Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată. Rețeta cu caise din compot

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert pentru momentele dulci petrecute cu familia, îți recomandăm să prepari o delicioasă și spectaculoasă ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot.

Maria Udrea
Publicat: 28 februarie 2024, 08:40

Galerie foto

Migdalele se rumenesc puțin la tigaie, înainte de folosire la decorul ruladei / Profimedia Images

Rețeta pentru foaia de ruladă nu este complexă. Se prepară după rețeta clasică de pandișpan cu cacao în compoziție. Pentru creme vei folosi ciocolată albă, ciocolată neagră și smântână pentru frișcă. Și acestea se prepară foarte simplu, după rețeta clasică de ganache de ciocolată. Iar pentru un plus de savoare și culoare, mai poți adăuga migdale întregi și fulgi de migdale, dar și bucăți de caise din compot. De fapt poți adăuga fructele preferate, proaspete, congelate sau din compot.

Citește și

Ruladele fac parte dintre deserturile delicioase și foarte aspectuoase.

Un alt exemplu de ruladă delicioasă și elegantă, cu un contrast cuceritor de culori, o poți descoperi la rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine. Iar mai jos, poți urmări rețeta de lista de ingrediente și pașii necesari, pentru a prepara și tu delicioasa ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot.

Ingrediente

Mod de preparare

Adună pe masa de lucru mai întâi ingredientele pentru prepararea foii de ruladă cu cacao. Lasă-le 15-20 de minute la temperatura camerei și pregătește-le pentru a le amesteca.

Cum prepari foaia pentru ruladă de cacao cu migdale

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului cu dimensiunile de 37/42 cm.

Apoi separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Peste albușuri adaugă un praf de sare. Introdu mixerul în ele și amestecă-le energic până când devin spumoase și cristaline. Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr, dar treptat, amestecând intens, până când obții o bezea fermă.

Amestecă gălbenușurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr. Când obții o compoziție cremoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt. adaugă uleiul și esența. Omogenizează compoziția, apoi încorporează treptat, făina amestecată cu pudra de cacao.

Amestecă bezeaua de albușuri cu compoziția de gălbenușuri, folosind o spatulă.

Întinde uniform compoziția pentru foaia de ruladă cu cacao, în tava pregătită. Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari cremele de ciocolată

Cremele de ciocolată pentru ruladă de cacao cu migdale le vei prepara pe rând, dar respectând aceeași pași de preparare.

Încălzește smântâna lichidă, dar fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere. Adaugă ciocolata mărunțită și untul tăiat în cuburi. Amestecă ingredientele până când untul și ciocolata se topesc, iar cremele devin omogene. Adaugă esența de vanilie în crema de ciocolată albă , iar în crema de ciocolată neagră adaugă esența de migdale.

După răcirea cremelor, introdu mixerul în ele și amestecă-le pe rând pentru a le oferi volum.

Pune deoparte 1/3 din crema de ciocolată albă pentru a o folosi la decor. Restul de cremă întinde-o în strat uniform peste foaia de ruladă. Secționează foaia în două pentru a forma 2 rulade. Adaugă cuburi de caise, scurse bine din compot câte unul din capete. Apoi rulează foile de ruladă pornind de la partea cu caise.

Împachetează ruladele astfel formate în hârtie de copt ți pune-le la rece pentru o oră.

Pentru a decora ruladele, mai întâi rumenește fulgii de migdale într-o tigaie sau la cuptor, până când devin mai crocanți.

Decorează ruladele cu cremă de ciocolată neagră, în strat uniform. Oprește 1/3 din cantitatea de ciocolată neagră pentru decorul final. Aplică fulgii de migdale pe lateralele ruladelor. Apoi decorează  ruladele cu cremele oprite, și celelalte elemente de decor, după propria imaginație.

Dacă mai dorești rețete de rulade savuroase și aspectuoase, mai poți încerca rețeta de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă
Pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
19 noiembrie, 05:45
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
18 noiembrie, 06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
18 noiembrie, 06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
18 noiembrie, 05:09
5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece 5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece
17 noiembrie, 06:04
Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare
17 noiembrie, 05:26
Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Află care sunt zodiile care plănuiesc să aibă copii, potrivit astrelor. Vezi dacă te numeri printre ele
Află care sunt zodiile care plănuiesc să aibă copii, potrivit astrelor. Vezi dacă te numeri printre ele
Noua metodă de a recicla ambalajele SGR. Contravaloarea PET-urilor, dublată
Noua metodă de a recicla ambalajele SGR. Contravaloarea PET-urilor, dublată
Acuzații scandaloase primite de un milionar, în plin proces de divorț. Soția îi cere acum o pensie alimentară de 20.000 de euro
Acuzații scandaloase primite de un milionar, în plin proces de divorț. Soția îi cere acum o pensie alimentară de 20.000 de euro
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Un nou actor s-a alăturat distribuției Golden Boy – Dragoste rebelă. Vezi despre cine este vorba
Un nou actor s-a alăturat distribuției Golden Boy – Dragoste rebelă. Vezi despre cine este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Supă cremă de morcovi cu ghimbir, de post
Supă cremă de morcovi cu ghimbir, de post
Cele mai frumoase locuri de ieșit cu copiii în București, indiferent dacă e vreme rea sau bună
Cele mai frumoase locuri de ieșit cu copiii în București, indiferent dacă e vreme rea sau bună
Katy Perry a anunțat un turneu mondial uriaș. Vedeta este încântată să o implice pe fiica sa, Daisy, în aventura ei muzicală
Katy Perry a anunțat un turneu mondial uriaș. Vedeta este încântată să o implice pe fiica sa, Daisy, în aventura ei muzicală
O dietă bazată pe alimente vegetale poate scădea riscul de boli de inimă și cancer. Nutrienții din plante pot proteja organismul împotriva acestor afecțiuni
O dietă bazată pe alimente vegetale poate scădea riscul de boli de inimă și cancer. Nutrienții din plante pot proteja organismul împotriva acestor afecțiuni
fresh

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros