Paste cu carne de curcan. Rețeta pe care o adoră familia lui Gordon Ramsay
Paste cu carne de curcan în doar 10 minute. Aceasta este una dintre rețetele pe care celebrul bucătar englez Gordon Ramsay le propune în cartea sa ”Ramsay in 10”. Sosul pentru paste conține carne de curcan și praz, iar rezultatul este unul delicios.
Pastele cu carne de curcan și praz sunt atât de bune, încât, spune Gordon Ramsay, că vor deveni preferatele familiei. ”Nu vei mai vrea să faci paste bolognese, ci le vei alege pe acestea”, a scris bucătarul în cartea lui.
Ingrediente
Mod de preparare
Apa se aduce la punctul de fierbere, iar apoi se adaugă pastele. În paralel se pune o tigaie mare la foc mediu și se adaugă 2 linguri de ulei de măsline. În timp ce uleiul se încălzește, se curăță și se dau pe răzătoarea mare șalota și usturoiul.
Se adaugă frunzele de salvie și carnea de curcan, sfărâmând carnea cu o lingură de lemn în timp ce se gătește timp de 3-4 minute, până se rumenește ușor.
Între timp, se feliază mărunt prazul și se pune în apa clocotită timp de 1 minut, înainte de a adăuga pastele. Se amestecă pentru a separa pastele. Apoi se lasă să se gătească timp de 2 minute.
Se toarnă smântâna în amestecul de carne, se amestecă pentru a se combina și se lasă să fiarbă. Se dă focul mai mic.
Pentru pesmet se pune o tigaie la foc mediu și se adaugă uleiul de măsline. Se taie mărunt frunzele de salvie, apoi se pun în uleiul încins împreună cu pesmetul. Se lasă să se gătească până devine crocant și capătă o culoare aurie.
Se scurg pastele și prazul, rezervând 2-3 linguri de apă și se adaugă în sos.
Se taie mărunt frunzele de pătrunjel și se curăță lămâia, apoi se pun ambele în paste împreună cu puțină sare și piper. Pastele sunt decorate cu pesmetul cu salvie și parmezan proaspăt ras.
Sfaturile lui Gordon Ramsay pentru paste cu carne de curcan
Gordon Ramsay spune că adăugarea pesmetului este opțională, însă va aduce un plus de aromă de salvie întregului preparat. În plus, va completa textura cu consistența sa crocantă. Sfaturile lui Gordon Ramsey sunt folosite de bucătarii din întreaga lume.
De asemenea, bucătarul spune că poți înlocui carnea tocată de curcan cu cea de pui. Încearcă și rețeta de paste cu ton.