Pandișpan cu prune și scorțișoară, decorat cu fulgi de migdale

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Acest delicios pandișpan cu prune și scorțișoară, decorat cu fulgi de migdale, este un desert simplu, dar deosebit de savuros. Prunele coapte își eliberează sucul în aluatul pufos, iar scorțișoara adaugă o aromă deosebită. Fulgii de migdale crocanți completează perfect această prăjitură, oferindu-i un contrast plăcut de texturi.

Maria Udrea
Publicat: 28 august 2024, 06:51

Galerie foto

Aluatul pufos, ușor și aerat este perfect echilibrat de textura suculentă a prunelor / Shutterstock

Pandișpanul cu prune și scorțișoară este un desert ideal pentru răsfățul zilei. Acesta combină dulce-acrișorul prunelor coapte cu aroma reconfortantă a scorțișoarei. Aluatul pufos, ușor și aerat este perfect echilibrat de textura suculentă a prunelor. Iar fulgii de migdale aduc o notă crocantă și un aspect spectaculos. Este o prăjitură simplă, dar elegantă, care se potrivește perfect atât pentru o gustare de după-amiază, cât și pentru a fi servită la ocazii speciale.

Citește și

Prunele sunt fructele cele mai des folosite vara și toamna în deserturi. Sunt și cele mai populare pentru rețete de gem, dulceață și compot, dar și pentru băuturi. Sunt consistente și spornice, dar și foarte aromate. există o mulțime de soiuri de prune, de unde putem alege pe cele cu aroma preferată.

Descoperă și o rețetă de prăjitură răsturnată cu prune. Face parte dintre deserturile speciale ale sezonului acesta. Are un aspect atât de apetisant și o aromă puternică, încât vei cuceri toți oaspeții. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari rețetei de pandișpan cu prune și scorțișoară, decorat cu fulgi de migdale.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă de copt ( de aproximativ 20×30 cm) cu hârtie de copt sau unge-o cu unt și presar-o cu făină.

Apoi pregătește prunele care necesită spălare și secționare în jumătăți, pentru a înlătura sâmburii. Dacă sunt prune mari, le poți tăia în sferturi.

Descoperă și o rețetă de prăjitură răsturnată cu prune.

Cum prepari pandișpan cu prune și scorțișoară

Într-un bol mare, amestecă ouăle cu zahărul și un praf de sare până când amestecul devine spumos și și-a dublat volumul (aproximativ 5-7 minute).

Încorporează uleiul (sau untul topit) și laptele, apoi adaugă extractul de vanilie și scorțișoara măcinată, amestecând ușor.

Trece făina prin sită împreună cu praful de copt și adaugă treptat amestecul în compoziția de ouă. Amestecă cu o spatulă sau cu mixerul la viteză mică, până când obții un aluat omogen. Întinde aluatul în tava pregătită, nivelându-l uniform.

Distribuie prunele tăiate deasupra aluatului, apăsându-le ușor în aluat. Presară fulgii de migdale uniform pe deasupra.

Apoi introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace pandișpanul timp de 30-35 de minute, sau până când devine aurie și trece testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusă în centru trebuie să iasă curată).

După ce s-a copt, lasă prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi transfer-o pe un grătar pentru a se răci complet.

Presară zahăr pudră peste deliciosul pandișpan cu prune și scorțișoară pentru un aspect mai festiv. Secționează-l în porții potrivite și servește-l alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Tot din categoria deserturilor cu prune mai poți încerca și rețeta de tartă cu prune și bezea.

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitura cu mere întregi. Rețetă simplă și delicioasă
Prăjitura cu mere întregi. Rețetă simplă și delicioasă
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut colorată
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut colorată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
fresh

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă