Dulceață din coji de pepene roșu, pentru deliciul de la micul dejun

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Internațională

Dacă obișnuiești să consumi pepene roșu pentru a te hidrata pe parcursul zilei, nu mai arunca cojile. Folosește-le la o delicioasă dulceață din coji de pepene roșu, de care te vei bucura mai târziu la micul dejun.

Maria Udrea
Publicat: 12 iulie 2024, 06:06

Galerie foto

Puțin ghimbir adăugat aduce o notă de gust picant și aromă subtilă / Shutterstock

Această rețetă este un mod ingenios de a folosi întregul fruct și de a reduce risipa alimentară. Partea albă a cojilor de pepene roșu, care de obicei se aruncă, este baza acestei rețete. Aceasta are o textură fermă. Însă devine moale și plină de sirop atunci când este gătită. Astfel rezultă o dulceață cu o consistență interesantă și o ușoară aromă de pepene roșu.

Citește și

Fierberea cojilor în sirop de zahăr le face translucide și le îmbibă cu aromele intense de lămâie și vanilie. Va rezulta o dulceață cu o textură unică și o aromă delicată. Sucul de lămâie ajută la păstrarea unei culori vibrante și a unei arome echilibrate. Vanilia adaugă o notă subtilă de parfum și aromă care completează dulceața și oferă un plus de rafinament.

Pentru că este sezonul afinelor, fructe foarte bogate din punct de vedere nutritiv, îți recomandăm să încerci și rețeta de dulceață de afine. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara rețeta de dulceață din coji de pepene roșu.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea cojilor de pepene roșu. Spală bine cojile de pepene pe partea exterioară, pentru a le putea îndepărta partea verde în condiții de igienă maximă. Cu un cuțit cu lamă ascuțită îndepărtează partea verde păstrând doar partea albă a cojilor. Apoi taie partea albă în cuburi mici sau fâșii subțiri.

Descoperă și care sunt beneficiile consumului de pepene roșu, dar și 4 lucruri mai puțin știute despre acesta.

Cum prepari dulceață din coji de pepene roșu

Pune cojile de pepene într-o cratiță cu apă clocotită și fierbe-le timp de 5 minute. Scurge-le și clătește-le cu apă rece. Această etapă ajută la înmuierea cojilor și la eliminarea gustului amar.

Într-o cratiță mare, amestecă apa cu zahărul și pune-le la foc mediu. Fierbe amestecul până când zahărul se dizolvă complet și obții un sirop clar.

Adaugă cojile de pepene blanșate în sirop. Fierbe-le la foc mic, amestecând ocazional, timp de aproximativ 1 oră, sau până când cojile devin translucide și siropul se îngroașă.

Adaugă sucul și coaja rasă de la lămâie, batonul de vanilie tăiat pe lungime sau esența de vanilie și ghimbirul răzuit, dacă folosești. Continuă să fierbi încă 10-15 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Pentru a verifica dacă dulceața are consistența dorită, pune o picătură de sirop pe o farfurie rece. Dacă siropul nu curge și se gelifică ușor, dulceața este gata. Dacă este prea lichid, mai fierbe câteva minute și verifică din nou.

Toarnă delicioasa dulceață de pepene roșu fierbinte în borcane sterilizate, lăsând aproximativ 1 cm liber la gură. Închide borcanele cu capacele sterilizate și întoarce-le cu capul în jos pentru 5-10 minute pentru a crea un vid.

Lasă borcanele să se răcească complet acoperite cu o pătură. Apoi depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat. Dulceața se poate consuma după câteva zile, când aromele se vor întrepătrunde complet.

Descoperă și o rețetă de dulceață de mure cu și fără zahăr.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Te-ar mai putea interesa și
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă
Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
"Erau băieţii pe jos, pe aici. Erau loviţi". S-a urcat băut şi drogat la volan şi a intrat intenţionat în prietenii săi cu care petrecuse Crăciunul
"Erau băieţii pe jos, pe aici. Erau loviţi". S-a urcat băut şi drogat la volan şi a intrat intenţionat în prietenii săi cu care petrecuse Crăciunul
Unde își petrece sărbătorile unica fiică a lui Ion Țiriac! Cum s-a dat de gol Ioana
Unde își petrece sărbătorile unica fiică a lui Ion Țiriac! Cum s-a dat de gol Ioana
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte