Jeleu de zmeură preparat în casă. Gem delicios, fără semințe

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Internațională

Printre rețetele de gem sau dulceață pe care ți-ai propus să le prepari, poți trece pe listă și rețeta de jeleu de zmeură. Este rețeta gemului de zmeură, dar preparat fără semințe.

Maria Udrea
Publicat: 14 iunie 2023, 08:00

Galerie foto

Jeleul de zmeură poate fi păstrat până la 3-4 ani la loc răcoros / Profimediia Images

Chiar dacă îți va lua mai mult timp pentru a separa semințele printr-o sită deasă, rezultatul final va merita din plin efortul și timpul alocat. Jeleul de zmeură pe lângă gust delicios și aromă irezistibilă, are și o culoare deosebită care încântă privirile. Este ideal pentru a-l folosi mai târziu la rețetele de prăjituri și torturi. Va oferi atât savoare cât și aspect frumos colorat acestora.

Citește și

Închipuie-ți cum ar arăta un delicios tort cu ciocolată și jeleu de zmeură la interior. Sau unt tort glazurat cu acest jeleu colorat și aromat. Chiar și deserturile la pahar se pot decora cu acest delicios jeleu. Dar îl mai poți savura și la micul dejun întins pe felii de pâine, alături de un ceai bun.

Descoperă aici și o rețetă de tort cu mango, mac și jeleu de zmeură, delicios și spectaculos. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru jeleu de zmeură.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă de gem sau dulceață, primul pas constă în pregătirea fructelor. Apoi pregătești o cratiță cu baza dublă în care vei amesteca zmeura cu zahărul. Înainte de a așeza cratița pe flacăra aragazului pregătește și o sită mare și deasă prin care vei separa semințele de zmeură.

Al doilea pas important pentru conservarea jeleului de zmeură constă în pregătirea borcanelor. Acestea necesită spălare cu apă caldă și detergent, clătire și sterilizare. De pasul acesta te vei ocupa cu 20 de minute înainte de expirarea timpului de preparare a jeleului.

Cum prepari jeleu de zmeură

După cum am menționat mai sus, mai întâi curăța bine zmeura de impurități și de eventualele codițe și adaug-o în cratița pregătită. Zmeura nu se clătește cu apă precum alte fructe pentru a nu reține apă în interiorul ei. Nu uita să cântărești zmeură după ce ai curățat-o, pentru a calcula bine și cantitatea de zahăr. Adaugă zahărul în cratița cu fructele de zmeură și amestecă-l bine cu fructele, pentru a pătrunde uniform printre acestea. Lasă vasul cu zmeura amestecată cu zahăr la loc răcoros pentru 7-8 ore sau de seara până dimineața.

În acest interval de timp zahărul se va dizolva și se va transforma într-un sirop frumos colorat și irezistibil de aromat. Aprinde aragazul la intensitate medie și așază cratița pe flacăra acestuia. Fierbe fructele de zmeură în siropul din cratiță până când se formează spumă la suprafață. Înlătură această spumă folosind o sită deasă. Când siropul este curat și nu se mai vede niciun pic de spumă, poți trece zmeura prin sita deasă pentru a elimina toate semințele. Așază sita deasupra altei cratițe și răstoarnă în ea zmeura cu siropul. Freacă zmeura de sită cu o lingură de lemn până când rămân în sită doar semințele.

Pune din nou cratița pe flacăra aragazului, dar micșorează-i intensitatea la minim. Din acest moment fierbe gemul de zmeură fără semințe pentru aproximativ 35-40. Amestecă din când în când și înlătură spuma dacă se mai formează. Spre final de fierbere stoarce și sucul de la o lămâie.

Toarnă deliciosul jeleu de zmeură fierbinte în borcanele sterilizate, fierbinți și acestea. Închide borcanele ermetic cu capacele din dotare și așază peste ele o pătură. lasă-le acolo până când sunt bine răcite. Apoi le poți eticheta și depozita în cămară.

În sezonul rece când vei dori să folosești jeleul de zmeură, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitura Lamington cu gem de zmeură.

Citește și
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Te-ar mai putea interesa și
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă
Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
05:56
Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
05:35
8 feluri inedite în care poți folosi dressingul pentru salată 8 feluri inedite în care poți folosi dressingul pentru salată
05:29
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
24 noiembrie, 06:33
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
24 noiembrie, 05:44
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant
24 noiembrie, 05:15
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
23 noiembrie, 06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
23 noiembrie, 05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
„A fost Ilie Năstase cel mai talentat din istorie?” Răspunsul tranşant al bunului său prieten, Ion Ţiriac
„A fost Ilie Năstase cel mai talentat din istorie?” Răspunsul tranşant al bunului său prieten, Ion Ţiriac
Rezultate Loto azi, 24 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de duminică
Rezultate Loto azi, 24 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de duminică
Irina Baeva susține că se teme pentru propria viață. Care este motivul
Irina Baeva susține că se teme pentru propria viață. Care este motivul
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați utilizatorii din mai multe țări
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați utilizatorii din mai multe țări
Chec cu fructe uscate și migdale
Chec cu fructe uscate și migdale
Anxietatea postpartum: ce este și cu ce se diferențiază de depresie
Anxietatea postpartum: ce este și cu ce se diferențiază de depresie
Taylor Swift a purtat un colier strălucitor cu diamante pentru o cină în New York. Diva a fost îmbrăcată într-o ținută alb-negru de la Carolina Herrera
Taylor Swift a purtat un colier strălucitor cu diamante pentru o cină în New York. Diva a fost îmbrăcată într-o ținută alb-negru de la Carolina Herrera
Alimentele ultraprocesate se pot asocia cu peste 30 de afecțiuni cronice. Cercetătorii au analizat cum pot influența dezvoltarea mai multor simptome
Alimentele ultraprocesate se pot asocia cu peste 30 de afecțiuni cronice. Cercetătorii au analizat cum pot influența dezvoltarea mai multor simptome
fresh

Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare

Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare

Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post

Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post

Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant

Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant

De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit

De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit

Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie

Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie