Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromat

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă adori prăjitura Cremes, o poți testa și în altă variantă decât cea clasică. Prepară rețeta de cremes cu vanilie și căpșuni și te vei bucura de un cremes glazurat și foarte aromat.

Maria Udrea
Publicat: 23 aprilie 2023, 06:00

Galerie foto

Combinația de vanilie cu căpșuni este senzațională / Profimedia Images

Cremes sau Cremșnit sunt denumirile uneia dintre cele mai cremoase și elegante prăjituri. Denumirea originală este Kremschnitte și aparține bucătăriei germane. O mai regăsești și sub denumirea de Crempita și se prepară din foi de aluat coapte pe dosul tăvii și umplute cu cremă de vanilie adăugată în strat foarte generos.

Citește și

Rețeta se poate adapta după propriul gust și cu altfel de arome decât cea de vanilie. Lămâia este foarte potrivită pentru această delicioasă prăjitură. În modul clasic prăjitura Cremșnit se decorează cu zahăr pudră, dar îi poți prepara, dacă dorești, și o glazură delicioasă. Dacă dorești o rețetă mai complexă de cremșnit, îți recomandăm să încerci și rețeta de cremșnit cu blat de nucă la interior.

Prepară deliciosul cremes cu vanilie și căpșuni, inspirându-te din rețeta oferită mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului care necesită mai multe etape. Prima etapă constă în amestecarea ingredientelor, apoi formarea și împăturirea aluatului. Urmează etapa de relaxare la rece și pe urmă coacerea foilor de aluat.

Cum prepari aluat pentru cremes cu vanilie și căpșuni

Amestecă într-un bol gălbenușurile, un praf de sare, untul moale, iaurtul și oțetul. Omogenizează bine amestecul, apoi adaugă treptat făina. Frământă aluatul obținut până când nu va mai fi lipicios.

În alt bol amestecă 150 gr de unt moale cu 150 gr de făină. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie cât de subțire. Unge toată suprafața foii de aluat cu 2/3 din amestecul de unt cu făină. Apoi împăturește aluatul în trei, așa cum ai proceda cu o coală de hârtie împăturită în trei.

Presează pachetul de aluat cu mâinile pentru a-l aplatiza și unge-i suprafața cu restul de compoziție. Împăturește din nou aluatul în trei. Acoperă pachetul de aluat cu folie de prospețime. Pune-l la rece pentru 30 de minute, sau până când se întărește compoziția din interior.

Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Împarte aluatul în două părți egale. Unge cu unt sau ulei dosul unei tăvi cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm și presară puțină făină. Întinde prima parte de aluat pe dosul tăvii și înțeap-o cu o furculiță din loc în loc. Cealaltă foaie o secționezi în dreptunghiuri egale. Coace foile pentru 10-12 minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-le foile să se răcească complet, înainte de a le umple cu cremă.

Cum prepari crema de vanilie

Separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile bate-le cu 50 gr de zahăr până când obții o bezea fermă.

Într-o crăticioară pune la încălzit 900 ml de lapte. Într-un bol pune gălbenușurile, 150 de grame de zahăr și un praf de sare.

Amestecă cu un tel până când ai obținut o compoziție cremoasă și deschisă la culoare. Amestecă amidonul cu 100 ml de lapte și adaugă-l peste compoziția de gălbenușuri. Toarnă treptat și laptele cald, amestecând intens pentru omogenizare.

Fierbe crema de vanilie până când se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu. După stingerea focului, adaugă și extractul de vanilie. Apoi, încorporează și albușurile adăugate în două etape.

Pune folie de prospețime în interiorul tăvii și așază în ea foaia de aluat întreagă. Peste aceasta întinde crema de vanilie ușor caldă. Deasupra așzaă dreptunghiurile din a doua foaie și acoperă prăjitura cu folie. Pune-o la rece pentru 5-6 ore, pentru a se hidrata foile.

Cum prepari glazura pentru cremes cu vanilie și căpșuni

Pune gelatina la hidratat direct în siropul de căpșuni. Apoi dilueaz-o și las-o să se tempereze.

Amestecă albușurile cu zahărul pudră, adăugând treptat și sucul de lămâie, doar până când se omogenizează. Adaugă siropul de căpșuni cu gelatina diluată, omogenizează bine și întinde imediat glazura peste cremes.

Punem din nou prăjitura la rece până când se întărește glazura, apoi o poți porționa în dreptunghiurile deja secționate.

Dacă adori astfel de prăjituri cu multă cremă, îți recomandăm ca data viitoare să încerci rețeta de prăjitură Krem a la krem.

Citește și
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Te-ar mai putea interesa și
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 mai, 06:00
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
4 mai, 06:57
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
4 mai, 06:44
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
4 mai, 06:41
Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos
4 mai, 06:18
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
2
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Rețeta de pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză este perfectă pentru masa de Paște. Cu o consistență cremoasă, aromată și potrivit de dulce, este desertul care completează într-un...
3
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
4
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă vrei să petreci sărbătorile Pascale în cel mai tradițional mod și ești în căutare de rețete culinare, trece pe listă și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi....
5
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Cozonacul și pasca sunt deserturile tradiționale pentru masa de Paște. Dacă vrei să își delectezi oaspeții și cu alte preparate dulci, fără să stai prea mult în bucătărie, poți să încerci...

Parteneri

Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru trei semne zodiacale
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru trei semne zodiacale
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Tot ce trebuie să știe părinții despre pubertatea precoce: sfaturi de la specialiști
Tot ce trebuie să știe părinții despre pubertatea precoce: sfaturi de la specialiști
Cher s-a destăinuit cu privire la viața ei amoroasă: „Mă întâlnesc cu băieți mai tineri pentru că bărbații de vârsta mea au fost mereu prea speriați să mă abordeze”
Cher s-a destăinuit cu privire la viața ei amoroasă: „Mă întâlnesc cu băieți mai tineri pentru că bărbații de vârsta mea au fost mereu prea speriați să mă abordeze”
Ceaiuri pentru gestionarea colesterolului. Cum pot regla nivelurile acestei substanțe
Ceaiuri pentru gestionarea colesterolului. Cum pot regla nivelurile acestei substanțe
fresh

Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare

Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare

Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute

Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute

Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște

Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște

Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos

Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos

5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul

5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul