Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori prăjiturile și torturile decorate cu glazuri fine și frumos colorate, avem pentru tine o rețetă de jeleu de coacăze roșii. Este o conservă rafinată, translucidă, cu o culoare rubinie intensă, perfect echilibrată între dulce și acrișor, cu o textură mătăsoasă, care tremură ușor și se topește în gură.

Jeleu de coacăze roșii în borcan și în linguriță
Jeleul de coacăze roșii are o consistență elastică, omogenă și translucidă / Shutterstock

Jeleul este ideal pentru a glazura prăjituri, a însoți brânzeturi fine, a decora tarte sau a fi strat intermediar în deserturi elegante. Gustul său este fructat, curat și intens aromat, cu o notă ușor astringentă, specifică coacăzelor roșii.

Citește și

Jeleul de coacăze roșii are o consistență omogenă și translucidă. Este ușor de porționat și are un gust vibrant de vară. Este dulce, dar cu o notă pronunțată de aciditate fructată, perfectă pentru a contrabalansa deserturi cremoase. Gustul este curat, cu o ușoară tentă vegetală de coajă de fruct și un finiș sec, astringent, ce îl face deosebit de versatil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta jeleului de vișine, la fel de gustos și frumos colorat. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru deliciosul jeleu de coacăze roșii.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea sucului de coacăze.

Pune coacăzele (cu tot cu codițe) într-o cratiță largă cu baza groasă. Adaugă 150 ml apă și așază cratița la foc mic. Fierbe ingredientele 10–15 minute, zdrobind ușor fructele cu o lingură de lemn pentru a-și elibera sucul.

Strecoară amestecul printr-o sită fină sau tifon dublu. Nu presa prea tare, ca jeleul să rămână limpede (sau presează dacă nu te deranjează opacitatea).

Cum prepari jeleu de coacăze roșii

Măsoară lichidul obținut și calculează cantitatea de zahăr necesară (aproximativ 700 g la 1 litru de suc).

Pune sucul într-o cratiță curată, adaugă zahărul și, opțional, adaugă zeama de lămâie. Fierbe ingredientele la foc mediu, amestecând constant până când zahărul se topește complet. Apoi lasă siropul să clocotească timp de 5–8 minute.

Pentru a verifica dacă jeleul este gata, pune o picătură pe o farfurie rece. Dacă se încrețește ușor când o împingi cu degetul, jeleul este gata. Dacă nu, mai fierbe jeleul pentru câteva minute și repetă testul.

Toarnă jeleul fierbinte în borcane sterilizate, închide-le ermetic și întoarce-le cu capacul în jos timp de 5 minute pentru sigilare. Apoi întoarce-le normal și acoperă-le cu o pătură sau mai multe prosoape. Lasă borcanele acolo până când sunt complet răcite, apoi transferă-le în cămară.

Descoperă aici metode de sterilizare a borcanelor și sticlelor, pentru conserve.

Utilizări ale jeleului de coacăze roșii

Acest jeleu de coacăze roșii este ideal de folosit ca glazură pentru tarte cu fructe. Oferă acestora luciu frumos și gust acrișor.

Poate fi folosit și ca strat între blaturi, pentru prăjituri tip tort ( cu cremă de vanilie, mascarpone sau ciocolată).

Mai poate fi folosit și ca umplutură pentru fursecuri. Jeleul nu curge, deci e ideal pentru biscuiți lipiți.

Merge foarte bine servit cu brânzeturi fine. Gustul său echilibrat completează perfect un platou gourmet.

Îl mai poți adăuga în iaurturi, peste budinci sau panna cotta, ca topping delicat.

Poți testa deliciosul jeleu preparând un cheesecake simplu, care va fi pus în valoare cu acest jeleu.

Citește și
CELE MAI CITITE
Vafe sărate cu dovlecei pe o farfurie, o vafă secționată
Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară
Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară
Pepene roșu murat în două borcane
Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant
Pepene roșu murat. Un deliciu acrișor și interesant
Dulceață de coacăze roșii în două borcane și coacăze proaspete
Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară
Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară
Supă de fasole verde cu morcovi în bol și în oală cu polonic, alături de un coș cu pâine și solnițe
Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă
Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și gustoasă
Porție de tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată
Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare
Tartă cu cremă de fistic și ganache de ciocolată, delicioasă și cuceritoare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Dulceață de coacăze roșii în două borcane și coacăze proaspete
Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară
Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu, cu gust proaspăt de vară
Mazăre cu baby morcov la borcan - două porții
Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă
Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă
Gem de coacăze roșii în bol cu linguriță
Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat
Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
05:50
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Jeleu de coacăze roșii în borcan și în linguriță
30 iulie, 13:45
Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi
Fasole verde scăzută ardelenească, într-un recipient metalic, alături de un capac și alte legume așezate pe o masă
30 iulie, 07:34
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Prăjitură cu iaurt și zmeură pe un platou dreptunghiular
29 iulie, 05:50
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Supă cremă de fasole verde în bol metalic, alături de păstăi de fasole
29 iulie, 05:38
Supă cremă de fasole verde. O rețetă gustoasă și catifelată Supă cremă de fasole verde. O rețetă gustoasă și catifelată
Pate de ton pe biscuiți și în bol
28 iulie, 06:26
Pate de ton. Rețetă de cremă tartinabilă, fină și sățioasă Pate de ton. Rețetă de cremă tartinabilă, fină și sățioasă
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry pe o farfurie albă
28 iulie, 05:04
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry
Înghețată de mure cu zmeură în bol alb și în cupă de înghețată
27 iulie, 05:24
Înghețată de mure cu zmeură. Un desert care îndeamnă la contemplare Înghețată de mure cu zmeură. Un desert care îndeamnă la contemplare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ozzy Osbourne a fost condus pe ultimul drum de mii de fani. Sharon Osbourne a avut o reacție neașteptată la vederea cortegiului funerar
Ozzy Osbourne a fost condus pe ultimul drum de mii de fani. Sharon Osbourne a avut o reacție neașteptată la vederea cortegiului funerar
Ozzy Osbourne a fost condus pe ultimul drum de mii de fani. Sharon Osbourne a avut o reacție neașteptată la vederea cortegiului funerar
Inundaţiile devastatoare din Suceava au scos la suprafaţă amploarea defrişărilor ilegale
Inundaţiile devastatoare din Suceava au scos la suprafaţă amploarea defrişărilor ilegale
Inundaţiile devastatoare din Suceava au scos la suprafaţă amploarea defrişărilor ilegale
Decizia radicală luată de David Popovici imediat după calificarea în finala la 100 de metri de la Campionatele Mondiale!
Decizia radicală luată de David Popovici imediat după calificarea în finala la 100 de metri de la Campionatele Mondiale!
Decizia radicală luată de David Popovici imediat după calificarea în finala la 100 de metri de la Campionatele Mondiale!
Ce promisiune i-a făcut Anca Dinicu fiului ei. Cât de mult a crescut Radu și cu cine seamănă
Ce promisiune i-a făcut Anca Dinicu fiului ei. Cât de mult a crescut Radu și cu cine seamănă
Ce promisiune i-a făcut Anca Dinicu fiului ei. Cât de mult a crescut Radu și cu cine seamănă
Patricio Borghetti vorbește despre plecarea fiului Santino în Londra. Tânărul urmează să studieze în Marea Britanie
Patricio Borghetti vorbește despre plecarea fiului Santino în Londra. Tânărul urmează să studieze în Marea Britanie
Patricio Borghetti vorbește despre plecarea fiului Santino în Londra. Tânărul urmează să studieze în Marea Britanie
Google a recunoscut că nu a avertizat utilizatorii înaintea cutremurului devastator din Turcia. De ce nu a funcționat sistemul
Google a recunoscut că nu a avertizat utilizatorii înaintea cutremurului devastator din Turcia. De ce nu a funcționat sistemul
Google a recunoscut că nu a avertizat utilizatorii înaintea cutremurului devastator din Turcia. De ce nu a funcționat sistemul
Budincă de dovlecei cu multe verdețuri
Budincă de dovlecei cu multe verdețuri
Budincă de dovlecei cu multe verdețuri
Lecții de viață pe care le poate învăța copilul din eșecuri
Lecții de viață pe care le poate învăța copilul din eșecuri
Lecții de viață pe care le poate învăța copilul din eșecuri
Beyoncé s-a reunit cu fostele sale colege din Destinys Child. Vedeta a încheiat spectaculos turneul Cowboy Carter: Finalul perfect
Beyoncé s-a reunit cu fostele sale colege din Destiny’s Child. Vedeta a încheiat spectaculos turneul Cowboy Carter: „Finalul perfect”
Beyoncé s-a reunit cu fostele sale colege din Destiny’s Child. Vedeta a încheiat spectaculos turneul Cowboy Carter: „Finalul perfect”
Beneficiile consumului de fistic. Ce efecte poate avea consumul excesiv
Beneficiile consumului de fistic. Ce efecte poate avea consumul excesiv
Beneficiile consumului de fistic. Ce efecte poate avea consumul excesiv
fresh
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere

Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere

Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere

Supă cremă de fasole verde. O rețetă gustoasă și catifelată

Supă cremă de fasole verde. O rețetă gustoasă și catifelată

Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros

Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros

Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi

Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi

Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale

Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
închide