Gogoșari în oțet, la rece. Rețetă simplă pentru murături delicioase

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de gogoșari conservați, care să se mențină crocanți dar să fie aromați, încearcă rețeta de gogoșari în oțet, la rece. Este o metodă populară de a păstra aceste legume gustoase și crocante pentru iarnă.

Maria Udrea
Publicat: 30 iulie 2024, 08:20

Galerie foto

Borcanele cu gogoșari se păstrează la loc răcoros până la 2-3 ani / Profimedia

Această rețetă nu implică opărirea gogoșarilor ci doar folosirea unei saramuri reci, fără sterilizarea ulterioară a borcanelor pline. Gogoșarii se vor păstra crocanți, sar se vor întrepătrunde perfect cu aromele condimentelor folosite. Este o metodă ușoară, dar necesită mai mult timp de așteptare până la finalizarea completă a rețetei. De fapt este o rețetă care se prepară pe parcursul a două zile.

Citește și

Murăturile sunt un acompaniament perfect pentru diferite garnituri și fripturi. Pe lângă gustul delicios și aromat, acestea mai contribuie și la porția de sănătate a organismului. Murăturile aduc organismului un supliment important de vitamine și minerale. Legumele murate au un conținut bogat de vitamina C, A și K, dar și de minerale precum fier, calciu și potasiu. Acestea ajută la întărirea sistemului imunitar, previn și tratează anemia, întăresc oasele și asigură sănătatea aparatului vizual.

Descoperă și o rețetă de castraveți murați la soare, de care te poți bucura vara. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de gogoșari în oțet, la rece.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea gogoșarilor, dar și a ingredientelor complementare. Spală bine gogoșarii, șterge-i și secționează-i în sferturi. Apoi îndepărtează cotoarele cu un cuțit ți răzuiește nervurile și semințele cu o lingură. Nu este necesar să speli gogoșarii în interior pentru că vor reține apă.

Cum prepari saramura pentru gogoșari în oțet, la rece

Într-un vas mare, combină oțetul, zahărul și sarea. Amestecă bine până când zahărul și sarea sunt complet dizolvate.

Adaugă boabele de piper, boabele de muștar, boabele de coriandru și foile de dafin. Apoi adaugă sferturile de gogoșari în această saramură și amestecă-le bine să se umezească. Chiar dacă la început gogoșarii nu vor fi acoperiți de lichid, aceștia vor lăsa în vas și propriul suc și se vor acoperi.

Acoperă vasul cu un capac și lasă gogoșarii în saramură la temperatura camerei până a doua zi. Din când în când mai amestecă-i, astfel încât să se umezească bine.

A doua zi, mai întâi vei steriliza borcanele. Apoi poți aranja bucățile de gogoșari în borcane, cât mai îndesate. Printre acestea poți strecura bucăți de hrean, căței de usturoi și câteva frunze de țelină pentru aromă.

Strecoară saramura rece, iar condimentele presară-le peste gogoșari în mod egal. Toarnă saramura în borcane, asigurându-te că gogoșarii sunt complet acoperiți.

Închide ermetic borcanele cu capacele din dotare și depozitează-le la loc răcoros și ferit de lumina soarelui.

Gogoșarii vor fi gata de consum după aproximativ 2-3 săptămâni, dar devin și mai buni pe măsură ce trece timpul.

Delicioșii gogoșari în oțet, la rece sunt perfecți ca garnitură pentru diverse feluri de mâncare, inclusiv fripturi, tocănițe sau pur și simplu ca o gustare crocantă și picantă.

Dacă mai dorești să prepari și alte rețete de murături, mai poți trece pe listă rețeta de dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoi.

Citește și
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Te-ar mai putea interesa și
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunica
Dulceață de prune. Rețetă veche, de la bunica
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:51
Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă
06:13
Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă
15 septembrie, 06:07
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți
15 septembrie, 04:05
Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni
14 septembrie, 03:58
Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros
14 septembrie, 03:47
Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat
13 septembrie, 06:24
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
13 septembrie, 05:31
Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
2
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Rețeta de tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a conserva aromele legumelor în borcane pe care le poți deschide în zilele...
3
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Dacă ești în căutare de rețete tradiționale cu gust delicios de copilărie, avem pentru tine o rețetă de ciurigăi sau minciunele. Este o rețetă tradițională din bucătăria maramureșeană, mult apreciată în...
4
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Rețeta de salată de ardei copți cu măsline și capere este o rețetă simplă și plină de arome mediteraneene. Prepar-o și tu urmărind mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Este...
5
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Printre conservele pe care ți-ai propus să le prepari în acest sezon, poți face loc și pentru rețeta de tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă. Este o rețetă simplă și...

Parteneri

Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii au dezvăluit cantitatea necesară pentru a te hidrata
Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii au dezvăluit cantitatea necesară pentru a te hidrata
De la 30 de grade Celsius la 1,5 metri de zăpadă, în doar câteva ore. Oraşul îngropat în zăpadă de ciclonul Boris
De la 30 de grade Celsius la 1,5 metri de zăpadă, în doar câteva ore. Oraşul îngropat în zăpadă de ciclonul Boris
Fosta noră a lui Victor Piţurcă a fost prezentă la nunta de 3 milioane de euro organizată de un milionar român în Paris
Fosta noră a lui Victor Piţurcă a fost prezentă la nunta de 3 milioane de euro organizată de un milionar român în Paris
Cine a câștigat jocul de amuletă, desfășurat pe apă: „S-au bătut și își spuneau iartă-mă”. Două concurente au cerut remiză:
Cine a câștigat jocul de amuletă, desfășurat pe apă: „S-au bătut și își spuneau iartă-mă”. Două concurente au cerut remiză:
Thalía a participat în cadrul premiilor MTV VMA. Diva a purtat o rochie spectaculoasă
Thalía a participat în cadrul premiilor MTV VMA. Diva a purtat o rochie spectaculoasă
De ce a vibrat Pământul timp de 9 zile. Sursa surprinzătoare a fost descoperită în Groenlanda
De ce a vibrat Pământul timp de 9 zile. Sursa surprinzătoare a fost descoperită în Groenlanda
Pipote de pui cu morcovi caramelizați
Pipote de pui cu morcovi caramelizați
Tot ce trebuie să știi despre ochelarii pentru copii mici
Tot ce trebuie să știi despre ochelarii pentru copii mici
Cum și-au petrecut vedetele ultima săptămână. Sabrina Carpenter a participat la un afterparty, în timp ce Mariska Hargitay și Kelli Giddish au filmat pentru un nou episod din serialul „Law and Order”
Cum și-au petrecut vedetele ultima săptămână. Sabrina Carpenter a participat la un afterparty, în timp ce Mariska Hargitay și Kelli Giddish au filmat pentru un nou episod din serialul „Law and Order”
Băuturi care te pot face să iei în greutate. Lichidele pe care este de preferat să le eviți
Băuturi care te pot face să iei în greutate. Lichidele pe care este de preferat să le eviți
fresh

Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros

Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros

Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți

Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți

Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat

Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat

Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni

Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni

Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă

Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă