Pui picant cu alune. Rețetă chinezească de pui Kung Pao
Dacă nu mai știi cum să gătești carnea de pui pentru a obține gust savuros, încearcă rețeta de pui picant cu alune. Este o rețetă inspirată din bucătăria chinezească. Este denumită ”Pui Kung Pao”, ”Pui Kung Po” sau ”Pui Gong bao”.
Preparatul este foarte savuros, dar și hrănitor datorită combinației de ingrediente folosite. Este o mâncare cu gust picant. Are la bază carne de pui, alune, câteva legume și ardei iute. Povestea spune ca puiul kung pao a fost inventat de un angajat al gărzii regale (gong boa). Acesta a devenit mai târziu guvernator al provinciei Sichuan.
Rețeta nu este foarte complexă, chiar dacă conține mai multe ingrediente. Se prepară destul de ușor și rapid, întrucât carnea de pui se pătrunde într-un timp scurt. Însă pentru reușita rețetei este necesară respectarea etapelor de pregătire și de preparare a ingredientelor.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de pui picant cu alune și a-i surprinde pe cei dragi cu un preparat interesant.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea cărnii de pui. Aceasta are nevoie de un timp de marinare pentru a se aromatiza și a se frăgezi. Iar în acest interval de timp re vei ocupa de pregătirea celorlalte ingrediente care completează rețeta.
Cum prepari rețeta de pui picant cu alune sau pui Kung Pao
Mai întâi clătește pieptul de pui cu apă rece, așază-l pe un tocător de lemn și taie-l în bucăți mici, dar de mărimi aproximativ egale. Astfel, se vor pătrunde toate la fel de uniform și în același timp.
Amestecă într-un bol cu capac sau într-o caserolă toate ingredientele pentru marinarea cărnii. Adaugă bucățile de carne și scufundă-le bine în sosul format. Închide bolul sau caserola cu capac și agită-l ușor pentru a se așeza bine carnea în marinadă. Pune bolul în frigider și lasă-l aproximativ 30 de minute.
În acest interval de timp, curăță ardeii, morcovii și ceapa. Clătește aceste legume, scurge-le bine și toacă-le în cuburi. Curăță și usturoiul, ardeii iuți și ghimbirul și toacă-i cât mai mărunt.
Cum prepari sosul
Pentru a prepara sosul nu trebuie decât să amesteci toate ingredientele din listă într-un vas.
Descoperă și o rețetă de pui cu sos de ardei portughez, perfect pentru un prânz în familie.
După ce s-au scurs cele 30 de minute de marinare a cărnii poți începe prepararea deliciosului pui picant cu alune.
Pune bucățile de carne la prăjit, într-o tigaie cu ulei încins. Amestecă cu o spatulă pentru o rumenire uniformă și lasă-le aproximativ 3 minute. Apoi, transferă carnea în alt vas, acoper-o și păstreaz-o la cald.
Pune alunele într-o altă tigaie și rumenește-le până când își degajă aroma și devin mai crocante. Scoate-le în alt vas și șterge bine tigaia.
Pune ulei în tigaie și rumenește în ea ardeii iuți, timp de câteva secunde, amestecându-i să nu se ardă. Adaugă ghimbirul și usturoiul. Amestecă toate ingredientele pentru câteva secunde, apoi adaugă ceapa. Călește-o și pe aceasta ușor, după care adaugi ardeii și morcovii. lasă-i să de pătrundă amestecându-i cu celelalte ingrediente, apoi adaugă bucățile de carne și alunele. Mai prepară toate aceste ingrediente timp de un minut, amestecându-le continuu, apoi adaugă sosul.
Lasă deliciosul pui picant cu alune să se gătească până când sosul devine consistent. Toacă cozile de ceapă verde rondele și presară-le deasupra preparatului.
Iar dacă îți plac astfel de mâncăruri picante, mai poți încerca și rețeta de farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant, pentru un prânz delicios.