Plăcintă cu mere și dulceață de gutui, gustoasă și foarte aromată
Dacă ai preparat dulceața de gutui și dorești să-i testezi gustul și altfel decât la micul dejun, îți oferim o rețetă de plăcintă cu mere și dulceață de gutui. Este ușor de preparat, este gustoasă și foarte aromată.
Galerie foto
Plăcintele cu mere fac parte dintre deserturile mult îndrăgite în rândul iubitorilor de gust dulce. Rețetele sunt simple, iar ingredientele puține și mereu la îndemână. Se pot prepara plăcinte cu aluaturi fragede, aluaturi foietaj, sau cu foi de plăcintă. Găsești în comerț toate aceste tipuri de aluaturi, dar le poți prepara destul de ușor și în propria bucătărie.
Vezi aici cum poți prepara rețeta pentru foi de plăcintă. Este rețeta celor mai fine foi de plăcintă, dar și sănătoase, pentru că sunt preparate cu ingrediente naturale. Iar dulceața de gutui amestecată cu merele răzuite, va desăvârși gustul plăcintei și-i va oferi o aromă irezistibilă. Vezi aici cum se prepară și rețeta de dulceață de gutui, plină de savoare și culoare. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru plăcinta combinată cu mere și gutui.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului care necesită un timp de preparare și un timp de relaxare la rece, pentru o reușită maximă.
Cum prepari aluat pentru plăcintă cu mere și dulceață de gutui
Pune în bolul mixerului untul moale, zahărul tos și pe cel vanilinat, oul, sarea, iaurtul și bicarbonatul. Pornește mixerul și amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Amestecă făina cu praful de copt, trece amestecul prin sită și adaugă-l, treptat, în compoziție. Vei obține un aluat compact și nelipicios, dar nu foarte ferm. Acoperă aluatul cu un ștergar și lasă-l să se odihnească la loc răcoros pentru 20 de minute.
Între timp, pregătește compoziția de mere cu dulceață de gutui.
Pune merele răzuite într-o tigaie sau într-o crăticioară și adaugă zahărul vanilinat și pudra de scorțișoară. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și caramelizează merele doar până când își schimbă culoarea și se formează sirop. Apoi le lași să se răcească și le amesteci cu dulceața de gutui.
Cum montezi și coci plăcinta
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade. Împarte aluatul în două părți aproximativ egale. Întinde prima parte de aluat pe masa presărată cu făină, apoi așaz-o în tava tapetată cu hârtie de copt. Înțeapă foaia din loc în loc cu o furculiță și întinde peste ea umplutura de mere cu dulceață de gutui. Apoi adaugă a doua foaie de aluat.
Pune tava la cuptor și coace delicioasa plăcintă cu mere și dulceață de gutui la 180 de grade, pentru 35 de minute, sau până se rumenește aluatul la suprafață. Las-o să se răcească, apoi o poți decora cu zahăr pudră și porționa.
Iar pentru data viitoare când mai ai poftă de o plăcintă delicioasă de casă, poți prepara o rețetă de plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară.