Prăjitură cu mere și cacao. Desert simplu de post

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Te-ai hotărât să ții post și ești în căutare de rețete simple și delicioase de deserturi? Încearcă rețeta de prăjitură cu mere și cacao, pe care ți-o oferim mai jos.

Maria Udrea
Publicat: 25 februarie 2023, 08:00

Galerie foto

Prăjitura cu mere și cacao se decorează cu zahăr pudră / Profimedia Images

În perioadele de post te poți răsfăța cu preparate delicioase și în plus, mai sănătoase. Poți prepara absolut orice desert pe care îl prepari în mod normal, adaptând rețetele în funcție de cerințele postului. Poți prepara clătite, tarte și plăcinte, checuri sau cozonaci, chiar și torturi. Înlocuiești untul cu grăsime vegetală, iar laptele cu laptele vegetal.

Citește și

Cele mai populare deserturi pe care le poți prepara, chiar și în varianta de post sunt deserturile cu mere. Descoperă aici o rețetă delicioasă de prăjitură cu mere cuburi și crumble. În continuare poți descoperii rețeta pas cu pas a prăjiturii cu mere și cacao, simplă și ușor de preparat.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele menționate în listă, dar și ustensilele necesare pregătirii compoziției. Ai nevoie de un mixer de mână sau un tel, două boluri și o sită și un cuțit de legume și fructe pentru pregătirea merelor. Pregătește și o tavă de copt cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm, în care așezi hârtie de copt. Mai sunt necesare două vase de mărimi diferite, pentru a crea o baie de aburi.

Când ai adunat toate ingredientele și ustensilele pe masa de lucru, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari prăjitură cu mere și cacao

Pune în bolul mixerului făina amestecată cu pudra de cacao, praful de copt și sarea, trecute mai întâi prin sită. În cel de-al doilea bol, adaugă apa cu uleiul, vanilia și zahărul. Amestecă bine aceste ingrediente cu telul sau cu mixerul, până când zahărul este dizolvat. Toarnă amestecul de ingrediente lichide peste cele solide și amestecă intens până când obții o compoziție omogenă. Textura acestei compoziții este asemănătoare cu textura unui chec clasic, dar nu atât de pufoasă.

Întinde compoziția rezultată în tava de copt. Nivelează-i uniform suprafața, folosind o spatulă de tort.

Descoperă aici și o rețetă de prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară.

După ce ai întins aluatul prăjiturii în tava de copt, poți pregăti și merele. Acestea se pregătesc ultimele pentru a nu oxida în timp ce prepari compoziția.

Curăță merele de coajă și de cotoare și taie-le în cuburi potrivit de mari. Presară cuburile de mere deasupra compoziției din tavă, iar peste ele presară pudra de scorțișoară. Apasă cuburile de mere ușor cu o lingură, să pătrundă puțin în interiorul compoziției. Pune tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură cu mere și cacao pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă prăjitura să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o frumos. Savureaz-o cu poftă alături de familie și prieteni. Pentru data viitoare când dorești să mai prepari un desert de post, îți recomandăm să încerci rețeta de vafe cu morcovi și cocos.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Mâncare de ștevie cu orez. Rețetă de post pentru masa de prânz
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște