Dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason
Dacă îți place dulceața de vișine, dar o dorești mai aromată, încearcă rețeta de dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason. Te vei bucura de gustul delicios al dulceții atât la micul dejun, dar și în diferite deserturi.
Vișinele sunt fructe de vară care ne oferă nu doar gust delicios, ci și o serie de beneficii pe care le pot aduce pentru sănătatea organismului. Nu ezita să le incluzi frecvent în alimentația ta, în plin sezon al coacerii lor. Din păcate sezonul vișinelor trece rapid și nu te poți bucura suficient de gustul și aroma lor. Însă există mai multe metode de a le conserva și pentru mai târziu. Ca și alte fructe, vișinele se pot congela pentru iarnă în caserole sau în pungi de plastic. De asemeni, se pot conserva sub formă de compot, gem sau dulceață, dar și sub formă de băuturi. O parte dintre proprietățile vișinilor se vor păstra chiar și după conservare.
Anasonul este un condiment foarte plăcut aromat, cu un gust ușor dulce. Este foarte des folosit în diferite preparate culinare, pentru a le condimenta. Acesta are multiple efecte benefice pentru sănătatea organismului.
Semințele de anason pot fi folosite pentru aromatizarea băuturilor, dar și a prăjiturilor, produselor de patiserie, chiar și a murăturilor și compoturilor.
Descoperă aici și importanța condimentelor în preparate, pentru sănătate.Mai jos îți oferim rețeta detailată pentru dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason.
Ingrediente
Mod de preparare
Mi întâi adună pe masa de lucru toate ingredientele, dar și vasele și ustensilele necesare preparării dulceții. Ai nevoie de o cratiță cu pereți dubli, de un bol cu sită și de un dispozitiv special de îndepărtat sâmburii. Dacă nu dispui de acest dispozitiv poți folosi o agrafă.
Cum prepari dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor
Primul pas constă în spălarea vișinelor cu apă rece. Pune vișinele în sită, clătește-le bine cu apă rece și lasă-le să se scurgă. După ce sunt bine scurse îndepărtează sâmburii din ele și pune-le în cratiță.
Adaugă zahărul și sucul de lămâie și amestecă bine până când toate vișinele sunt pudrate cu zahăr. Pune cratița la rece și las-o acolo până când zahărul este dizolvat și se formează sirop. Din când în când mai amesteci vișinele cu zahărul pentru a se dizolva mai rapid zahărul.
Descoperă și o rețetă de prăjitură cu vișine și iaurt.
După ce nu se mai simt cristalele de zahăr, așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Fierbe vișinele în sirop până când se formează spumă la suprafață. Înlătură această spumă, apoi scurge vișinele într-o sită așezată deasupra unui bol. Pune din nou siropul la fiert și adaugă anasonul. Fierbe siropul până când se reduce la jumătate și devine consistent.
Pentru a te asigura de consistența siropului poți recurge la testul picăturii de sirop. Ia cu lingurița din sirop și picură câțiva stropi pe o farfurie întinsă, foarte rece. Dacă picăturile rămân ca niște perle pe farfurie, siropul este gata. Dacă se împrăștie și se unesc, mai lasă siropul să fiarbă și repetă testul.
Apoi adaugă vișinele și mai fierbe-le 5-6 minute în sirop.
Între timp, ocupă-te și de sterilizarea borcanelor și a capacelor. Pune minunata dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason fierbinte, în borcanele, de asemeni, fierbinți. Închide-le ermetic cu capacele și acoperă-le cu o pătură.
După ce sunt bine răcite, etichetează-le și transferă-le în cămară pentru a te bucura mai târziu de delicioasa dulceață. De pe raftul din cămară nu ar trebui să-ți lipsească nici câteva borcane cu compot de vișine.