Cum poți prepara Ice Tea de piersici. Rețeta care este gata în câteva minute
Ice Tea este prin definiție băutura zilelor călduroase. Este o băutură răcoritoare și revigorantă preparată din ceai infuzat și răcit, de obicei servit cu gheață și adesea îndulcită cu zahăr sau îndulcitori artificiali. De cele mai multe ori este aromat cu diverse fructe, cele mai populare variante fiind piersica, lămâia, zmeura sau mango. Chiar dacă ești obișnuită să îl cumperi îmbuteliat, descoperă cum poți prepara Ice Tea de piersici chiar la tine acasă.
Ingredientul de bază pentru Ice Tea este ceaiul. Cele mai comune tipuri de ceai folosite sunt ceaiul negru și ceaiul verde. Frunzele acestora sunt infuzate în apă fierbinte, după care ceaiul este răcit. Apoi se îndulcește, se adaugă fructe și gheață.
Ice tea poate fi îndulcit sau neîndulcit, în funcție de preferințe. Zahărul este cel mai des folosit îndulcitor, dar poți folosi orice îți place de la miere la îndulcitori artificiali.
Pe lângă varianta clasică de Ice Tea, există și variante carbogazoase, care sunt îmbogățite cu dioxid de carbon pentru a le conferi un caracter efervescent.
Piersicile, cel mai aromat adaos pentru Ice Tea
Dacă vrei să faci Ice Tea acasă, pentru a putea controla cât mai bine ingredientele folosite, poți face Ice Tea de piersici. Aceste fructe sunt suficient de dulci pentru ca tu să nu mai ai nevoie să adaugi zahăr sau alți îndulcitori. Piersicile sunt o alegere populară pentru gustul lor floral, dulce-acrișor și delicat.
Cea mai simplă variantă de a face acasă Ice Tea de piersici este să faci sirop de piersici. Tot ce trebuie să faci este să fierbi apă, piersici și opțional zahăr într-o cratiță.
Lasă amestecul să fiarbă la foc mic în timp ce amesteci fructele pentru a distribui aroma lor dulce peste tot. Dacă folosești zahăr lasă-l să se dizolve, apoi ia cratița de pe foc, acoper-o cu un capac și lasă amestecul 30 de minute să se infuzeze.
Între timp, poți prepara și pregăti ceaiul și lasă-l să se răcească până când este gata de servire cu siropul de piersici.
Încearcă și rețeta de gem de piersici. Este perfectă pentru cămara de iarnă.
De ce să faci ice tea de piersici acasă
Unul dintre cele mai mari beneficii de a-ți prepara Ice Tea de piersici acasă este că poți personaliza băutura după preferințele tale. În acest caz, tu decizi exact cum doriți să îndulciți siropul. În mod tradițional, se folosește zahăr alb, dar ai putea opta și pentru cel brun pentru o aromă mai asemănătoare caramelului.
Ai putea chiar să optezi pentru un îndulcitor, dacă vrei să ai un aport scăzut de carbohidrați. Printre opțiunile naturale de îndulcire a siropului de piersici sunt extractul de stevia sau monk fruit. Ține cont de faptul că folosirea lor poate afecta textura și grosimea siropului.
Acest lucru este valabil și atunci când nu folosești nici zahăr și nici îndulcitor. În acest caz trebuie să fierbi sucul mai mult timp dacă vrei să se îngroașe mai mult.
În plus, poți adăuga extract de vanilie sau frunze de mentă în cratiță, în timp ce siropul fierbe. De asemenea, poți stoarce suc de lămâie la sfârșit pentru a crea un gust mai complex. În plus, siropul de piersici poate fi adăugat exact în momentul în care servești ice tea, astfel încât ai mai multă libertate.