Înghețată de lămâie. Una dintre cele mai aromate rețete de vară

Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Această înghețată de lămâie este o delicatesă aromată și răcoritoare, perfectă pentru zilele calde de vară. Cu o textură fină și cremoasă, această înghețată combină dulceața cremei de ouă cu prospețimea acrișoară a lămâii, creând un desert echilibrat și revigorant.

Maria Udrea
Publicat: 4 iulie 2024, 05:43

Galerie foto

Înghețata de lămâie este una dintre cele mai aromate și mai revigorante / Shutterstock

Aroma intensă de lămâie este obținută din sucul și coaja de lămâie proaspătă, oferind o explozie de gust la fiecare linguriță. Înghețata este ușor de preparat acasă, utilizând ingrediente simple și naturale. Culoarea înghețatei este un galben pal, sugerând imediat ingredientul principal – lămâia.

Citește și

Înghețata poate fi servită în cupe, boluri sau în cornete. Poate fi decorată cu felii subțiri de lămâie și frunze proaspete de mentă. Acestea adaugă o notă de prospețime și un plus de aromă. Această înghețată nu este doar un desert delicios și răcoros. Este și o modalitate excelentă de a te bucura de beneficiile vitaminelor din lămâie.

Înghețata, indiferent din ce este preparată, este un desert simplu și elegant. Este ideal pentru a satisface pofta de dulce și pentru a aduce o notă de prospețime și revigorare în zilele toride. Îți mai recomandăm să încerci pe lângă această rețetă, și pe cea de înghețată de vanilie, cremoasă și aromată. Aroma de vanilie completează perfect aroma citrică. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasa înghețată de lămâie.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea lămâilor.

Spală bine lămâile și răzuiește coaja de la 2 dintre ele, având grijă să nu răzuiești partea albă, care este amară.

Stoarce sucul de la cele două lămâi, plus alte două lămâi. Vei obține aproximativ 200 ml de suc.

Descoperă și o rețetă de lemon curd. Este rețeta celei mai fine creme de lămâie, mai aromate și intens colorată.

Cum prepari delicioasa înghețată de lămâie

Într-un bol mare, amestecă ouăle cu zahărul până când amestecul devine cremos și deschis la culoare.

Într-o cratiță, încălzește laptele până aproape de punctul de fierbere, dar fără să clocotească. Toarnă treptat laptele cald peste compoziția de ouă și zahăr, amestecând constant pentru a preveni coagularea ouălor.

După ce amestecul este bine omogenizat, pune-l înapoi în cratiță și așază cratița la foc de intensitate medie. Fierbe compoziția, amestecând continuu, până când se îngroașă ușor (aproximativ 5-7 minute). Nu trebuie să clocotească.

Dă deoparte cratița de pe foc și adaugă sucul și coaja de lămâie. Amestecă bine și lasă crema să se răcească complet, acoperită cu o folie de prospețime.

Între timp, mixează smântâna pentru frișcă până când formează vârfuri moi.

După ce amestecul de ouă și lapte s-a răcit complet, adaugă smântâna bătută și amestecă ușor până când se omogenizează.

Toarnă compoziția rezultată într-un recipient de plastic sau metalic cu capac și pune-l la congelator. Pentru a obține o textură cremoasă, amestecă înghețata la fiecare 30-45 de minute în primele 3-4 ore, pentru a preveni formarea cristalelor de gheață.

Lasă înghețata să se înmoaie puțin la temperatura camerei înainte de a o servi. Poți decora cu felii de lămâie sau frunze de mentă proaspătă pentru un aspect mai atractiv.

Această înghețată de lămâie este perfectă pentru zilele calde de vară, oferind o combinație revigorantă de dulce și acru.

Dacă mai dorești să încerci și altă variantă de înghețată, îți recomandăm rețeta înghețatei de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată.

Citește și
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Pui Marsala. Rețetă de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin
Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri
Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Te-ar mai putea interesa și
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:53
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
06:26
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
4 octombrie, 07:58
Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu
4 octombrie, 06:49
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
3 octombrie, 08:12
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
3 octombrie, 05:12
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
2 octombrie, 08:36
Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor
2 octombrie, 06:45
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...

Parteneri

Locuri din casă pe care e posibil să uiți să le cureți. Sunt mulți oameni care fac același lucru, nu te îngrijora
Locuri din casă pe care e posibil să uiți să le cureți. Sunt mulți oameni care fac același lucru, nu te îngrijora
Pădurea-experiment din România care atrăgea pe vremuri valuri de turişti. Cum arată acum copacii plantaţi acum 70 de ani
Pădurea-experiment din România care atrăgea pe vremuri valuri de turişti. Cum arată acum copacii plantaţi acum 70 de ani
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul român de doar 28 de ani: „Un om cu suflet mare”
Mama singură cu 3 copii a dat detalii despre cum a fost ajutată de milionarul român de doar 28 de ani: „Un om cu suflet mare”
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Partenera lui Juan Soler a fost operată de cancer la gât. Paulina Mercado a apărut în mediul online la scurt timp după intervenție
Partenera lui Juan Soler a fost operată de cancer la gât. Paulina Mercado a apărut în mediul online la scurt timp după intervenție
Misterul din apropierea Titanicului a fost rezolvat. Ce au găsit experții lângă celebra epavă
Misterul din apropierea Titanicului a fost rezolvat. Ce au găsit experții lângă celebra epavă
Tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume
Tartă cu broccoli, ciuperci și alte legume
Consumul de usturoi în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Consumul de usturoi în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Cardi B nu știa că este însărcinată când și-a scos fillerele cu biopolimeri din posterior: „M-am trezit într-o dimineață și gura mea avea gust de cupru”
Cardi B nu știa că este însărcinată când și-a scos fillerele cu biopolimeri din posterior: „M-am trezit într-o dimineață și gura mea avea gust de cupru”
Ceaiul verde poate îmbunătăți memoria de lucru. Care este eficiența acestei băuturi asupra funcțiilor cognitive
Ceaiul verde poate îmbunătăți memoria de lucru. Care este eficiența acestei băuturi asupra funcțiilor cognitive
fresh

Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem

Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat

Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă

Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă

Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu

Peltea de lămâie. Rețeta celui mai fin și aromat jeleu

Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere

Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere