Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva ingrediente.
Rețeta este ideală pentru masa de prânz, dar poate fi preparată și pentru o cină ușoară. Poți folosi orice tip de ciuperci, însă cele mai populare și mai accesibile sunt ciupercile champignon. Poți opta chiar pentru o combinație de ciuperci champignon albe și brune sau pentru mai multe tipuri de ciuperci. Important este să se pătrundă la fel în același timp.
Ca și mod de servire, mâncarea de ciuperci este delicioasă alături de o mămăligă preparată ca la mama acasă. Iar dacă nu ai suficient timp pentru a prepara mămăliga în mod clasic, îți recomandăm rețeta de mămăligă la microunde.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie.
Ingrediente
Mod de preparare
Se începe cu pregătirea tuturor ingredientelor necesare rețetei. Mai întâi vei curăța ciupercile de impurități, mai ales codițele. Apoi poți șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, după care le tai în felii mai grosiere.
Curăță ceapa și usturoiul și clătește-le cu apă rece. Toacă ceapa în fâșii, iar un cățel de usturoi toacă-l mărunt. Al doilea cățel de usturoi îl vei folosi răzuit, la final de preparare. Adună pe masă și celelalte ingrediente, pentru a le avea la îndemână.
Descoperă și o rețetă de ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente, perfectă pentru gustări savuroase.
Cum prepari rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie
Folosește o tigaie mai mare și mai adâncă și adaugă în ea uleiul. Așază tigaia pe flacăra aragazului și adaugă puțin unt. Se folosește și ulei pentru a nu se arde untul. Apoi adaugă ceapa tocată și un cățel de usturoi tocat. Presară și puțină sare pentru a ajuta ceapa să se deshidrateze mai rapid și să nu se ardă. Călește ceapa și usturoiul doar până când se pătrund puțin.
Adaugă ciupercile feliate în tigaie și amestecă-le bine cu ceapa și usturoiul, ușor călite. Lasă-le să se prepare până când se evaporă lichidul format în urma deshidratării ciupercilor.
Într-un bol, amestecă smântâna cu crema de brânză și adaugă acest amestec în tigaia cu ciuperci. Presară și puțin cimbrișor sau alte condimente preferate și amestecăm ușor toate ingredientele.
Lasă delicioasele ciuperci cu sos de smântână la tigaie să se mai prepare timp de 7-8 minute. În acest interval de timp potrivește gustul cu sare și piper. Adăugă și un cățel de usturoi, dar răzuit. Acesta va aduce un plus de aromă și de gust picant mâncării.
După stingerea focului poți adăuga și pătrunjel verde tocat mărunt.
Servește mâncarea caldă, cu mămăligă sau cu pâine, după preferințe.
Dacă mai dorești și alte rețete cu ciuperci, mai poți încerca și rețeta de ciulama de pipote cu ciuperci, perfectă pentru o masă de prânz consistentă, servită în familie.