Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Pentru zilele în care vrei să ții post sau doar să faci pauză de la preparatele cu carne și lactate, rețeta de conopidă pane de post, își poate face loc cu succes în meniul tău. Rețeta se prepară simplu și ușor, iar conopida pane este gustoasă și hrănitoare.

Maria Udrea
Publicat: 6 noiembrie 2024, 08:31

Galerie foto

Conopida pane de post, este chiar ideală pentru una dintre gustările zilei / Shutterstock

Conopida este o legumă de toamnă foarte versatilă. O poți găti în diferite moduri, prin fierbere, prăjire, la cuptor sau chiar pe grătar. O poți include în supe și ciorbe, în mâncăruri scăzute, în rețete de salate și aperitive, dar și în cele de murături.

Conopida are un gust neutru, dar fiind o legumă consistentă care se pătrunde rapid, împrumută gusturi și arome de la alte ingrediente sau condimente. Se asortează perfect cu multe alte legume și diferite ingrediente.

Citește și

Ce proprietăți are conopida

Pe lângă gust și consistență, conopida aduce și un plus de sănătate organismului. Are un conținut bogat în nutrienți. Este o sursă excelentă de vitamina C și k, dar și antioxidanți. Este săracă în calorii și bogată în fibre, ceea ce o face ideală pentru dietele de slăbire. Fibrele oferă sațietate, reducând nevoia de a consuma alimente în exces. Compușii din conopidă ajută la detoxifierea organismului, promovând eliminarea toxinelor prin susținerea funcției hepatice.

Dacă te-am convins să introduci conopida în alimentația ta, mai poți încerca și rețeta de conopidă cu usturoi, gustoasă, simplă și ușor de preparat. O poți prepara în același timp cu rețeta de conopidă pane de post, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a prepara conopida sub formă pane, aceasta are nevoie de câteva etape de pregătire. Mai întâi va trebui să desfaci conopida în buchețele, pe care le clătești cu apă rece și, dacă sunt mari, le mai secționezi în jumătăți sau sferturi.

Apoi, fierbe conopida  în apă cu sare pentru a fi deja pătrunsă când va fi preparată pane.

Cum prepari conopidă pane de post

Așază o oală pe flacăra aragazului și adaugă 2 litri de apă în ea. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă în ea o lingură rasă de sare și toate condimentele. Condimentele sunt opționale, conopida poate fi fiartă doar în apă cu sare, însă acestea îi vor oferi un gust delicios.

Amestecă în apă pentru a se dizolva sarea, apoi adaugă buchețelele de conopidă în apa fierbinte. Lasă-le să fiarbă timp de 8-10 minute, apoi scurge-le și trece-le prin apă rece, pentru a opri procesul termic.

Nu fierbe buchețelele de conopidă în exces pentru a nu se sfărâma. Acestea trebuie să rămână ușor crocante pentru că vor mai trece printr-un proces termic în timpul prăjirii.

Lasă buchețelele de conopidă să se scurgă și ocupă-te de pregătirea celorlalte ingrediente.

Într-un bol amestecă făina cu sarea, piperul și nucșoara, apoi toarnă câte puțină apă rece, în timp ce amesteci pentru omogenizarea compoziției.

În alt bol adaugă făină trecută prin sită.

Pentru a prepara conopidă pane de post ia o tigaie încăpătoare și așaz-o pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie spre mare. Adaugă ulei în ea și lasă-l la încins. Ia buchețelele de conopidă  și trece-le prin făina din bol, apoi scufundă-le în compoziția din celălalt bol. Amestecă-le bine prin compoziție, pentru a le acoperi complet.  Apoi scufundă-le în uleiul încins, și prăjește-le până când se rumenesc frumos pe toate părțile. Scoate-le pe prosoape de hârtie pentru a elimina din surplusul de ulei.

Tot din categoria preparatelor simple cu conopidă mai poți încerca și rețeta de conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe

 

Citește și
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Colivă tradițională cu nucă. Rețeta desertului pe care toți românii îl adoră
Colivă tradițională cu nucă. Rețeta desertului pe care toți românii îl adoră
Cum să faci acasă kebab de pui. Varianta rapidă și gustoasă
Cum să faci acasă kebab de pui. Varianta rapidă și gustoasă
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten
Te-ar mai putea interesa și
Ciorbă de fasole. Rețetă de post, gustoasă și hrănitoare
Ciorbă de fasole. Rețetă de post, gustoasă și hrănitoare
Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare
Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:31
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
05:27
Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni
05:21
Clătite la tavă, desertul care a uimit internetul Clătite la tavă, desertul care a uimit internetul
5 noiembrie, 08:11
Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară
5 noiembrie, 07:23
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
5 noiembrie, 06:43
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
4 noiembrie, 07:33
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
4 noiembrie, 06:46
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Dacă adori deserturile cu dovleac și ești în căutare de rețete savuroase, îți oferim mai jos o rețetă de plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară. Chiar dacă scorțișoara este...
2
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
Pentru atunci când familia poftește la un desert cu mere și nu ai timp de rețete complexe, îți recomandăm rețeta de trandafiri din mere și aluat foietaj. Se vor bucura de...
3
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Atunci când gătești mâncăruri cu ciuperci proaspete trebuie să te asiguri că alegi soiul potrivit. Fiecare tip aduce o textură și un gust diferit, iar unele sunt mai potrivite pentru anumite...
4
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Supa cremă de dovleac după rețeta franțuzească este mult mai cremoasă decât alte preparate similare, mai ales datorită modului de preparare. În plus, conține și mai multe legume care îi dau...
5
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Toamna este sezonul care miroase a deserturi cu mere și scorțișoară. Plăcinte, tarte, clătite, ștrudele, brioșe și tot felul de prăjituri cremoase sau crocante ne încântă în zilele reci și ploioase....

Parteneri

Zodii care au parte de noroc și abundență pe 7 noiembrie 2024. Nativii care se bucură de surprize plăcute
Zodii care au parte de noroc și abundență pe 7 noiembrie 2024. Nativii care se bucură de surprize plăcute
Eduard Ilie s-a mutat în SUA cu familia, la 8 ani, iar acum face România cunoscută pe Instagram şi TikTok. Povestea lui "Edsta"
Eduard Ilie s-a mutat în SUA cu familia, la 8 ani, iar acum face România cunoscută pe Instagram şi TikTok. Povestea lui "Edsta"
Ce se întâmplă cu pensia lui Irinel Columbeanu! Vestea primită la azil de fostul milionar
Ce se întâmplă cu pensia lui Irinel Columbeanu! Vestea primită la azil de fostul milionar
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Ninel Conde și soțul împlinesc 1 an de când s-au căsătorit. Bărbatul este mai mic cu 17 ani decât actrița din Rebelde
Ninel Conde și soțul împlinesc 1 an de când s-au căsătorit. Bărbatul este mai mic cu 17 ani decât actrița din Rebelde
Ce fac oamenii inteligenți cu smartphone-urile lor. Cele 3 obiceiuri inedite au fost dezvăluite de un expert Harvard
Ce fac oamenii inteligenți cu smartphone-urile lor. Cele 3 obiceiuri inedite au fost dezvăluite de un expert Harvard
Gogoși umplute cu gem de portocale și glazură
Gogoși umplute cu gem de portocale și glazură
Oboseala în timpul sarcinii. Cum poți gestiona schimbările care apar în această perioadă
Oboseala în timpul sarcinii. Cum poți gestiona schimbările care apar în această perioadă
Dua Lipa se pregătește să lanseze un nou album, la doar șase luni de la debutul LP-ului „Radical Optimism”
Dua Lipa se pregătește să lanseze un nou album, la doar șase luni de la debutul LP-ului „Radical Optimism”
Cât de sănătos este să speli ouăle înainte de consum. Cum le poți depozita corect
Cât de sănătos este să speli ouăle înainte de consum. Cum le poți depozita corect
fresh

Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională

Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională

Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos

Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos

6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna

6 idei de deserturi cu dovleac. Rețete ideale de prăjituri de încercat toamna

Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură

Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană