanac și urzici.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Plăcintă cu lobodă și brânză. Rețetă preparată la cuptor
Plăcintă cu lobodă și brânză. Rețetă preparată la cuptor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare