Friptură de miel cu usturoi și rozmarin, preparată la cuptor
Dacă nu mai știi cum să prepari carnea de miel pentru masa de Paște, încearcă rețeta de friptură de miel cu usturoi și rozmarin, preparată la cuptor. Este absolut delicioasă și ușor de preparat. Carnea iese fragedă, suculentă și foarte plăcut aromată.
Galerie foto
Pe lângă ouăle înroșite, cozonac și pască, tradiționale pentru mesele Sfintelor Sărbători Pascale sunt și preparatele din carne de miel. Sunt trei preparate importante din carne de miel, care stau la loc de cinste pe masa de Paște: drobul, borșul și friptura de miel. Toate sunt delicioase și ușor de preparat. Carnea de miel este fragedă și gustoasă și nu necesită nici ingrediente multe, nici timp îndelungat de preparare.
Poți prepara friptură de miel în diferite feluri, atât din punct de vedere al modului de preparare, cât și al tipului de carne. Poți opta pentru friptură din pulpe de miel, din cotlete sau din spată de miel. Carnea de miel, indiferent de tipul ales, nu necesită marinare decât dacă dorești să o aromatizezi.
Descoperă aici rețeta de cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, preparate la tigaie. Este una dintre cele mai simple rețete de friptură din carne de miel. Iar în continuare, descoperă rețeta pentru friptură de miel cu usturoi și rozmarin, preparată la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii și a ingredientelor adiacente preparării fripturii. Carnea trebuie curățată bine de pielițe și de tendoane și porționată în bucăți mai mici. Clătește carnea cu apă rece înainte de preparare. Curăță și usturoiul și clătește-l cu apă rece.
Descoperă aici și o rețetă de pulpă de miel la cuptor cu cimbru și usturoi.
Cum prepari friptură de miel cu usturoi și rozmarin
După ce ai curățat carnea de miel și ai clătit-o, asezoneaz-o cu sare și piper. Pune o tigaie cu uleiul la încins, adaugă 2-3 căței de usturoi și puțin din crenguța de rozmarin. Aromatizează ușor uleiul, apoi adaugă bucățile de carne și rumenește-le pe ambele părți la foc de intensitate mare.
După ce te-ai asigurat că ai sigilat bine carnea, toarnă vinul peste ea, dar și apa. Adaugă restul de usturoi curățat și crenguța de rozmarin. Mai presară sare și piper peste carne și pune tigaia la cuptor. Setează timpul pentru 40 de minute, la 175 de grade Celsius. După ce a expirat mai mult de jumătate din timp, întoarce bucățile de carne pe partea cealaltă și adaugă untul.
Între timp de ocupi și de prepararea garniturii cu care dorești să servești friptura de miel. Poți opta pentru o garnitură simplă de cartofi: piure, cartofi natur sau cartofi la cuptor. Dar poți opta și pentru o garnitură cu multe legume pe care, fie le prepari la tigaie caramelizate, fie le prepari mai sănătos la aburi.
Îți oferim în acest scop și o rețetă de cartofi copți și striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin, pentru a-i servi cu friptura de miel. Poți prepara cartofii în același timp cu friptura, dar în altă tavă.