Croissante cu ciocolată. Rețetă rapidă de aluat foietaj

Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Franceză

Dacă îți plac croissantele franțuzești, dar nu te-ai încumetat încă să le prepari în propria bucătărie, îți recomandăm să încerci o rețetă rapidă de croissante cu ciocolată.

Maria Udrea
Publicat: 27 ianuarie 2024, 06:00

Galerie foto

Croissantele sunt delicioase atât calde, cât și reci / Shutterstock

Comparativ cu rețeta clasică de aluat foietaj, din bucătăria franțuzească, rețeta aluatului acestor croissante este mai simplă. Nu necesită acele tehnici complexe de împachetare a aluatului. Nu necesită nici timp îndelungat de relaxare. Ingredientele folosite pentru aluat sunt aceleași ca în rețeta franțuzească. Cu toate că diferă tehnica prelucrării aluatului, croissantele ies la fel de gustoase. Iar aluatul iese pufos și foarte aerat, se desface în fâșii după coacere. Tot ce ai de făcut pentru reușita aluatului este să optezi pentru ingrediente de calitate.

Citește și

Untul este ingredientul de bază care oferă aluatului atât gust delicios, cât și textură și aspect optim. Nu folosi alt tip de unt decât cel cu procent de grăsime de peste 80%. De asemeni, folosește și făină de calitate, din cea specială pentru patiserie. Făina tip 00 este cea mai recomandată pentru astfel de cornuri. Este o făină albă care are o cantitate mare de proteină de calitate. Această proteină ajută aluatul să fie mai elastic.

Descoperă aici și rețeta clasică de aluat franțuzesc pentru croissante. Iar în continuare vei descoperi rețeta completă cu listă de ingrediente și pași necesari pentru a prepara și tu croissante cu ciocolată, într-un timp mai scurt.

Ingrediente

Mod de preparare

Aluatul pentru croissante este un aluat pe bază de drojdie, dar care nu are nevoie de dospire, precum aluatul de pâine sau  cel de cozonac. Drojdia adăugată îl ajută în timpul coacerii să se dezvolte și să devină pufos și aerat.

Cum prepari aluatul pentru croissante cu ciocolată

Ia un bol mai mare și trece făina prin sită, în el. Creează o adâncitură la mijlocul făinii și adaugă acolo drojdia amestecată cu puțin lapte cald. Lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute și acoperă bolul cu un ștergar. Între timp amestecă restul de lapte cald cu sarea, zahărul, albușul de ou și uleiul. Adaugă amestecul rezultat peste drojdia activată și începe să amesteci toate ingredientele din bol. Apoi, frământă aluatul timp de 10 minute.

Răstoarnă aluatul pe un banc de lucru presărat cu făină și împarte-l în 8 părți. Modelează fiecare parte de aluat mai întâi într-o bilă, apoi întinde bilele în câte o foaie rotundă cu diametrul de 25 de cm. Unge suprafața fiecărei foi de aluat cu unt moale și așază-le una peste alta. Nu unge aluatul excesiv cu unt, ci doar în strat subțire. Ultima foaie de aluat o vei lăsa neunsă.

Cu ajutorul sucitorului de aluaturi întinde foile suprapuse până când rezultă o foaie rotundă de 45-50 de cm.

Cum formezi și coci croissantele

Secționează foaia în 16 raze de cerc. La baza fiecărui triunghi format pune cate o linguriță de nutella sau de finetti.

Rulează triunghiurile de aluat cu ciocolata de la bază către vârf. Croissantele astfel obținute așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le timp de 20-30 de minute la dezvoltat, timp în care pornești cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi unge croissantele cu gălbenușul rămas și amestecat cu 1-2 linguri de lapte.

Pune tava în cuptor și coace delicioasele croisante cu ciocolată timp de 10 minute la 200 de grade Celsius. Apoi micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coace-le pentru 12-15 minute sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

După coacere, transferă croissantele pe platouri și te poți bucura de ele calde sau reci. Sunt delicioase în ambele variante.

Tot din bucătăria franțuzească mai poți încerca și rețeta de savarine de casă. Este o rețetă veche, ca la cofetăriile de altădată.

Citește și
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
Te-ar mai putea interesa și
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Cum poți face croissant cu ciocolată chiar la tine acasă
Cum poți face croissant cu ciocolată chiar la tine acasă
Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată
Aluat franțuzesc de croissante, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:30
Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare
05:26
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
30 ianuarie, 11:15
Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
30 ianuarie, 10:13
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
29 ianuarie, 05:32
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
29 ianuarie, 05:20
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
28 ianuarie, 06:26
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
28 ianuarie, 05:08
Supă picantă de vită. Rețetă pentru o masă caldă și hrănitoare Supă picantă de vită. Rețetă pentru o masă caldă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
Schimbări majore pentru românii care pleacă să muncească în străinătate, după ce mulţii au ajuns să fie exploataţi
Schimbări majore pentru românii care pleacă să muncească în străinătate, după ce mulţii au ajuns să fie exploataţi
“Nu am ce să fac cu un milion de euro!” Afacerea uriașă refuzată de Ion Țiriac, pentru a investi în România
“Nu am ce să fac cu un milion de euro!” Afacerea uriașă refuzată de Ion Țiriac, pentru a investi în România
Laura și Mihai au stabilit data nunții. Când și unde se vor căsători câștigătorii Mireasa, după ce tânăra a spus în competiție că nu ar vrea la Bistrița
Laura și Mihai au stabilit data nunții. Când și unde se vor căsători câștigătorii Mireasa, după ce tânăra a spus în competiție că nu ar vrea la Bistrița
Serialul Golden Boy - Dragoste rebelă a ajuns la sezonul 3, dar producătorii spun că acesta ar putea fi ultimul. Care e motivul
Serialul Golden Boy - Dragoste rebelă a ajuns la sezonul 3, dar producătorii spun că acesta ar putea fi ultimul. Care e motivul
Asteroidul care s-ar putea izbi de Pământ în 2032. Deja au fost invocate procedurile de apărare a planetei
Asteroidul care s-ar putea izbi de Pământ în 2032. Deja au fost invocate procedurile de apărare a planetei
Trufe de ciocolată cu rom
Trufe de ciocolată cu rom
Emoțiile copilului în familiile monoparentale: cum să creezi un mediu plin de iubire și siguranță
Emoțiile copilului în familiile monoparentale: cum să creezi un mediu plin de iubire și siguranță
Ed Sheeran a renunțat la iPad-ul său în timpul concertului istoric din Bhutan. Artistul a dezvăluit că nu a mai folosit un telefon mobil de aproape 10 ani
Ed Sheeran a renunțat la iPad-ul său în timpul concertului istoric din Bhutan. Artistul a dezvăluit că nu a mai folosit un telefon mobil de aproape 10 ani
Obiceiurile alimentare nesănătoase se pot asocia cu o îmbătrânire mai rapidă. Un studiu a analizat impactul asupra adulților tineri
Obiceiurile alimentare nesănătoase se pot asocia cu o îmbătrânire mai rapidă. Un studiu a analizat impactul asupra adulților tineri
fresh

Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei

Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei

Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası

Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası

Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară

Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară

Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc

Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc

Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie

Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie