Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Pentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă, din ingrediente simple, naturale.
Ambele modalități de preparare sunt puțin diferite față de modul de preparare al maionezei clasice. Dacă pentru a prepara maioneza din ouă folosești, în mod normal, mixerul, pentru maioneza vegetală este recomandat să folosești un blender vertical.
O altă diferență constă în amestecarea tuturor ingredientelor în același timp. Astfel ai scăpat de metoda picurării treptată a uleiului și de teama că maioneza se poate tăia. În plus vei petrece mai puțin timp preparând maioneza vegetală.
Pentru una dintre metodele de preparare a maionezei vegetale, ai nevoie de un fruct avocado bine copt. Acesta înlocuiește cu succes gălbenușurile din rețeta clasică. Pentru cealaltă metodă ai nevoie de lapte vegetal. Cel mai popular lapte vegetal este cel laptele de soia. Pe acesta îl poți prepara cu ușurință în casă.
Descoperă aici rețeta pentru lapte de soia preparat în casă. Iar în rândurile de mai jos vei descoperi ingredientele necesare și modul de preparare pentru a prepara și tu o rețetă de maioneză de post și două modalități de preparare rapidă.
Rețetă de maioneză de post din avocado – Ingrediente
- 1 avocado mare și bine copt,
- 300 ml ulei de floarea soarelui,
- 100 ml apă minerală,
- 50 gr muștar clasic,
- zeama de la o lămâie,
- sare și piper după gust.
Rețeta maionezei din avocado – Mod de preparare
Pentru prepararea maionezei din avocado, ai nevoie de un blender, un cuțit de legume și o lingură. Cuțitul și lingura le folosești pentru a curăța fructul avocado de sâmbure și de coajă.
Descoperă aici cum poți curăța avocado.
După ce scoți pulpa de avocado din coajă, cu lingura, adaug-o imediat în recipientul blenderului.
Stropește-o cu suc de lămâie proaspăt stors, pentru a nu oxida. Apoi e adaugă imediat muștarul, puțină sare și puțin piper și uleiul. Pornește blenderul și procesează ingredientele până când obții o pastă omogenă.
La final, adaugă apă minerală pentru a potrivi textura cremoasă a maionezei și potrivește gustul cu sare și piper.
Rețetă de maioneză de post din lapte vegetal – Ingrediente
- 150 ml lapte de soia,
- 300 ml ulei de floarea soarelui,
- 50 gr muștar clasic,
- sare și piper,
- zeamă de lămâie după gust.
Rețeta maionezei din lapte vegetal – Mod de preparare
Pentru prepararea acestui tip de maioneză te vei folosi tot de funcția de amestecare a blenderului. Vei adaugă toate ingredientele în recipientul blenderului, dar într-o anumită ordine.
Adaugi în recipientul aparatului mai întâi muștarul. Peste acesta torni laptele de soia, adaugi un praf de sare și unul de piper, puțin suc de lămâie, iar peste toate acestea adaugi uleiul.
Introdu brațul blenderului în recipient până la baza acestuia. Conectează blenderul la sursa de tensiune, pornește-l și amestecă ingredientele ridicând treptat brațul. În acest mod maioneza se va forma, înglobând treptat uleiul, ca la maioneza clasică. la final, potrivește gustul cu sare și piper.
Maioneza vegetală poate fi folosită ca și maioneza clasică, la diferite salate aperitiv, la burgerii de post și alte preparate.
Descoperă și o rețetă de maioneză din țelină și usturoi, tot din categoria rețetelor de post.