Prăjitură cu mere și cocos, simplă și delicioasă
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert simplu cu mere, poți încerca rețeta de prăjitură cu mere și cocos. Este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt foarte accesibile.
Rețetele de deserturi cu mere sunt printre cele mai populare în bucătăria noastră și sunt foarte versatile. Poți face o mulțime de combinații între mere și diferite aluaturi. Cele mai des preparate sunt plăcintele cu mere. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru o plăcintă. Iar dacă apelezi la aluatul din comerț vei reduce și efortul la minimum.
Poți folosi merele proaspete în deserturi, tăiate în cuburi, răzuite, tăiate în felii sau chiar întregi. Dar le mai poți carameliza cu zahăr și unt sau le poți transforma în creme și jeleuri. Mai poți folosi merele și din compot sau dulceață și gem. Ideile de a prepara deserturi cu mere sunt inepuizabile.
Descoperă aici și o rețetă de ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de prăjitură cu mere și cocos.
Ingrediente
Mod de preparare
Prăjitura se compune din două elemente care se prepară separat. Se prepară un blat clasic cu ouă, unt și făină care se coace în cuptor. Merele se răzuiesc și se caramelizează puțin cu zahăr și unt. Apoi se întind peste blatul de prăjitură copt.
Cum prepari blatul pentru prăjitură cu mere și cocos
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o tavă de copt cu dimensiunile aproximative de 23 /36 cm . Unge interiorul tăvii cu puțin unt și presară făină peste el.
Apoi sparge ouăle în bolul mixerului. Adaugă peste ele un praf de sare și cele două tipuri de zahăr. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până când compoziția devine spumoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt. Adaugă untul topit și răcit, esența și, la final, încorporează făina amestecată cu praful de copt. Omogenizează bine compoziția și întinde-o în tava pregătită.
Pune tava în cuptor și coace blatul prăjiturii pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Lăsă blatul la răcit, în tava de copt, și pregătește merele.
Spală merele, șterge-le și răzuiește-le într-o crăticioară, Adaugă peste ele pudra de scorțișoară, sucul de lămâie și zahărul. Apoi adaugă amidonul diluat cu apă și așază crăticioara pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Caramelizează merele pentru aproximativ 7-8 minute. Apoi stinge flacăra aragazului și adaugă în compoziția de mere untul tăiat în cuburi. Amestecă energic până când untul se topește și compoziția se omogenizează.
Întinde compoziția de mer ușor fierbinte peste blatul răcit și presară fulgii de cocos deasupra.
Lasă delicioasa prăjitură cu mere și cocos la loc răcoros timp de 2-3 ore, apoi o poți porționa.
Dacă dorești să încerci combinații mai interesante de ingrediente, încearcă și rețeta de prăjitură cu mere și brânză.