Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă care se cere repetată
Pentru răsfățul din weekend când se adună toată familia acasă, prepară o rețetă de prăjitură cu mere rase și bezea. Este o rețetă simplă și ușoară, dar gustoasă și spectaculoasă. Odată preparată, cu siguranță se va cere repetată.
Prăjiturile cu mere sunt printre cele mai des preparate, atât pentru gust, dar și pentru simplitate. Merele sunt fructele cele mai populare, pe care le găsești în piață pe tot parcursul anului. Sunt foarte accesibile și poți prepara din ele orice desert dorești. Cele mai simple sunt plăcintele și tartele, dar poți include merele și în blaturi de prăjituri sau în creme.
Unul dintre exemplele de prăjituri cu mere îl găsești în rețeta de față, unde gustul acrișor al merelor este completat de gustul dulce al bezelei. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre cele mai delicioase și spectaculoase prăjituri cu miere.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru că prăjitura se va coace în trei etape, începe cu pregătirea blatului. În timp ce blatul se coace la cuptor, pregătești merele, iar la final pregătești și bezeaua. Dar înainte de toate pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a fi cald când introduci tava cu blatul de prăjitură.
Pași necesari pentru blat de prăjitură cu mere rase și bezea
Pune untul moale într-un bol împreună cu zahărul și amestecă intens până când acesta se topește, iar untul devine cremos. Adaugă gălbenușurile amestecate cu un praf de sare, apoi esența și omogenizează compoziția.
Amestecă praful de copt cu iaurtul până acestea se dizolvă. Adaugă imediat amestecul peste compoziția de unt cu gălbenușuri și omogenizează compoziția. La final, adaugă și făina trecută prin sită.
Vei obține un aluat cu o textură mai groasă decât cea a aluatului pentru rețeta clasică de chec.
Pune hârtie de copt într-o tavă cu laturile de 23/36 și întinde aluatul în ea. Nivelează-l uniform și introdu tava în cuptor. Coace blatul pentru 25 minute la 180 grade Celsius.
Pași necesari pentru stratul de mere rase
Cântărește merele, spală-le și decojește-le, doar dacă au coaja deteriorată. Apoi dă-le pe răzătoarea mare direct într-o cratiță. Așază cratița pe foc, adaugă pudra de scorțișoară și zahărul și lasă-le la caramelizat. Amestecă constant, iar când se formează mai mult sirop, adaugă și untul tăiat în cuburi mici și grișul. Stinge focul și lasă merele caramelizate să se tempereze până când scoți blatul din cuptor.
Pași necesari pentru bezeaua de albușuri
Pune albușurile în bolul mixerului și presară un praf de sare peste ele. Pornește mixerul și amestecă-le energic până când devin cristaline. Adaugă zahărul, lingură cu lingură și sucul de lămâie. Amestecă albușurile în continuare până când se formează o bezea foarte fermă.
Cum montezi delicioasa prăjitură cu mere rase și bezea
Scoate tava cu blatul din cuptor după ce au expirat cele 25 de minute. Întinde rapid peste blatul fierbinte compoziția de mere rase, tot fierbinte. Peste acestea întinde bezeaua de albușuri. Introdu din nou tava cu prăjitura la cuptor pentru 10 minute, tot la 180 de grade Celsius.
Lăsă prăjitura să se răcească bine înainte de a o porționa. Altfel, riști să se împrăștie straturile de mere și de bezea dacă te grăbești să porționezi prăjitura fierbinte.
Iar dacă prăjitura va fi pe gustul tău, îți mai oferim și o rețetă de prăjitură cu afine și bezea, ușor asemănătoare cu aceasta.