Napolitane cu cremă de cacao și nuci. Desert rapid și gustos
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert simplu, rapid și delicios, îți oferim o rețetă de napolitane cu cremă de cacao și nuci. Tot ce ai de făcut este să prepari o delicioasă cremă de cacao. Iar pentru un plus de gust și consistență o îmbogățești cu nuci.
Galerie foto
Foile de napolitane le procuri cu ușurință din magazinele alimentare. Acestea nu se prepară în bucătăria proprie, pentru că sunt foarte bune cele din comerț. Sunt subțiri, sunt uniforme și crocante. Prăjiturile în care se folosesc vor avea un aspect simetric și elegant. Se pot umple cu diferite creme, preparate prin fierbere sau la rece. Cel mai adesea se folosesc cremele de ciocolată. Crema ganache este cea mai populară cremă care se folosește la umplerea foilor de prăjituri. Însă cea mai apreciată rețetă cu foi de napolitane este cea în care se folosește delicioasa cremă caramel, pentru umplerea acestora.
Descoperă și rețeta de foi de napolitane cu nucă și caramel. Este o rețetă de desert cu gust de copilărie. Pe aceasta o preparau mamele și bunicile cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În continuare îți oferim rețeta de napolitane cu cremă de cacao și nuci, detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru prepararea cremei de cacao cu nuci. Mai întâi vei amesteca ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Apoi vei fierbe compoziția, iar după răcire o vei amesteca cu unt moale.
Cum prepari cremă de cacao și nuci
Pune ouăle într-o crăticioară, presară puțină sare peste ele, apoi adaugă zahărul. Cu ajutorul unui tel amestecă-le intens până când se topește zahărul și rezultă o compoziție spumoasă.
Așază crăticioara pe baie de aburi și fierbe crema de cacao timp de aproximativ 15 minute, amestecând continuu. Apoi, transferă crăticioara cu cremă pe un blat sau un grătar. Trece pudra de cacao prin sită deasupra compoziției, în timp ce amesteci energic pentru a se încorpora uniform. Folosește o spatulă și amestecă compoziția ușor, de jos în sus, până când se omogenizează. Adaugă esența de rom și lasă crema să se răcească.
Când este complet răcită, adaugă în cremă untul moale, încorporându-l cu ajutorul mixerului. Adaugă și 2/3 din cantitatea de nuci, măcinate fin.
Cum formezi desertul din foi de napolitane cu cremă de cacao și nuci
Mai întâi alege o tavă de chec clasică și decupează foile de napolitane după dimensiunile acesteia.
Așază folie de prospețime în interiorul tăvii și adaugă la baza ei un strat de cremă. Peste cremă adaugă o foaie de napolitană și preseaz-o ușor. Întinde un alt strat de cremă peste ea și continuă cu succesiunea straturilor până când se termină ingredientele. Desertul este realizat din 12 foi de napolitane și 12 straturi de cremă.
După ce ai montat desertul în tavă, introdu tava în frigider și las-o acolo timp de 3-4 ore, sau până când crema devine consistentă. Răstoarnă desertul pe platou și trece cu o spatulă pe laterale pentru a le uniformiza.
Macină fin restul de nuci și marginile foilor de napolitane și amestecă-le. Decorează cu ele desertul din foi de napolitane cu cremă de cacao și nuci, apoi îl poți porționa.
Tot din categoria rețetelor cu foi de napolitane, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură Furnicuța.