Rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete
Dacă obișnuiești să folosești roșiile uscate la pizza, sau în salate, îți recomandăm să încerci și rețeta de rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete. Este o rețetă simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt puține și accesibile. În plus, dacă nu agreezi carnea de vițel, poți folosi cu succes și piept de pui.
Galerie foto
Roșiile uscate sunt un ingredient popular în bucătăria mediteraneeană. Sunt adesea folosite pentru a adăuga savoare și o aromă intensă preparatelor. Acestea sunt obținute prin deshidratarea roșiilor. Prin acest proces se concentrează gustul dulce și ușor acrișor al roșiilor, transformându-le într-un ingredient versatil și gustos. În timpul uscării, roșiile pierd o mare parte din apă, păstrând însă esența gustului lor. Uscarea la soare este considerată cea mai bună metodă, deoarece păstrează o aromă autentică și bogată. Pentru a preveni alterarea, roșiile uscate sunt adesea stropite cu sare, care ajută la conservare și intensifică gustul.
Roșiile uscate sunt un ingredient deosebit de apreciat, capabil să transforme orice preparat prin aroma lor intensă și gustul dulce-acrișor concentrat. Ele aduc o notă mediteraneeană în bucătăria oricui și sunt ușor de integrat într-o gamă largă de rețete.
Descoperă și o rețetă de focaccia cu rozmarin și roșii uscate. Iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea ingredientelor pentru umplutura rulourilor din carne de vițel.
Poți trece roșiile uscate prin mașina de tocat sau le poți mărunți cu ajutorul unui chopper sau a unui blender. Usturoiul îl cureți și îl pisezi în mojar, presărat cu sare. Apoi îl amesteci cu puțin ulei, ca la rețeta de mujdei, după care adaugi pasta de roșii deshidratate.
Cum prepari rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete
După ce ai pregătit umplutura, porționează carnea de vițel în două părți. Secționează fiecare parte de carne cu un cuțit ascuțit, așa încât să obții câte o foaie mai subțire. bate foile de carne cu ciocanul de șnițele pentru a le frăgezi și presară peste ele puțină sare și puțin piper.
Vei ține cont și de cât de sărate sunt roșiile deshidratate. Așază câte două linguri din pasta de roșii pe fiecare bucată de carne și rulează strâns.
Secționează roșia proaspătă în 8 felii și adaugă câte patru felii deasupra fiecărui rulou. Înfășoară rulourile în sfoară de bucătărie pentru a nu se desface.
Încinge uleiul într-o tigaie și rumenește rulourile până când se sigilează bine. Transferă-le într-o tavă de cuptor și adaugă uleiul din tigaie. Pune tava în cuptor și mai prepară rulourile timp de 50-60 de minute, la 175 de grade Celsius sau până când carnea este bine pătrunsă.
Porționează delicioasele rulouri de vițel cu roșii uscate și roșii proaspete în felii rotunde, cât sunt călduțe. Le poți servi cu o salată proaspătă, cu legume la tigaie sau cu garnitura preferată.
Și dacă te vor cuceri aceste rulouri, pentru data viitoare îți recomandăm să încerci o rețetă de rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci.