Salate de primăvară care se potrivesc în orice moment al zilei. 3 rețete delicioase

Fără coacere

Primăvara este momentul salatelor. Prin piețe și prin magazine găsești o mulțime de verdețuri și de legume proaspete din care poți să îți creezi o mulțime de amestecuri pline de vitamine și minerale, cu gust bogat și texturi minunate. O mulțime de salate de primăvară așteaptă să te bucuri de ele.

Cristina Catană
Publicat: 15 martie 2023, 08:00
Salatele de primăvară sunt bogate în nutrienți / Shutterstock

Salatele se pot consuma la oricare dintre mesele zilei. Sunt perfecte în combinație cu brânzeturi, cu ouă, cu mezeluri sau cu preparate din carne pregătită în diverse feluri.

Dacă faci salate de primăvară mai bogate pot reprezenta chiar o masă, mai ales dacă adaugi niște surse de proteine de calitate. În plus, gătirea lor nu necesită mult timp și pot fi consumate și acasă, și la birou, chiar și pe o bancă în parc. Iată 5 idei de salată de primăvară din care să te inspiri pentru următoarea ta masă.

Citește și

Salată de primăvară cu brânză de capră

Combinația de sparanghel și brânză de capră este delicioasă, dar și foarte nutritivă. Poate fi o masă de prânz sau o cină rapidă. Încearcă și rețeta de salată cu cartofi și ton.

Salata de sparanghel cu brânză de capră este bogată în vitamine și minerale / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 l apă
  • 250 g sparanghel proaspăt, tăiat în bucăți de 2,5 cm
  • 140 g mazăre verde congelată
  • 3/4 linguriță de sare grunjoasă, împărțită
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt
  • arpagic proaspăt tocat mărunt
  • 85 g brânză de capră (rulou)
  • coaja de la o limetă
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 linguriță de miere
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 2 1/2 linguride ulei de măsline
  • 170 g spanac proaspăt
  • 80 g ridichi tăiate felii subțiri
  • 60 g migdale nesărate prăjite
  • frunze de mentă proaspătă (o parte tocate, o parte întregi pentru decor)

Mod de preparare

Se pune un vas cu apă cu gheață lângă chiuvetă. Se pun cei 2 l de apă la fiert. Când apa clocotește se pune sparanghelul și se lasă 2-3 minute. Apoi se scoate în bolul cu apă cu gheață. Se lasă puțin și se transferă pe o tavă de copt tapetată cu prosoape de hârtie pentru a se usca. Se presară cu 1/4 linguriță de sare.

Se pune folie de plastic pe o suprafață de lucru. Se presară pătrunjel și arpagic în mijlocul ei. Se rulează brânză de capră în amestecul de ierburi și apoi se rulează folia de plastic în jurul brânzei. Se strâng capetele și se taie în bucăți de 1 cm. Se curăță plasticul și se aruncă.

Se amestecă coaja de lămâie, sucul de limetă, muștarul, mierea, menta tocată, piperul și 1/2 linguriță de sare rămasă într-un castron. Apoi se încorporează ușor uleiul.

Se pune dressingul peste spanac, apoi se adaugă sparanghelul, mazărea și ridichiile. Se presară migdalele, se pun bucățile de brânză și frunzele întregi de mentă. Se servește imediat.

Salată de rucola, ou și sparanghel

Oul și sparanghelul sunt o combinație clasică. Sosul de iaurt și salata rucola completează perfect gusturile și texturile, oferindu-ți o salată delicioasă. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de sparanghel.

Salata de rucola și sparanghel se poate servi și fără iaurt / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 ouă mari în coajă
  • 3/4 linguriță de sare grunjoasă, împărțită
  • 1/2 linguriță de piper negru, împărțit
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 340 g sparanghel, tăiat
  • 80 g iaurt grecesc simplu
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură de apă
  • 140 g salată rucola

Mod de preparare

Ouăle se fierb tare, se curăță de coajă și se taie în sferturi. Se asezonează cu 1/4 linguriță sare și 1/8 linguriță piper.

Se combina uleiul de măsline, cu 1/4 linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper și sparanghelul. Se pune pe o tavă de copt într-un singur strat. Se dă la cuptor pentru 2 minute, apoi se scoate și se taie în bucăți de 5 cm.

Se amestecă sarea rămasă cu piperul, iaurtul, sucul de lămâie și apa. Într-un castron se pune rucola, se amestecă cu dressingul de iaurt, iar deasupra se pun sparanghelul și ouăle.

Salată de radicchio și năut

Năutul este o sursă excelentă de proteine, iar în combinație cu salata radicchio îți oferă o salată crocantă și gustoasă.

În salata de radicchio cu năut mai poți adăuga și brânză feta / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de tahini
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • 2 linguri de apă
  • 1 linguriță de usturoi tocat
  • 1 linguriță de oțet de vin alb
  • 1/4 linguriță de sare grunjoasă
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 1 salată radicchio tocată
  • 400 g năut nesărat din conservă, scurs și clătit
  • mentă proaspătă tocată

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron mic tahini, sucul proaspăt de lămâie, apa, usturoiul tocat, oțetul de vin alb, sarea și piperul negru. Într-un castron se pune salata radicchio tocat și se amestecă cu dressingul. Apoi se adaugă năutul și menta. Se amestecă bine și se servește imediat. Te invităm să afli mai multe despre beneficiile consumului de năut.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Salate calde de toamnă. Ce să gătești rapid când vremea este rece
Salate calde de toamnă. Ce să gătești rapid când vremea este rece
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase
Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros