Salată de vară cu ardei și vinete la grătar. Nu lăsa să treacă sezonul fără să o încerci

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Salata de vinete se poate consuma într-o mulțime de feluri. Poate fi simplă, cu maioneză sau cu alte legume adăugate. Descoperă și tu o rețetă de salată de vară cu ardei și vinete la grătar. Preparatul este un deliciu care cuprinde cele mai bune legume ale sezonului.

Publicat: 25 iunie 2023, 08:00
Poți face salata de vinete și ardei la grătar și iarna din ingrediente congelate / Shutterstock

Salata de vară cu ardei și vinete la grătar este atât de bună încât nu te mai saturi de ea. Dacă ai posibilitatea să coci vinetele și ardeii afară, cu foc din lemne și cărbuni, atunci deja ai un deliciu pe care vei vrea să îl ai la fiecare masă. Secretul este că poți să faci acest preparat și iarna dacă ai vinete și ardei copți la borcan sau congelator.

Dacă nu ai un grătar în curte, atunci coace vinetele pe aragaz, la foc deschis. Vinetele coapte la borcan sunt perfecte și pentru sezonul de toamnă.

Ca să nu murdărești foarte tare aragazul poți pune folie de aluminiu deasupra. Ardeii pot fi copți și la cuptor, la foc mare. Din când în când va trebui să scoți tava și să îi întorci.

Poți face o cantitate mai mare, respectând proporțiile. Salata se va păstra foarte bine la frigider, în vas închis ermetic, pentru o săptămână.

Citește și

Ingrediente

Cum alegi ingredientele pentru salata de vară cu ardei și vinete la grătar

Cele mai importante ingrediente pentru acest preparat sunt vinetele și ardeii. Alege vinete de mărime medie, fără urme de lovituri și fără pete. Ardeii trebuie să fie și ei fără părți moi și pete și, mai ales, trebuie să fie cărnoși. Poți folosi ce soi de ardei îți place: kapia, gras în orice culoare.

Roșiile este recomandat să fie cărnoase și zemoase, foarte bine coapte. Zeama pe care și-o vor lăsa va deveni un sos ușor acrișor care se va combina perfect cu restul ingredientelor. Nu rata și rețeta de salată de ardei copți cu usturoi.

Dacă nu îți place pătrunjelul sau nu ai la îndemână, poți folosi coriandru sau mărar proaspăt. Poți pune chiar toate cele trei ierburi, însă ai grijă să fie doar câteva fire din fiecare pentru că aroma lor este foarte puternică și va acoperi restul gusturilor.

Mod de preparare

Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând, până se rumenește, 5-7 minute. Apoi se scoate și se transferă pe o farfurie. Se adaugă uleiul de măsline rămas în tigaie. Se pun apoi roșiile, usturoiul, pătrunjelul, sarea și piperul. Se mai lasă 2-3 minute, apoi se aduce din nou ceapa în tigaie.

Vinetele se coc pe flacăra aragazului sau pe grătar la foc deschis afară. Se iau de pe foc și când pot fi manevrate se curăță de coajă. Pulpa se pune într-o strecurătoare și se lasă la scurs pentru o oră. Apoi se toacă mărunt. Află mai multe și despre efectele benefice ale cnsumului de vinete.

Ardeii se coc pe o plită pe aragaz sau pe grătar afară. Se pun într-un vas cu capac și când pot fi manevrați se curăță de pieliță și li se îndepărtează cotorul și semințele. Apoi se taie în fâșii mărunte.

Într-un bol mare se amestecă vinetele, ardeii și compoziția de legume călite. Se servește la temperatura camerei sau rece.

Citește și
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Te-ar mai putea interesa și
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Vinete pane. Rețeta simplă și gustoasă
Vinete pane. Rețeta simplă și gustoasă
Vinete coapte la cuptor. Trucuri și sfaturi ca să se curețe rapid
Vinete coapte la cuptor. Trucuri și sfaturi ca să se curețe rapid
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...

Parteneri

Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane