Dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Internațională

Dacă îți place dulceața de vișine, dar o dorești mai aromată, încearcă rețeta de dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason. Te vei bucura de gustul delicios al dulceții atât la micul dejun, dar și în diferite deserturi.

Maria Udrea
Publicat: 8 iulie 2023, 07:00

Galerie foto

Vișinele din dulceață sunt aromate și au gust dulce-acrișor / Shutterstock

Vișinele sunt fructe de vară care ne oferă nu doar gust delicios, ci și o serie de beneficii pe care le pot aduce pentru sănătatea organismului. Nu ezita să le incluzi frecvent în alimentația ta, în plin sezon al coacerii lor. Din păcate sezonul vișinelor trece rapid și nu te poți bucura suficient de gustul și aroma lor. Însă există mai multe metode de a le conserva și pentru mai târziu. Ca și alte fructe, vișinele se pot congela pentru iarnă în caserole sau în pungi de plastic. De asemeni, se pot conserva sub formă de compot, gem sau dulceață, dar și sub formă de băuturi. O parte dintre proprietățile vișinilor se vor păstra chiar și după conservare.

Citește și

Anasonul este un condiment foarte plăcut aromat, cu un gust ușor dulce. Este foarte des folosit în diferite preparate culinare, pentru a le condimenta. Acesta are multiple efecte benefice pentru sănătatea organismului.
Semințele de anason pot fi folosite pentru aromatizarea băuturilor, dar și a prăjiturilor, produselor de patiserie, chiar și a murăturilor și compoturilor.

Descoperă aici și importanța condimentelor în preparate, pentru sănătate.Mai jos îți oferim rețeta detailată pentru dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason.

Ingrediente

Mod de preparare

Mi întâi adună pe masa de lucru toate ingredientele, dar și vasele și ustensilele necesare preparării dulceții. Ai nevoie de o cratiță cu pereți dubli, de un bol cu sită și de un dispozitiv special de îndepărtat sâmburii. Dacă nu dispui de acest dispozitiv poți folosi o agrafă.

Cum prepari dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor

Primul pas constă în spălarea vișinelor cu apă rece. Pune vișinele în sită, clătește-le bine cu apă rece și lasă-le să se scurgă. După ce sunt bine scurse îndepărtează sâmburii din ele și pune-le în cratiță.

Adaugă zahărul și sucul de lămâie și amestecă bine până când toate vișinele sunt pudrate cu zahăr. Pune cratița la rece și las-o acolo până când zahărul este dizolvat și se formează sirop. Din când în când mai amesteci vișinele cu zahărul pentru a se dizolva mai rapid zahărul.

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu vișine și iaurt.

După ce nu se mai simt cristalele de zahăr, așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Fierbe vișinele în sirop până când se formează spumă la suprafață. Înlătură această spumă, apoi scurge vișinele într-o sită așezată deasupra unui bol. Pune din nou siropul la fiert și adaugă anasonul. Fierbe siropul până când se reduce la jumătate și devine consistent.

Pentru a te asigura de consistența siropului poți recurge la testul picăturii de sirop. Ia cu lingurița din sirop și picură câțiva stropi pe o farfurie întinsă, foarte rece. Dacă picăturile rămân ca niște perle pe farfurie, siropul este gata. Dacă se împrăștie și se unesc, mai lasă siropul să fiarbă și repetă testul.

Apoi adaugă vișinele și mai fierbe-le 5-6 minute în sirop.

Între timp, ocupă-te și de sterilizarea borcanelor și a capacelor. Pune minunata dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason fierbinte, în borcanele, de asemeni, fierbinți. Închide-le ermetic cu capacele și acoperă-le cu o pătură.

După ce sunt bine răcite, etichetează-le și transferă-le în cămară pentru a te bucura mai târziu de delicioasa dulceață. De pe raftul din cămară nu ar trebui să-ți lipsească nici câteva borcane cu compot de vișine.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
Dulceață de struguri negri, ideală pentru a conserva aroma toamnei
Dulceață de struguri negri, ideală pentru a conserva aroma toamnei
Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă
Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros