Pește cu roșii și măsline la tigaie. Rețetă simplă și rapidă
Pentru atunci când dorești un meniu pe bază de pește, îți recomandăm să încerci și rețeta de pește cu roșii și măsline la tigaie. Este o rețetă rapidă și ușoară, care necesită ingrediente puține și la îndemâna tuturor.
Galerie foto
Poți alege sortimentul de pește preferat pentru o astfel de rețetă. Însă cele mai potrivite sortimente sunt codul sau macroul. Acestea sunt cărnoase, iar oasele se pot separa cu ușurință. Poți folosi trunchi de cod sau de macrou, porționat în bucăți mai mici. Rețeta se prepară cu ușurință la tigaie, dar o poți prepara și la cuptor. Tot ce ai de făcut este să rumenești peștele în puțin ulei, apoi îl scalzi într-un sos delicios de roșii. Adaugi condimentele preferate și câteva măsline pentru un plus de gust și de consistență.
Poți prepara sosul din roșii proaspete, cu puțin usturoi și alte condimente. Însă poți apela și la sosul de roșii conservat la borcan.
Descoperă o listă cu specii de pește fără oase, gustoase, ușor de preparat și de servit. Iar mai jos, îți oferim Lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de pește cu roșii și măsline la tigaie.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru că este o rețetă care se prepară într-un timp scurt, mai întâi adună pe masa din bucătărie toate ingredientele din listă. Adună și ustensilele de lucru pentru a avea totul la îndemână când dai start preparării ingredientelor.
Descoperă și o rețetă de pește la cuptor în sos de roșii cu usturoi.
Cum prepari pește cu roșii și măsline la tigaie
Începe prin a curăța peștele și a-l porționa în bucăți mai mici. Condimentează bucățile de pește cu sare și piper și lasă-le deoparte timp de 10 minute. Între timp, pune măslinele în apă rece pentru a mai elimina din sare. Poți opta pentru măsline cu sau fără sâmburi, verzi, negre sau kalamata. Toate sunt gustoase și sănătoase și vor oferi savoare preparatului. Curăță și usturoiul și clătește-l, iar lămâia tai-o în felii mici.
După ce s-au scurs cele 10 minute și ai toate ingredientele pregătite, așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune puțin ulei în ea. Lasă uleiul să se înfierbânte și adaugă bucățile de pește. Rumenește-le bine, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Când bucățile de pește sunt rumenite și bine pătrunse, adaugă roșiile tocate și sucul de roșii în care au stat. Tot acum adaugă și crenguțele de rozmarin rupte, usturoiul dat pe răzătoare și câteva felii mici de lămâie. Acoperă tigaia și lasă peștele să fiarbă în sosul delicios și aromat pentru 10-12 minute. Scurge măslinele din apa în care au stat și adaug-le în tigaia cu pește și sos de roșii.
Mai prepară deliciosul pește cu roșii și măsline la tigaie timp de 5-6 minute, și asezonează-l după gust cu sare și piper.
Ca deliciul să fie maxim, poți prepara și o mămăliguță, ca la mama acasă.
Descoperă și o rețetă de macrou în sos de roșii la cuptor, servit cu mămăliguță.