Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete

Timp de gătire: 1 oră și 15 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Internațională

Dacă obișnuiești să folosești roșiile uscate la pizza, sau în salate, îți recomandăm să încerci și rețeta de rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete. Este o rețetă simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt puține și accesibile. În plus, dacă nu agreezi carnea de vițel, poți folosi cu succes și piept de pui.

Maria Udrea
Publicat: 24 august 2024, 06:14

Galerie foto

Rulourile de vițel cu roșii deshidratate pot fi servite cu garnitura preferată / Profimedia Images

Roșiile uscate sunt un ingredient popular în bucătăria mediteraneeană. Sunt adesea folosite pentru a adăuga savoare și o aromă intensă preparatelor. Acestea sunt obținute prin deshidratarea roșiilor. Prin acest proces se concentrează gustul dulce și ușor acrișor al roșiilor, transformându-le într-un ingredient versatil și gustos. În timpul uscării, roșiile pierd o mare parte din apă, păstrând însă esența gustului lor. Uscarea la soare este considerată cea mai bună metodă, deoarece păstrează o aromă autentică și bogată. Pentru a preveni alterarea, roșiile uscate sunt adesea stropite cu sare, care ajută la conservare și intensifică gustul.

Citește și

Roșiile uscate sunt un ingredient deosebit de apreciat, capabil să transforme orice preparat prin aroma lor intensă și gustul dulce-acrișor concentrat. Ele aduc o notă mediteraneeană în bucătăria oricui și sunt ușor de integrat într-o gamă largă de rețete.

Descoperă și o rețetă de focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea ingredientelor pentru umplutura rulourilor din carne de vițel.

Poți trece roșiile uscate prin mașina de tocat sau le poți mărunți cu ajutorul unui chopper sau a unui blender. Usturoiul îl cureți și îl pisezi în mojar, presărat cu sare. Apoi îl amesteci cu puțin ulei, ca la rețeta de mujdei, după care adaugi pasta de roșii deshidratate.

Cum prepari rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete

După ce ai pregătit umplutura, porționează carnea de vițel în două părți. Secționează fiecare parte de carne cu un cuțit ascuțit, așa încât să obții câte o foaie mai subțire. bate foile de carne cu ciocanul de șnițele pentru a le frăgezi și presară peste ele puțină sare și puțin piper.

Vei ține cont și de cât de sărate sunt roșiile deshidratate. Așază câte două linguri din pasta de roșii pe fiecare bucată de carne și rulează strâns.

Secționează roșia proaspătă în 8 felii și adaugă câte patru felii deasupra fiecărui rulou. Înfășoară rulourile în sfoară de bucătărie pentru a nu se desface.

Încinge uleiul într-o tigaie și rumenește rulourile până când se sigilează bine. Transferă-le într-o tavă de cuptor și adaugă uleiul din tigaie. Pune tava în cuptor și mai prepară rulourile timp de 50-60 de minute, la 175 de grade Celsius sau până când carnea este bine pătrunsă.

Porționează delicioasele rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete în felii rotunde, cât sunt călduțe. Le poți servi cu o salată proaspătă, cu legume la tigaie sau cu garnitura preferată.

Și dacă te vor cuceri aceste rulouri, pentru data viitoare îți recomandăm să încerci o rețetă de rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci.

Citește și
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă
Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut
Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă
Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă
Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos
Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci
Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci
Escalop de porc cu ciuperci. Rețetă pentru un prânz savuros
Escalop de porc cu ciuperci. Rețetă pentru un prânz savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
17 septembrie, 07:57
Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci
17 septembrie, 05:28
Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi
16 septembrie, 06:51
Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă
16 septembrie, 06:13
Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă
15 septembrie, 06:07
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți
15 septembrie, 04:05
Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni
14 septembrie, 03:58
Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros
14 septembrie, 03:47
Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
2
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Rețeta de tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a conserva aromele legumelor în borcane pe care le poți deschide în zilele...
3
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Dacă ești în căutare de rețete tradiționale cu gust delicios de copilărie, avem pentru tine o rețetă de ciurigăi sau minciunele. Este o rețetă tradițională din bucătăria maramureșeană, mult apreciată în...
4
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Rețeta de salată de ardei copți cu măsline și capere este o rețetă simplă și plină de arome mediteraneene. Prepar-o și tu urmărind mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Este...
5
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Printre conservele pe care ți-ai propus să le prepari în acest sezon, poți face loc și pentru rețeta de tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă. Este o rețetă simplă și...

Parteneri

Compot de struguri. Cea mai simplă metodă de a conserva aroma strugurilor
Compot de struguri. Cea mai simplă metodă de a conserva aroma strugurilor
La 69 de ani, tanti Luţa şi-a salvat 20 de vecini din calea viiturilor. "I-am tras, că nu am avut încotro"
La 69 de ani, tanti Luţa şi-a salvat 20 de vecini din calea viiturilor. "I-am tras, că nu am avut încotro"
Ion Ţiriac i-a anunţat „divorţul”, iar Ilie Năstase a lansat acuzaţii incredibile: „Aş face plângere la poliţie!”
Ion Ţiriac i-a anunţat „divorţul”, iar Ilie Năstase a lansat acuzaţii incredibile: „Aş face plângere la poliţie!”
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Bárbara Mori a trăit o experiență paranormală cu fiul decedat al lui Sylvester Stallone. “Am văzut un mort”
Bárbara Mori a trăit o experiență paranormală cu fiul decedat al lui Sylvester Stallone. “Am văzut un mort”
Apple crește prețul pentru înlocuirea bateriei iPhone 16. Cât va costa
Apple crește prețul pentru înlocuirea bateriei iPhone 16. Cât va costa
Gogonele pane. Rețetă pentru gustări delicioase
Gogonele pane. Rețetă pentru gustări delicioase
Boala Hashimoto în sarcină. Ce provocări pot întâlni gravidele care suferă de tiroidita autoimună
Boala Hashimoto în sarcină. Ce provocări pot întâlni gravidele care suferă de tiroidita autoimună
Shakira a coborât brusc de pe scena de la LIV Miami. Diva a fost dezamăgită de comportamentul fanilor prezenți
Shakira a coborât brusc de pe scena de la LIV Miami. Diva a fost dezamăgită de comportamentul fanilor prezenți
Proprietățile consumului de mure. Cât de nutritive sunt aceste fructe de toamnă
Proprietățile consumului de mure. Cât de nutritive sunt aceste fructe de toamnă
fresh

Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă

Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă

Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci

Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci

Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi

Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi

Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă

Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă